Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pehtranova potica upadla!

Pehtranova potica upadla!

Pozdravljene!

Vprasanje imam in bi bila zelo vesela, ce bi mi katera znala odgovoriti. Vceraj je mami delala pehtranovo potico. Spekla – in vse je bilo ok. Potem pa pravi, da je pocasi upadla. Kar vidno naj bi se sesedala. Pripravi odlicno orehovo in makovo potico, tale pa ji ne rata in ne rata. Ker je perfekcionistka, bomo pehtranove potice jedli, dokler ne bo tako lepa kot orehova ;). `e to – naredila jo je s skuto. Ker jaz nisem strokovnjakeko, se mi o resitvi niti ne sanja.

Ali katera ve oziroma kako ve napravite, da ostane lepo dvignjena in visoka?

Lep dan,

Neda

Hej! Recept za pehtranovo potico(iz knjige),po kateri delam,sem ze napisala.Saj je receptov vec in nadevov tudi. Jaz je nikoli ne delam s skutinim nadevom,ker je skuta tezka in mogoce je bilo to vzrok upadanja.
Mogoce ti bo moj recept vsec.Potica je zelo rahla,lapo vzhajana in socna.
Nekateri delajo vedno s skuto in jim tudi uspe. Jaz imam pa rada
rahlo,ne zelo obtezeno testo. Povej,ce najdes. Lp

Navajam nekaj pravil, ki jih upoštevam pri pripravi pehtranove potice (ne vem pa, če je to vzrok, da je potica vpadla):
Kot je že napisala Babi, je skuta težka, zato ne sme biti veliko nadeva.
Uporabljam pasirano skuto, ki mora biti sobne temperature. Če skuta nekaj časa stoji na sobni temperaturi in se začne cediti voda (sirotka), potem je skuta absolutno preveč mokra in jo je treba ožeti (skuto zaviješ v kuhinjsko krpo in ožameš). Vedno dodam drobtine (belo kruhovo sredico ali piškotne) ali pšenični zdrob (menda se obnesejo tudi ovseni kosmiči – nisem še probala), količina je odvisna od vlažnosti skute. Pšenični zdrob zelo dobro “popije” tekočino in nadev naredi rahel.

New Report

Close