PECIVO-PROSIM



Lahko posredujem recept za ledene srčke če želiš,jutri ali pa ponedeljek.Je zelo dober čokoladni biskvit, premaz pa- kisla smetana,sladkor in kokos. Potem pa jih oblikuješ z modelčkom za piškote-oblika srček. Zelo,zelo dobro.
Pijano nevesto poznam,pa bi rada kaj drugega če je možno.Hvala za idejo.
lep dan

Ne, ne še nikoli nisem slišala za sedmo nebo. Se pa že sliši zanimivo. Bi pa prosila za recept, če lahko. Bajadera mi je znana, nisem jo pa še delala. Imam pa recept za rolado brez pečenja,ki je verjetno podobna bajaderi (albert piškoti,kakav,jajca,čokolada,sladkor-to je za temno maso,potem pa še belo-margarina,sladkor in kokosova moka.
Kaj pa “Julka šnite”?
JULKA ŠNITE
Speči dva oblata listnatega testa. En oblat namaži z nadevom:
5 jajc
20 dag sladkorja
10 dag čokolade v prahu
20 dag mletih orhov
Stepaj rumenjake in sladkor, da je penasto, dodaj ostale sestavine, nato še sneg.
Daj nazaj v pečico in peči 10 minut.
Ko je ohlajeno, namaži s kremo:
Skuhaš:
5 dcl mleka s
5 žlicami moke, dodaš
20 dag sladkorja. Ko se ohladi, dodaš
20 dag penasto stepene margarine,
1 vanili,
limonin sok.
Na vrh položi drugi oblat testa in potrosi s sladkorjem. Ohlajeno narežeš na koščke.
Je res zelo dobro in precej enostavno za naredit.
Moja dva predloga:
Pregrešno orehovo pecivo
za testo:
25 dag margarine
35 dag moke, ½ pecilnega praška
jajce
žlička sladkorja
2 dag kvasa
za nadev:
20 dag zmletih orehov
15 dag sladkorja
Zamesimo sestavine za testo, oblikujemo tri kepe in razvaljamo v plitev pekač. Prvo in drugo plast namažemo z marmelado in posipamo z nadevom, tretja plast je na vrhu. Pretaknemo jo z zobotrebcem in nekaj časa pustimo počivati. V pečici pečemo 25 min na 200 C. Še vroče razrežemo.
———————————————-
Trikotniki z lešniki (ali orehi, ali kokosom)
Testo:
30 dag moke
2 mali žlički pecilnega praška
20 dag sladkorja v prahu
2 vrečki vanili sladkorja
2 jajci
10 dag masla
Za premaz:
6 velikih žlic marelične marmelade
Krema:
20 dag masla
20 dag sladkorja v prahu
2 vrečki vanili sladkorja
4 velike žlice mleka
20 dag zmletih lešnikov (ali orehov, ali kokosa)
20 dag grobo narezanih lešnikov (ali orehov, ali kokosa)
Moko pomešajte s pecilnim praškom in presejte na desko. V sredino napravite vdolbino, vanjo dajte sladkor, vanilijev sladkor, jajca ter premešajte s toliko moke, da dobite gosto maso. Dodajte koščke masla in zamesite gladko testo. Če se lepi, ga pustite, da se ohladi. Testo razvaljajte v velikosti cca. 40x40cm, položite ga na pekač, obložen s papirjem za peko in ga premažite z marmelado. Za kremo zmešajte maslo, sladkor, vanilijev sladkor z mlekom, pustite, da zavre in primešajte zmlete in narezane lešnike. Vse to dajte na hladno, z ohlajeno maso premažite testo, ki ste ga prej prekrili z marmelado. V električni pečici naj se peče 25 – 30 min pri 180°C. Sladico po peki ohladite, nato razrežite v kvadratke 6×6 cm in razdelite vsakega v dva trikotnika.
Upam, da vam bo kaj od tega všeč.
lp

Prilagam recept za obljubljeno pecivo brez imena:
BISKVIT: 6 rumenjakov stepeš z 10 žlicami sladkorja, dodaš 100 g.
mletih orehov (lahko tudi lešniki), 1 žlico drobtin, 100 g.stopljene
čokolade in čisto na koncu vmešaš sneg beljakov.
KREMA: 1 margarina, 12 žlic sladkorja v prahu, 2 celi jajci, 100 gr.
stopljene čokolade.
Ko delaš kremo, najprej stepeš margarino z sladkorjem in postopoma
dodajaš jajce.Ko dodaš prvo, miksaj tako dolgo, da bo zmes gladka.
Isto ponovi z drugo jajco. Na koncu vmešaj stopljeno ćokolado.
(čokolado zdrobi in daj v skledico ter jo postavi v pečico, da se stopi,
nato pa ohladi)
Na pečen in ohlajen biskvit namaži kremo, po vrhu pa premaži
z sladko stepeno smetano (lahko kar z šlagom) in z vilicami malo
oblikuj smetano. Daj v hladilnik, da se krema lepo strdi.
Zelo enostavno in hitro pripravljeno.Še vsak, ki je poskusil to pecivo,
je hotel recept.
Lahko poskusišt tudi PECIVO Z OREHI:
4jajca
1jogurtov kozarec sladkorja
1 ” ” olja
1 ” ” kokosove moke
1 ” ” pšeničnega zdroba
1 ” ” narezanih orehov
1 ” ” naribanih jabolk
1 pecilni prašek
Spečeš biskvit in ga preliješ z sirupom: 2kozarca vode in 1 kozarec
sladkorja prekuhaš in ohladiš
Preliješ z čokoladni glazuro ali pa premažeš z stepeno smetano.
Zelo dobro in sočno.
Pa uspešno peko.
LP Alena

Hvala vam za recepte, bom kaj sprobala.Tukaj pa vam še jaz vračam malo za prijaznost in trud -LEDENE SRČKE.
BISKVIT:
4 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
4 vel. žlice kakava-sladkega
1 dcl olja 1,5 dcl radenske
1 pecilni
1 vanilij
Zmiksaš in daš peči na 175¨C, za 30 minut. Še vroče pečeno prelij z 1,5 dcl hladnega mleka.
KREMA:
2 kisli smetani (ali malo več)
6-8 vel. žlic kokosove moke
4 vel žlice mletega sladkorja
To zmešašin namažeš po ohlajenem biskvitu.
GLAZURA:
10 dag čokolade v prahu (jaz dam kar kakav)
1-2- žlici margarine
Glazuro premaži še čez kremo, daš pleh v hladilnik za kakšno uro.
Potem pa pecivo narežeš na kocke, še lepše je pa če z modelčkom oblikuješ srčke.
Lep dan in dobro peko tudi vam!