Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pecivo lena gospodinja

pecivo lena gospodinja

pecivo se prelije z jajcem in kislo smetano, nikam kisle smetane lahko prelijem z mlekom in jajcem ali čim drugim??

S sladko smetano (smetano za stepanje) je boljše, kot z mlekom. Če jo imaš ? 😉

Jaz obožujem kuharice.le kje se skrivate

Preliv lahko mirno izpustiš. Jaz ga vedno. Ker nima druge funkcije, kot da je zgoraj površina bolj gladka.

Lahko napišeš ta “leni” recept;)

no sem tukaj,

no sem tukaj,[/quote]
Rad bi te imel blizu res .kuharca mmmmmmmm.

Kako ti lahko napišem mail povej

samo malo me ni, pa že s prvo kuharco varaš :)))))
vsaj tok fer bodi, pa še zame en kos peciva prišpari :))

Evo Cakam.pecivo ke prpravljeno heje

Najprej legenda o nastanku peciva. :-))) Prava, dobra, marljiva gospodinja naredi posebej testo (moka, olje, jajca) in posebej nadev (skuta, smetana, sladkor). Lena gospodinja pa flikne vse skupaj in speče. Sestavine za to pecivo so (skoraj) enake kot za skutin zavitek, ampak ker je bila gospodija lena, je v eni skledi zmešala (po tem vrstnem redu)

1/2 kg skute (pasirane, ali pa dobro pretlačene oz. zmiksane, da nima grudic)
7 žlic sladkorja
1 vaniljin sladkor
2 jajci
2 lončka kisle smetane*
7 žlic belega olja
7 žlic gladke moke, skupaj s 1/2 vrečke pecilnega praška

Maso je zlila v namaščen in pomokan pekač (ali obložen s peki papirjem) in po vrhu prelila še z mešanico kisle smetane, jajca in sladkorja. Pekla je počasi, pri 180 stopinjah, približno eno uro – odvisno od debeline mase v pekaču.

To je to. Odlična, ekspres in nasitna sladica ali del kosila. Ne moreš falit.

Sama preliv izpustim, kislo smetano pa nadomestim s trdim jogurtom (včasih eno, včasih obe). Lahko tudi namesto dela moke uporabiš vaniljev puding (npr. 1 vrečko pudinga in potem samo kake 4 žlice moke)

Najprej legenda o nastanku peciva. :-))) Prava, dobra, marljiva gospodinja naredi posebej testo (moka, olje, jajca) in posebej nadev (skuta, smetana, sladkor). Lena gospodinja pa flikne vse skupaj in speče. Sestavine za to pecivo so (skoraj) enake kot za skutin zavitek, ampak ker je bila gospodija lena, je v eni skledi zmešala (po tem vrstnem redu)

1/2 kg skute (pasirane, ali pa dobro pretlačene oz. zmiksane, da nima grudic)
7 žlic sladkorja
1 vaniljin sladkor
2 jajci
2 lončka kisle smetane*
7 žlic belega olja
7 žlic gladke moke, skupaj s 1/2 vrečke pecilnega praška

Maso je zlila v namaščen in pomokan pekač (ali obložen s peki papirjem) in po vrhu prelila še z mešanico kisle smetane, jajca in sladkorja. Pekla je počasi, pri 180 stopinjah, približno eno uro – odvisno od debeline mase v pekaču.

To je to. Odlična, ekspres in nasitna sladica ali del kosila. Ne moreš falit.

Sama preliv izpustim, kislo smetano pa nadomestim s trdim jogurtom (včasih eno, včasih obe). Lahko tudi namesto dela moke uporabiš vaniljev puding (npr. 1 vrečko pudinga in potem samo kake 4 žlice moke)[/quote]

Hvala za recept..)

New Report

Close