Pecivo
4 jajca
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
2 žlici gresa
2 žlici kakava
6 žlic sladkorja
1/2 pecilnega praška
pečeš na 180 – 30 minut
toplo pecivo preliješ z
1ccl ruma
2 dcl mleka
3 žlice sladkorja, preliv prej segreješ, da se sladkor stopi
ohlajeno pecivo namažeš s skadko smetano (2,5dcl)
in posuješ s kakavom
ob drugih pecivih moja otroka ostaneta hladnokrvna tega pa včasih tudi s smetano ne uspem namazati – je pa zelo simpl za speči. po originalnem receptu je sicer več sladkorja – ampak men je toliko kot sem napisla čist dovolj.
Jaz bi raje kupila original v trgovini, ne bi prenesla da bi kakšen želodček trpel zaradi mene, pa ne bi bila morda kriva moja peka, lahko bi bilo kaj drugega. Morda pa bi se zapeljala v malo oddaljen kraj in kupila nekaj, kar v vašem kraju nimajo, pa bi bilo vseeno presenečenje? Samo, da malo drugače zgleda. Pozdrav,