Pehtran – kaj z njim?


http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Pehtranovi_struklji-10346.html
Ali pa naredi preprosto biskvit v katerega vmešaj pehtran in to je to.

Pehtranova potica
Priprava:
V moko damo najprej sol in jajca. Potem
postopoma dodajamo ostale sestavine. Mleko
rahlo segrejemo, vzhajan kvas dodamo bolj proti
koncu. Tudi stopljeno margarino dodamo na
koncu. Testo naj vzhaja približno eno uro.
Testo razvaljamo, namažemo z nadevom in nanj
potresemo sesekljan pehtran. Potico premažemo
s sladko vodo in damo vzhajat v pečico na 70° C
za pol ure. Nato pa jo pri 200° C spečemo.
Enako testo naredimo tudi za orehovo ali
makovo potico.
Sestavine za testo:
1 kg moke
½ l mleka
20 dag margarine
15 dag sladkorja
5 rumenjakov
1/2 dl olja
3 dag kvasa
sol
limonina lupina
Nadev:
18 dag margarine
18 dag drobtin (prepražimo,
da rahlo
zarumenijo)
2 dl kisle smetane
5 beljakov (sneg)
12 dag sladkorja
pehtran
