Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika peka – cup v angleščini – prosim za pomoč

peka – cup v angleščini – prosim za pomoč

http://twistedfood.co.uk/triple-chocolate-mocha-mousse-cake/

rada bi naredila pecivo na zgornjem linku, pa vas prosim za pomoč

v receptu je vse v ok, razen cup ne vem kolikšna količina je točna

hvala za pomoč že vnaprej

https://en.wikipedia.org/wiki/Cup_(unit)

Veliko prej kot si to vse napisala, bi ti zračunal stric google. V iskalno vrstico vpišeš cup to ml. enako velja za večino ostalih splošnih pretvorb, denarnih, površinskih, dolžinskih,…… Ni potrebno iskat nobenega pretvornika, ker ga ima google že vgrajenega kot parameter.

torej je 1 cup enako 250 ml?

hvala

jajh….
1 US cup =
236.588237 ml in ja, če ni čist prezahtevno pecivo, ne bo narobe, če zaokrožiš

Daleč od tega, za natančno pretvorbo je treba vedet, kaj pretvarjamo, Ker cup moke ni enako kot cup olja. Tako da specifično pri pretvarjanju.

Za lažjo peko pa priporočam, da si cupe kupite. Jaz imam doma komplet skledic za 1 cup, pol, tretjino in četrtino. Peka je milina – veliko lažje kot tehtanje sestavin.

1 cup sladke smetane – 250 ml

bo to ok ali raje 240?

Daleč od tega, za natančno pretvorbo je treba vedet, kaj pretvarjamo, Ker cup moke ni enako kot cup olja. Tako da specifično pri pretvarjanju.

Za lažjo peko pa priporočam, da si cupe kupite. Jaz imam doma komplet skledic za 1 cup, pol, tretjino in četrtino. Peka je milina – veliko lažje kot tehtanje sestavin.
[/quote]

Mogoče je res bolj enostavno, ampak je pa tudi precej bolj šlampasto. Ker meriti suhe stvari preko prostornine je mal tko-tko, odvisno kako kompaktna je stvar. Je moka oz. sladkor bolj rahla ali bolj zbita, enkrat taka, drugič drugača. Če jo streseš iz paketa jo natreseš precej manj, kot če greš s posodivo v paket in zajameš Razlike je lahko kar velika, tudi do 30 %, kot če tehtaš. Tam je pač vedno enako.

Saj pri receptih kjer ne rabiš strašne natančnosti je OK, ampak povsod pa ne.

Ma teh 10 ml gor ali dol, ni važno.

hvala

Mogoče je res bolj enostavno, ampak je pa tudi precej bolj šlampasto. Ker meriti suhe stvari preko prostornine je mal tko-tko, odvisno kako kompaktna je stvar. Je moka oz. sladkor bolj rahla ali bolj zbita, enkrat taka, drugič drugača. Če jo streseš iz paketa jo natreseš precej manj, kot če greš s posodivo v paket in zajameš Razlike je lahko kar velika, tudi do 30 %, kot če tehtaš. Tam je pač vedno enako.

Saj pri receptih kjer ne rabiš strašne natančnosti je OK, ampak povsod pa ne.
[/quote]

Reci, da se hecaš. 🙂 Streseš skodelico, da se zadeva porazdeli. Sekunda. Volumen je volumen. Ne more imeti sipka stvar enkrat večjega volumna kot drugič.
Sem celo življenje tehtala in mi lahko verjameš, da je takole stokrat bolj praktično. Samo pri slovenskih receptih si seveda še vedno vezan na tehtanje.

Reci, da se hecaš. 🙂 Streseš skodelico, da se zadeva porazdeli. Sekunda. Volumen je volumen. Ne more imeti sipka stvar enkrat večjega volumna kot drugič.
Sem celo življenje tehtala in mi lahko verjameš, da je takole stokrat bolj praktično. Samo pri slovenskih receptih si seveda še vedno vezan na tehtanje.
[/quote]

Nič se ne hecam. Nenatančno merjenje oz. merjenje v skodelicah je eden izmed najbolj pogostih vzrokov, zakaj določena peciva ne uspejo.

Volumen je že vedno enak, samo masa pa niti slučajno in tu pride do napake. Poskusi enkrat pa poročaj. 100 g moke bo vedno 100 g moke, ne glede na to koliko je stlačena. 250 ml oz. kolikor je pač 1 cup, pa je od do, odvisno koliko je stlačena, po mojih izkušnjah od 110 do 140 g, to je pa že kar razlika.

Se strinjam, da je bolj praktično, ampak tudi bolj šlampasto.

Cup je skodelica, tako da je mera ene skodelice (sicer je priblizno 2,5 dl).

Nič se ne hecam. Nenatančno merjenje oz. merjenje v skodelicah je eden izmed najbolj pogostih vzrokov, zakaj določena peciva ne uspejo.

Volumen je že vedno enak, samo masa pa niti slučajno in tu pride do napake. Poskusi enkrat pa poročaj. 100 g moke bo vedno 100 g moke, ne glede na to koliko je stlačena. 250 ml oz. kolikor je pač 1 cup, pa je od do, odvisno koliko je stlačena, po mojih izkušnjah od 110 do 140 g, to je pa že kar razlika.

Se strinjam, da je bolj praktično, ampak tudi bolj šlampasto.
[/quote]

In kako stlačiš moko? :))) Si me nasmejala ob tej mentalni sliki. Tako šlampasto, da tako delajo pekarski mojstri širom sveta. Pa jim nekako ob vedno različni masi vedno rata. 🙂 Ne bom več polemizirala, kdo me je hotel razumeti, me je.

Prav morala sem odpisat 😀 pekarski mojstri širom sveta pa tud ne uporabljajo teh meric 😀 te mere so razširjene po ameriki pa še tam na veliko blogih zasledim mere tudi v gramih in zraven opombo avtoric receptov, da je tehtanje sestavin veliko bolj natančno. Kar tudi je. Merjenje v cupsih in ostalih njihovih enotah je površno, uporabno v manj zahtevnih receptih, kjer pa se zahteva velika natančnost pa je vsekakor bolje sestavine stehtati. Ne vem kaka mojstrica v peki si, da tega ne veš, glede na to da gre za splošno znano dejstvo.

New Report

Close