Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pecivo brez jajc in mleka

Pecivo brez jajc in mleka

A pozna katera recept za pecivo brez jajc in mleka. Hvala.

Vtipkaj v google.
pa kupi no egg,pa boš lahko delala peciva,ki gre noter jajce

Tale[/url] je brez jajc, meni super, mleko lahko nadomestiš s sojinim ali riževim, šlo bi tudi s sokom.

Sposodi si knjigo “Božanske sladice”.

Po mojih, zdaj že večletnih izkušnjah, lahko spečeš skoraj vsa peciva, izmeja so razne rulade in puhasta biskvitna testa, ki temeljijo predvsem na stepenih jajcih. Tega brez jajc pač ne moreš speči, lahko pa spečeš npr. muffine, šarklje, tudi marmorni kolač uspe, samo je bolj zbit – čeprav če ti lahko uporabljaš pšenično moko, ki vsebuje gluten, tudi ni nujno. Vsako letos pečem torto in uspe vsako leto bolje :))) – vaja pač dela mojstra :)). Skratka jaz moram peči brez jajc, mleka in brez glutena, pa tudi brez koruzne moke, ki je v schaerovih mešanicah za pecivo, pa mi večina zadev kar uspe. Še najtežje naredim piškote :(( Uporabljam riževo mleko (sojino odpade) ali pa sadni sok namesto mleka, namesto jajc pa uporabljam čičerikino moko, se obnese precej bolje od no-egg, pa še precej cenejša je. Sicer niti ne iščem nekih posebnih receptov, ker za sestavine, ki jih moj otroks ploh sme uživati, receptov ni. Priredim sama – včasih v prvo ne supe, kot bi hotela, v drugo je pa že precej bližje pričakovanjem.

New Report

Close