Pecivo brez jajc, mleka in oreškov
No, moram iti. Hotela sem ti predlagati čupavce, če zgoraj naštete sestavine sme uživati. Torej namesto jajc se v Merkatorju da kupiti nadomestek za jajca egg substitute, nahaja se med bio izdelki. Vrečka stane pb. 4€, za 4 jajca zmešaj 4 žličke tega praha z 8 žl. vode, so navodila gor, namesto mleka uporabi sojino, za kremo pa lahko čokolado v prahu vendar bodi pozorna katera ne vsebuje mleka, oreščkov ipd, margarina pa samo rastlinska…To boste lahko vsi jedli, ker izpadejo zelo ukusni
recept za navadne je tak, ti pa prilagodiš sestavine:
Potrebuješ:
BISKVIT:
a.. 30 dag moke
b.. 25 dag sladkorja
c.. 4 cela jajca
d.. 1 pecilni prašek
e.. 1 vanilin sladkor
f.. 5 žlic smetane ali mleka
KREMA:
a.. 0,5 l mleka
b.. 20 dag čokolade v prahu
c.. 25 dag margarine
d.. 1 vrečka kokosove moke
Navodilo za delo:
a.. sladkor, jajca vanilin sladkor ter mleko zmešaš; posebej zmešaš pecilni prašek in moko ter ju dodaš k preostali zmesi. Vse skupaj nalahko zmešaj.
b.. biskvit peci pri temperaturi 180*, približno 35 minut
c.. nato ga ohladi in nareži na kocke
d.. vsako kocko namoči v kremo in nato še v kokosovo moko
na kulinariki boš našla Adamove kocke, sicer pa v receptih namesto jajc uporabiš jajčni nadomestek, ali pa nadomestiš eno jajce z pretlačeno banano ali jabolkom (seveda mora pasat v recept, ma pri sladkem pečenju to ni problem). oreškov pa niti ne dajaj noter, lahko uporabiš kokos ali kako drugo sadje. biskvit ravno ne rata, ma vse ostalo sladko pečenje, ki ne rabi beljakovega snega, gre.
Kupi posebno moko oz zmes Yolanda (ne vsebuje jajc), ki jo na novo prodajajo v Intersparih in Mercatorjih: samo zmešaš z vodo in pripraviš kvašeno testo, iz tega lahko narediš buhtlje z marelično marmelado, marmorni kolač ali kakšno podobno vzhajano pecivo.
Recepti so tudi na vrečki, če se ne motim.
Prijetno in enostavno peko ti želim.
Korenčkovi keksi
Testo
1/2 kg moke
30 dag margarine
25 dag korenja – nastrganega
pecilni prašek
žlica sladkorja
ščep soli
Nadev – marelična marmelada
Iz sestavin ugnetemo testo, pustimo malo počivati, nato ga tanko razvaljamo. Izrežemo krogce, nadevamo malo marmelade in zapognemo v žepke. Rob pritisnemo z vilicami. Pečemo obvezno na peki papirju, ker marmelada rada uhaja in je težko očistiti pekač. Še vroče povaljamo v sladkorju v prahu.