Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pecivo na hitro

pecivo na hitro

Ker dobim danes obiske me zanima, če ima katera kak recept za pecivo na hitro?Pa da ni treba veliko packanja:))) Lepo prosim za nasvete čimprej.

lp

poglej pod pecivo z zdrobom /11.3.04/. tam je par peciv- na hitro. lp petra

v pekač naložiš albert kekse,skuhaš jabolčni kompot,nato iz jabolčne vode skuhaš vanilijev puding,na kekse nadevaš skuhana jabolka čez poliješ puding,ohladiš namežeš s smetano in posuješ z malo cimeta.Pa dober tek.
Lahko pa čez puding daš še tortni preliv.

NAjhitrje narediš kakšno jogurtovo pecivo ali pa morda biskvitno rolado:

JOGURTOVO PECIVO
1 navadni jogurt
2 kozarčka moke
1 kozarček sladkorja
1 kozarček olja
2 jajci
1 pecilni
1 žlica ruma
sadje po želji

Vse sestavine razen sadja zmešaš in vliješ v pekač, nato pa po masi posuješ poljubno sadje(narezana jabolka, sadje iz kompota, borovnice…) in pečeš na 180 stopinjah okoli 45 minut.

BISKVITNA ROLADA
3 jajca
12 dag moke
12 dag sladkorja malo pecilnega
po potrebi mlačne vode

Beljake stepeš v trd sneg. Posebej penasto zmešaš rumenjake s sladkorjem, dodaš moko s pecilnim, nato pa še narahlo umešaš sneg. Pekač prekriješ s peki papirjem (je enostavneje), zliješ nanj testo ter ga pečeš dobrih 10 minut na 180 dokler ne porumeni. Vzameš ven in še vroče zviješ vrulado. Ko se ohladi, odviješ namažeš z namazom (marmelada, sladka smetana s sadjem, kisla smetana + marmelada…). Če hočeš temni biskvit dodaš moki malo kakava.

Pa dober tek

Sedaj sem pa gotovo že prepozna. No, morda pride prav kdaj drugič. Recept na naslednjem linku sem opazila danes na Kulinariki in ga shranila ravno zaradi tega, ker mi je deloval enostaven in, predvidevam da tudi dober.

LP, Staša

Vprašanje za jogurtovo pecivo; kako velik kozarček uporabiš, kozarci so različnih velikosti 1, 2, 3 dcl. LP Silvia

Vera še enkrat najlepša hvala za recept z jogurtovim pecivom. Joj kok je bil dobr, vse so pojedli in hvalili še pa še.Sm pa jaz uporablja kar jogurtove lončke in je blo fantastrtično. Notr sm pa dala koščke ananasa.

Se priporočam še za kake take recepte.

lp

Vedno imam na zalogi pecivo z imenom “Kokosovi čupavci”. To pecivo imam zamrznjeno v skrinji in če se mi gostje najavijo šele uro prej, je ravno dovolj časa, da vzamem škatlo peciva iz skrinje, ker je v eni uri odtaljeno.
Pa kar vsem po vrsti so ti “čupavci” všeč.

Še recept:

2 celi jajci
2 skodelici (za črno kavo ) olja
4 skodelice mleka
6 skodelic sladkorja
6 skodelic moke + 1 pecilni prašek
4 skodelice kokosove moke

Vse dobro premešaj in vlij na pomokan nizek pekač. Peci 30 minut v sredi pečice pri 200-180 stop. C.

Ko se ohladi prelij s prelivom:

12 dag margarine
5 žlic mleka
10 dag sladkorja
3 rebra naribane čokolade
Po prelivu posuj kokosovo moko.

Razreži na poljubno velike koščke, naloži v plastične škatle, (zelo primerne so tiste, v katere dajo v trgovinah krofe), med vrste daj alu folijo, da se pecivo ne sprime in v skrinjo z njimi. Res v redu pecivo. Poskusi. Mene je že večkrat rešilo iz zadrege.

Pa še en “hiter” recept – biskvit:

6 jajc
12 žlic moke
12 žlic sladkorja
1 pec. prašek
1 vanili sladkor

Peci pri 200 stop.C, proti koncu zmanjšati temperaturo na 150 stop. C.

Takih hitrih receptov je kar nekaj; hitro in dobro.

Lep pozdrav!

Pozdravček! Mene pa zanima, ali ni mogoče en kozarček olja malo preveč z ozirom na količino moke?

Običajno so ta umešana biskvitna peciva bolj sočna, zato olje mora biti, včasih pri količini kar malo mižim. Vedno me mika, da bi dala manj, vendar potem to ni več isto pecivo, ni več samostojno sočno, ampak bolj suh biskvit, ki zraven potrebuje (bolj mastno) kremo ali (bolj mastno) smetano, pa si na istem.

Mitka, mene zanima tale skodelica za črno kavo, mi jo namreč pijemo iz večjih skodelic, maljhnih sploh nimamo. Ali bo 1 dl dobra primerjava za malo kavno skodelico? Imam več takšnih receptov na jogurtove lončke in se mi zdi, da bi 2 tvoji skodelici odgovarjali 1 jogurtovemu lončku. Ali je tako?
Hvala in lep pozdav, Mimi

Naj še jaz dodam en recept.

RUMENE REZINE

Testo: 150 g margarine
100 g sladkorja
1 jajce
250 g moke
pol pecilnega praška
naribana limonina lupina
Krema: 150 g orehov
150 g rozin
150 g sladkorja
Preliv: 3 jajca
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
malo pecilnega praška

Vse sestavine za testo zmešati in lepo razvleči po pekaču. Testo premazati z marmelado.
Sest avine za kremo pomešati z malo mleka in preliti preko testa, preko kreme pa preliti dobro zmešani preliv.

Ko je pečeno in ohlajeno preliti z čokoladno glazuro in posuti z orehi .

Alena,

ali so orehi mleti? Kako velik pekač? Koliko časa pečeš ??
Res bi rada odgovore, ker je recept zelo mamljiv.

Hvala vnaprej

Ta trenutek ti ne morem reči točnih dimenzij pekača. Je nekje med tistim velikim, ki je v pečici in tistim visokim kvadratnim, ki je za biskvite.
V glavnem, testo razvaljaj za prst debelo, nekako tako, kot se pečejo razne jabolčne pite, potem pa boš videla v kakšen pekač gre.
Upam, da sem ti pomagala.

Draga Mimi, sem šla prav zmerit mojo skodelico s katero jaz odmerjam količine. Merica je tričetrt jogurtovega lončka, ker tudi mi pijemo iz malo večjih kavnih skodelic. Cel jogurtov lonček se mi pa zdi malo preveč.
Tako kot ti praviš, olja mora biti toliko kot pravi recept. Lep pozdrav!

Pozabila – orehe zmeljem kar v multipraktuku, da niso preveč fino zmleti.

Mi pa imamo zelo radi korenckovo pecivo.Je tudi olje in je zelo socno.Lp

Mitka, hvala, da si šla prav zmerit. Bom upoštevala.
Lp Mimi

New Report

Close