pekač za pico
Živjo.
Midva imava doma električni pekač in sva z njim zelo zadovoljna!
Pico pečeva na srednji temperaturi, ker če daš na največ ti jo hitro “zažge”. Testo naredim sama, kar se pa tiče časa ti pa ne bi znala povedati, ker vsake toliko časa pokukam pod pokrov in če se mi zdi da je dovolj jo vzamem ven
Drugače pa midva pečeva tudi druge stvari v tem pekaču in se prav tako fino obnese!
Lp, Zaza
O tem pekaču za pico je bilo že veliko govora tu in na kulinariki. Zaključek je, da je ta pekač dober za vse drugo, za pico pa ni najboljši. Pico vedno pečem v klasični pečici na maksimumu, pa še zmeraj ni to to. Si ne morem predstavljat, da bi kvašeno testo pekla najprej na eni strani, obrnila in šele nato nadevala.
Je pa tale okrogel pekač zelo uporaben za peko zelenjave npr. bučk, melancanov, za ribe in meso.
LP
Meni sploh ni problem obrniti na eni strani pečenega testa….pizza pa je bila natanko takšna kot v pizzeriji, kjer pečejo pizze v krušni peči.
Morda je peka odvisna tudi od vrste pekača. nekateri imajo baje spirale samo po obiodu in tam zažiga, drugje pa pizza potem ni pečena-moj ima spirale po vsej površini-pod ploščo.
sicer pa je ravno pri pizzah sto okusov-enim je všeč taka, drugim drugačna
tudi mi smo prvo pico tako žažgali, da ni bila za jest (zgoraj pa glih ka je bila pečena)
No, drugič se je pekla na 3 (prvič na 5), pa še vedno to ni to. Jaz jo raje spečem kar v pečici, ker če pečem v pečem v pekaču imam občutek, da je zgoraj še surovo, spodaj pa že trdo…….
Tudi jaz še čakam na kakšne izkušnje kako pečt, da ne bo zažgana.