Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pediater na viču ali rakovniku

pediater na viču ali rakovniku

Drage mamice in očetje
prosim, če mi posredujete čim več informacija kako ste zadovoljne z otroškimi zdravniki, ki jih obiskujete. Predvsem me zanimajo pediatri v viškem zdravstvenem domu in na Rakovniku.

zahvaljujem se vam za vaš trud .
lep pozdrav

Mi smo bili na Rakovniku pri dr. Poredoš. Lani poleti smo pediatra menjali in imata zdaj oba otroka na Viču dr. Porenta. Smo zelo zadovoljni. Zelo pa pohvalijo tudi dr. Tratar (Vič), vendar takrat ni več jemala novih.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ali mi lahko poveste zakaj ste zamenjali dr. Poredoš, če ni preveč osebno seveda.
hvala

nova
Uredništvo priporoča

Mi smo pa še vedno zadovoljne stranke dr. Poredoš.

Velika prednost Rakovnika je parkirni prostor….

sorry, Žogica Nogica sem že dobila link kjer je opis tvojih razlogov o menjavi zdravnika.

Dokler niso sinu postavili (Golnik in PK) diagnoze je bila OK. Potem pa kot bi bila izgubljena – antibiotike je pisala za vsak slučaj, v laboratorij nas je v skoraj 4ih letih napotila, mislim, da točno 3x, naju je spraševala za mnenje, kaj naj naredi… Mož se je z njo zapel zaradi bolniške, ker mu je ni hotela dati, ker sem bila na bolniški že jaz. Ampak sem bila jaz zase in v bolnici, to je pa ni zanimalo. Je rekla, da njej potem zavarovalnica teži. Glede na to, da sva bila s sinom prvih sedem mesecev večino časa hospitalizirana na PK in na to, da je bil res ogromno bolan, potreboval je kisik,… se mi zdi zelo zamalo, da ne dobiš bolniške, ko jo res rabiš (do njegovega drugega leta in pol sem bila itak jaz doma in ni mož koristil niti dneva bolniške). Sicer pa je treba priznati, da si za otroka vzame veliko časa (slabost je dolgo čakanje v čakalnici) in ga celega pregleda. Samo, da predpisuje antibiotike po defoltu mi pa ni bilo. 🙁

Z dr. Porento smo zadovoljni, ravno v sredo smo bili spet tam. Je odločna, odlično svetuje in pomiri (imeli smo paniko zaradi nenapredovanja teže pri dojenčici), AB nam v tem času še ni predpisala, na daje diagnoz “na pamet”. To mi je pri njej všeč.

Nekaterim je pomembno tudi parkiranje – na Rudniku parking sploh ni problem, na Viču sicer tudi ne, je pa treba vedeti, da se le malokdaj lahko zapelješ direktno pred vhod. Pa zdajle trenutno imajo malo prostorske stiske, ker dom prenavljajo.

Sestre so v obeh ZD prijazne, na Viču se mi zdi sestra še bolj “parents friendly”. :)) Jaz imam občasno s sabo oba otroka in res nikoli ne komplicirajo, večji dobi štempiljko na roke in je mir za dve uri. :))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

ZD Vič. Če izbereš dr. Porenta ali dr. Tratar ne moreš falit.

Mi imamo pa na Rakovniku dr. Amon in je kar OK. Prav zelo je ne bom priporočala, ampak nimamo z njo nobene negativne izkušnje. Res pa je, da bi si jaz za otroke želela bolj energično in odločno pediatrinjo. Kar se strokovnosti tiče je ne morem soditi, ker kakšnih velikih zdravstvenih težava otroka niti nimata. Mislim pa, da kakšnega antibiotika ne dobiš kar takoj. Sinu ga je nazadnje dala po 5-ih dneh, ko se stanje res ni izboljševalo. Njena sestra je super in nikoli še nismo dolgo čakali. Zame je parkiranje na Rakovniku neprimerno lažje kot na Viču.

[url=http://www.babysfirstsite.com][img]http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/101889.birthday.png[/img][/url]

ja, sem klicala za dr porento pa so me zavrnili, češ, da imajo premalo zdravnikov in da ker sem iz Ižanske ceste ne spadam na Vič, tako, da moram iti na Rudnik.

Žal je ta sistem pri nas bolj v ……
Hvala za informacije in lep vikend želim vsem skupaj

tudi mi imamo dr. Porento, je res čudovita zdravnica, zelo prijazna in ima do vsakega otroka zelo oseben pristop, je zelo skrbna in si vzame veliko časa za vsakega otroka, čeprav je polna čakalnica.za mene je naj naj naj!!! …in še nekaj v povezavi z zdravstvom: verjemem, da se vsak zdravnik kdaj lahko usodno zmoti pri kakšni diagnozi, vendar sem prepričana, da če bi imeli tako skrbnih zdravnikov kot je dr. Porenta več v slovenskem zdravstvu, bi bili takšni primeri izjemno izjemno redki..glede sester ki delajo pri njej v ZD Vič pa tudi lahko povem vse lepo!!!

ups nisem opazila zadnjega posta, da je že zasedena?! se opravičujem!!

Vem za zgodbo ŽN.
Moj sin je bil bolj bolehne sorte že od rojstva. Trikrat bronhiolitis, enkrat morda začetek pljučnice – in to je bilo tudi edinokrat, da je dobil antibiotik. Viroz niti ne štejem, sem pa vedno šla na pregled z njim, ker me je bilo strah, da bi mu spet šlo naprej na dihala. Je pa enkrat dobil antibiotik v dežurni ambulanti na Viču, ko je delala ena izmed viških zdravnic, zaradi viroze in čisto brez veze, ker seveda niso čisto nič pomagali. Kot rečeno, pri Poredoševi razen takrat pri morebitni pljučnici nikoli ni dobil antibiotika, skoraj vedno je bil napoten tudi v laboratorij.
Ima pa slog, ki se ga je treba navaditi, ker ti najprej omeni najhujšo možnost, nato pa jo omili na tisto najverjetnejšo. In tudi čakanje je pri njej stalnica, čeprav naroča na uro. Pa ne zato, ker bi kofetkala, ampak ker se res posveti otroku.
Pred Amonovo je bila na Rakovniku neka druga, priimek sem pozabila – ta je bila pa malce pregroba za moj okus in sta se oba drla pri njej, kot bi ju iz kože dajali, pa sicer z zdravniki nimata težav.

ŽN, izdaj nam skrivnost parkiranja na Viču, jaz tam dopoldne niti obrnit ne morem, kaj šele, da bi parkirala.

Meni je drugače ful smotano glede teh zdravnikov, tudi moja izbrana ginekologinja je bila tu že kritizirana, meni je pa fajn, pa sva že bili različnih mnenj. Enako pri osebni zdravnici, da o zobarci sploh ne govorim. Pri drugem porodu je bila prisotna moja znanka, ginekologinja, pa prav tako nisva bili istega mnenja – na srečo se je z mano strinjala babica. Zdaj imamo pač možnost marsikaj preveriti po internetu in ni malo bolezni, pri katerih so bolniki bolj na tekočem kot zdravniki.

Problem na Viču je, ker je res premalo pediatrov. Jih ni na trgu. Dr. Selanova je šla na razvojno, Tratarjeva je na bolniški (je kar nekaj časa ne bo). In ostale zdravnice morajo podelati še njune paciente.
Za take razmere je pa kriva MF. Specializacij ne razpisuje, diplomanti MF so pa na borzi, ker ne morejo delati.

Ja kadabra na žalost je kar povsod tako ne samo na Viču

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Bi samo dodala, da Medicinska fakulteta prav nič nima s specializacijami iz pediatrije. Pediater se specializira po končanem študiju na Medicinski fakulteti, število potrebnih mest pa se določa glede na starostno strukturo zaposlenih pediatrov (dinamika upokojevanja), glede na mrežo (pokritost) s pediatri, pri čemer delujejo Ministrstvo za zdravje, ZZZS in Zdravniška zbornica.
In zelo malo zdravnikov-diplomantov na MF je trenutno nezaposlenih, saj TAKOJ dobijo sekundarijat in TAKOJ dobijo specializacijo (razen nekaj nezaposljivih, ki itak niso z ničemer zadovoljni). Število prijavljenih in tudi neprijavljenih (torej še prostih mest) na razpisu za specializacije lahko preberete na spletni strani zdravniške zbornice Slovenije.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Naj povem da imata otroka dr.Porento in mi smo zelo zadovoljni. Ko gremo k zdravniku zmeraj pravita a gremo k naši teti teti zdjavnici. Zelo skrbno pregleda otroka in se tudi lepo pomeni z otrokom. Drugače pa je zdaj totalno rasulo v ZD Viču ker ga prenavljajo.

New Report

Close