Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo s pudingom

Pecivo s pudingom

Pozdravljene!

Rada bi naredila kakšno pecivo s pudingom (medtem ko bosta otroka spala), pa nimam časa brskat po receptih. Doma imam moko, margarino, jajca, maslo, veliko vrečk pudinga :), orehe in lešnike, pa malo rozin.

Ops., nimam jajc, ampak jih bom nadomestila z lanenimi semeni.

Ima katera kakšno idejo za kakšno dobro pecivo?

Hvala, hvala!

Žal nimam ideje zate, ko boš imela čas me pa znima
kako gre to nadomeščanje jajc z lanenimi semeni??

lp

pijana nevesta???

lp
N.

Napisala bo recept za pudingovo pecivo,ki ga (ne vem sicer zakaj,meni ni nič kaj posebnega) starejši sin obožuje:

PUDINGOVO PECIVO
Testo:
9 žlic sladkorja

9 žlic mleka
9 žlic moke
1 puding vanili ali čokolada
½ pecilnega praška
4 velike žlice olja
2 jajci
1 vanili sladkor
Namaz:marmelada
Posip kokosova moka

NAČIN IZDELAVE

Testo:
Najprej zmešamo sladkor, jajci in vanili sladkor nato dodamo ostale sestavine, da dobimo gosto maso. Pečemo kot biskvitno testo. Ohlajeno namažemo z marelično marmelado in potresemo z kokosovo moko.

Drugače pa lahko narediš kakršenkoli biskvit in potem preliješ le tega s kuhanim pudingom (biskvit lahko malce navlažiš),v hladilnik in potem v želodčke…
Ali pa,če imaš jabolka,skuhaš jabolčni kompot in vanj zakuhaš vanilijev puding. V pekač naložiš kekse (ala albert) in preliješ z jabolčno maso,po vrhu lahko še daš smetano,ali ne.Če nimaš piškotov.je lahko spodaj tudi biskvit.

LP.Hali

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Čisto preprosto in enostavno…

Na dno pekača položiš kekse (ponavadi smo jim rekli albert keksi), jih malce namočiš….z mešanico ruma, kave, sadnega soka (iz kompota) in čez preliješ npr. vaniljev puding, počakaš, da se malce ohladi…na to plast spet položiš kekse, jih namočiš in preliješ z npr. jagodnim pudingom…..Pustiš da vse skupaj fajn ohladi in čez premažeš stepeno sladko smetano….posuješ z čoko mrvicami, kokosom….

Tako…nč posebnega je pa lepo za pogledat in predvsem dobro, sočno…

lpč

Hvala hali in čveka, čeprav keksov nimam!

Q10!
Skopirala ti bom kar sem si enkrat shranila. Mislim da je napisala Karmen M. Lepo se obnese.

Kopiram:

Nadomestek za beljak:

3/4 dl vode
1 žlica lanenih semen

Mešanico zavremo in na nizki temperaturi počasi kuhamo5 minut. Pazimo, da ne postene gumijasto.

Jaz sem sicer precedila, vendar gre težko in ni nič narobe, če daš v pecivo ali palačinke kar vse.

Poizkusila bom pudingovo pecivo, šibam, hvala!

Aha tudi pijana nevesta je zanimiva :).
Hvala tudi tebi Nika33!

Hojla!

Hali ravnokar sem spekla pecivo po tvojem receptu.
Zelo dobro. H V A L A !!!

LP Mihaela

Poiskusite kdaj drugič:
Manjši pekač

Biskvit kot za biskvitno testo:
– 3 RUMENJAKE, 3 BELJAKE
– 9 ŽLIC SLADKORJA
– 9 ŽLIC OLJA
– 9 ŽLIC MOKE
– 9 ŽLIC MLEKA
– 1 PECILNI PRAŠEK
Zmešamo, pečemo pribl. 15 min 200-150 stopinj.

2 dcl mleka
5 žlic sladkorja
rum po želji, namesto ruma (otroci) lahko dodate kakav
Segrejete in polijete po pečenem vročem biskvitu.

Skuhate 2 pudinga(okus po želji), prelijete čez biskvit. Ko je ohlajen ga namažete s sladko smetano in posujete s čokolado.
Obvezno čez noč na hladno in dober tek- naslednji dan!

4 jajce
12 žlic sladkorja
(to dvoje penaasto vmešaj)

1 vanilij
1 pecilni
18 žlic moke
18 žlic mleka
6 -ll- olja
2 pudinga

lawl

Pijana nevesta mislim da bi bila odlična 🙂 Sama sem jo že delala v šoli 😀 Sicer… imam 14 let oz. bom imela čez 3 tednee 😀 in ko smo delali v šoli sem naredila odlično…tako da kar pijana nevesta mislim :))
L.P.

Valerija

New Report

Close