Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pecivo

Pecivo

Jutri imamo zaključek vrtca in nekaj mamic naj bi speklo pecivo.Prosila bi vas za kakšen preverjen recept peciva ,ki pri malčkih “pali”.

Hvala in lep dan
Tita

4 jajca
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
2 žlici gresa
2 žlici kakava
6 žlic sladkorja
1/2 pecilnega praška

pečeš na 180 – 30 minut

toplo pecivo preliješ z

1ccl ruma
2 dcl mleka
3 žlice sladkorja, preliv prej segreješ, da se sladkor stopi

ohlajeno pecivo namažeš s skadko smetano (2,5dcl)
in posuješ s kakavom

ob drugih pecivih moja otroka ostaneta hladnokrvna tega pa včasih tudi s smetano ne uspem namazati – je pa zelo simpl za speči. po originalnem receptu je sicer več sladkorja – ampak men je toliko kot sem napisla čist dovolj.

Rum???

to bo sigurno zaradi ruma;))

pri nas prepoved peciva, sladoleda (še ven ne smejo na sladoled) – ste prepričani, da bodo dovolili? Ker namreč je po pravilniku zdaj prepovedano čisto vse, kar ni nabavljeno s strani vrtca pri uradnih dobaviteljih.
T.

Tudi pri nas je domače pecivo prepovedano.

Mi poveš, prosim, kakšna moka se da, ostra, mehka,….?

1. tudi v torcicah iz slaščičarne je rum – saj prej prekuhaš –
2. katerakoli moka
3. očitno vam škoduje ker vam v otroštvu niso dajali ruma

ja, itak, Nana, da nam škoduje. kaj pa, če so ga dali tebi preveč?

Ja aboste spet naredile iz enega nedolžnega recepta z nekoliko ruma celo pijanko!!!???
Bog pomagej, no!

Primož, hitro na hladen pir, tu se nekaj kuha, da ti ne bo prekipelo in nas boš odklopil:-)))))))

ttt in muza, razložita, kaj sta mislili, nana ti pa počakaj na odgovore, pa se potem razburjaj, če še ti bo, bojim se namreč, da je kriv nesporazum, dajte, bodite jasne!

Jaz bi raje kupila original v trgovini, ne bi prenesla da bi kakšen želodček trpel zaradi mene, pa ne bi bila morda kriva moja peka, lahko bi bilo kaj drugega. Morda pa bi se zapeljala v malo oddaljen kraj in kupila nekaj, kar v vašem kraju nimajo, pa bi bilo vseeno presenečenje? Samo, da malo drugače zgleda. Pozdrav,

Saj sem hotela le recept!

Imeli pa bomi piknik v naravi in nihče ni kompliciral glede peciva.

V vrtec pa lahko tudi pri nas prinesemo le stvari ,ki imajo ustrezno deklaracijo.

Nana-hvala za recept – bom spekla!!! ( z ali brez ruma)

lp Tita

Tudi pri nas, ampak glede na to, da je konec vrtca in je to v bistvu privat zabava izven delovnega časa vzgojiteljic, je to pač naša zadeva, ne njihova in ni v domeni vrtca,

Lp
mimika

Pri nas imajo mulci najraje arabsko rulado, recept pod tem imenum dobiš na kulinariki, je enostaven in ful dober (ampak tudi v tem receptu je rum 😉

LP A:

Rum se da odlično nadomestiti z Regininim rumovim sladkorjem. Aroma je taprava alkohola pa ni!
(Saj vem da v prekuhanem tudi izhlapi)

New Report

Close