Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pekač za pico

pekač za pico

Zanima me, če ima katera ta pekač – električni in kako dolgo pečete pico. Midva sva ga kupila par dni nazaj in jo že 2x zažgala.
Pa tako sva se veselia…

Kaj pa testo? Ga pripravite same, ga kupite? (dobijo se 4 zmrznjene kroglice testa od Pečjaka)

Mogoče še kakšen recept za pripravo testa???

HVALA

Živjo.

Midva imava doma električni pekač in sva z njim zelo zadovoljna!
Pico pečeva na srednji temperaturi, ker če daš na največ ti jo hitro “zažge”. Testo naredim sama, kar se pa tiče časa ti pa ne bi znala povedati, ker vsake toliko časa pokukam pod pokrov in če se mi zdi da je dovolj jo vzamem ven 🙂
Drugače pa midva pečeva tudi druge stvari v tem pekaču in se prav tako fino obnese!

Lp, Zaza

Jaz testo za pizzo najprej zapečem na eni strani, ga obrnem in nato nadevam ter spet pečem-res T peke nastavim po občutku, ne na največjo jakost.
testo naredim sama: 30 dkg moke, vode po občutku-da dobim mehko voljno testo, 1 zavitek suhega kvasa, sol, 2 žlici olja, …pustim, da vzhaja

…uporabi pivski kvas…..dodaj žličko sladkorja…

O tem pekaču za pico je bilo že veliko govora tu in na kulinariki. Zaključek je, da je ta pekač dober za vse drugo, za pico pa ni najboljši. Pico vedno pečem v klasični pečici na maksimumu, pa še zmeraj ni to to. Si ne morem predstavljat, da bi kvašeno testo pekla najprej na eni strani, obrnila in šele nato nadevala.

Je pa tale okrogel pekač zelo uporaben za peko zelenjave npr. bučk, melancanov, za ribe in meso.

LP

Meni sploh ni problem obrniti na eni strani pečenega testa….pizza pa je bila natanko takšna kot v pizzeriji, kjer pečejo pizze v krušni peči.

Morda je peka odvisna tudi od vrste pekača. nekateri imajo baje spirale samo po obiodu in tam zažiga, drugje pa pizza potem ni pečena-moj ima spirale po vsej površini-pod ploščo.
sicer pa je ravno pri pizzah sto okusov-enim je všeč taka, drugim drugačna

tudi mi smo prvo pico tako žažgali, da ni bila za jest (zgoraj pa glih ka je bila pečena)

No, drugič se je pekla na 3 (prvič na 5), pa še vedno to ni to. Jaz jo raje spečem kar v pečici, ker če pečem v pečem v pekaču imam občutek, da je zgoraj še surovo, spodaj pa že trdo…….

Tudi jaz še čakam na kakšne izkušnje kako pečt, da ne bo zažgana.

Jaz ga imam, pizzo sem 2x zažgala in ga nato spravila v kot. Morda nimam prav, a nobenega veselja nimam, da bi ga spet dala v uporabo.

New Report

Close