Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pehtranova potica-s skuto

pehtranova potica-s skuto

pozdravljene

tiste ki pečete pehtranovo potico,povejte ali vam potem ko jo vzamete iz pečice (verjetno jo pustite še nekaj časa v pekaču…jaz jo) kaj pade nazaj.Meni se to dogaja ko je še v pekaču,pa pojma nimam zakaj.
Mogoče katera ve zakaj je temu tako?
kako ve delate to potico?

hvala in lep vikend

Če jo delate s skuto, se rado to zgodi..ker skuta je težka..jaz dam samo dve do tri žlice skute..Drugače jo dam pa ven in pustim še 15minut v pekaču , potem jo obrnem .Treba jo je pa dobro speči, 1 ura pri 160 stopinjah.

Preveč bogat nadev / premalo testa. Mogoče tudi si premalo pustila vzhajati?
Jaz potice isti dan ne zvračam iz modla, če niso ravno posebne prilike. Kose raje režem sproti.
Čez noč se potica v modlu lepo ‘uleže’ in pridobi na okusu.

Jaz pa raje pojem bogato, s polno nadeva, potico, čeprav je nič kaj lepa na pogled, kot pa neko krasotico, kot iz kuharske knjige, pa suha, prepečena, pač prepusta za moj okus.
In ja, verjetno je kriv (pre)težak nadev.

Nič se ne sekiraj. Pri nas doma smo pekli pehtranovko brez skute in je bila lepa, visoka. Zelo dobra.

Ampak, ko sem prvič poskusila taščino pehtranovo potico s skuto, ki je bila na videz sicer bolj neugledna (beri: nizka), sem si pa vse prste polizala.

New Report

Close