Pedagoški predmeti na FF
Tisti, ki ste študirali kako nepedagoško smer pa se potem podali v pedagoške vode, je kdo tu, ki je delal pedagoške izpite na FF?
Recimo, da si diplomiran zgodovinar pa želiš postati profesor zgodovine. Kako kaj izgledajo ti izpiti?
Menda kar vzamejo čas (in denar)? Kar kaki dve leti, če delaš ob službi?
Se da v enem letu, če imaš razumevajočega delodajalca, podporo doma, varstvo za otroke, ne zbolevaš preveč, se ne voziš iz drugege strani Slovenije…. Trenutno ga delam ob rednem delu v Lj, v petkih imam prilagojen urnik v zaradi predavanj. Do decembra smo imeli predavanja skoraj vse petke in sobote, zdaj imam še izbirne predmete in je bolj človeški tempo, da imajo tudi moji otroci spet kaj od mame. Cena je približno 1700 za celo leto, na daljavo smo imeli en predmet, povsod drugje obvezna fizična prisotnost na vajah in predavanjih.
Uf, tole je pa zalogaj. Ja, nimam podpore delodajalca, niti doma nimam podpore pa eno uro in pol do lj, v eno smer.
Sem mislila, da je kaj več na daljavo. Pred leti je kolegica to delala pa ji je šlo ogromno časa. Mislim, da dve leti. Je pa imela podporo delodajalca, ker je že delala kot učiteljica.
Sem mislila, da so zdaj kaj bolj moderni in so možna predavanja na daljavo.
Sicer je to že 100 let nazaj, ampak ko sem jaz pred 15 leti šla delat te izpite (prej nepedagoska FF) sem se iz Lj v MB vozila, ker so v Lj tok sitnarili z obvezno prisotnostjo, da je joj. V MB so bili bistveno bolj prilagodljivi, veliko se je ze takrat dalo preko spleta in v samostojni režiji narediti n sem lažje delala tam kot v lj (ob službi in 2 otrocih).
Tako, da se ti splača povsod pogledat, kaj zahtevajo, kako je z gradivi, kako s prisotnostjo, kako z izpiti in se raje malo dlje zapelješ, če ti tam pridejo nasproti.
Vso srečo!