Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PEKAČICE – na dan z recepti

PEKAČICE – na dan z recepti

Ojla!

Že od nedelje berem mile prošnje po tem in onem receptu peciva, ki se ga je nekontrolirano uživalo na Mon-ovem dedku Mrazu: kokosova potica, pa makov biskvit, pa bananino pecivo, nekatere so se utapljale v fantastičnih dunajskih valovih, rulade, …

Torej pekačice Mona – ZDRUŽITE SE – in se nas usmilite z recepti! ;o)

P.S. Kaja – je bila torta ali si jo odpovedala, ker me ni bilo?? Torej bo, ko pridem naokoli, a ne?? ;o)) Punce vedo, katere imam najraje!! ;o))

HVALA!!!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

BANANINE REZINE

Testo:
7 rumenjakov
5 žlic sladkorja
3 žlice grenkega kakava
7 žlic olja
7 žlic moke

Pečeš na 180°, toliko časa kot običajen biskvit. Ker v testu ni pecilnega praška, ne naraste in je trd. Tako da se ne ustraši, da je kaj narobe :-)))

10 dag sladkorja svetlo rjavo prepražiš (karameliziraš), zaliješ z 1 dcl vode in z vročim preliješ pečeno testo.

2 vanili pudinga zmešaš s 3 žlicami sladkorja in skuhaš v 4 dcl mleka. Ohladiš!!

Posebej zmešaš:
1 margarino ali maslo
15 dag sladkorja v prahu
1 banana ekstrakt

To zamešaš v ohlajen puding in namažeš po testu.

Preliješ s čokoladno glazuro :
20 dag jedilne čokolade
6 žlic olja
(stopiš na sopari oziroma v topli kopeli).

DOBER TEK!!

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

OREHOVI COKOLADNI POLJUBCKI

V gosto maso zmesamo:
15 dag moke
10 dag margarine
10 dag mletih orehov
3 dag kokosove moke
10 dag sladkorja
15 dag kakava
1 jajce

Iz mase oblikujemo poljubno velike kroglice in jih na peka papirju rahlo potlacimo z vilico. Pecemo glede na velikost kroglic 10-15 minut na 170°. Pecene in se tople namazemo z marelicno marmelado ter sestavimo polovicke skupaj, da dobimo poljubcek 🙂

Namesto orehov lahko uporabimo tudi mlete lesnike, mandlje ali kokosovo moko. Ce niste ravno ljubitelji kokosa, lahko vrednost kokosove moke nadomestite z mletimi orehi.

BRESKOV BISKVIT

Breskve iz kompota* odcedimo in narezemo na rezine, debele priblizno 1 cm.

Nato dobro zmesamo:
9 zlic olja
9 zlic sladkorja
9 zlic moke
1/2 pecilnega praska
4 jajca

Maso vlijemo v namazan pekac in rezine breskev razporedimo po masi. Z zlico se dodatno potunkamo vsako rezino v maso, da kasneje pri peki ne nastanejo luknje. Pecemo 10 minut na 150° in nato se 20 minut na 180°.
Preden posrezemo, povrhu potresemo s sladkorjem v prahu.

* op: Ponavadi uporabim plocevinke kompota Happy Garden, sveze uporabim le vcasih poleti, ko dobimo domace

OREHOVE REZINE

Penasto zmesamo:
4 jajca
40 dag sladkorja
1 margarina (250 dag)

Dodamo:
6 dag kakava
18 dag moke
12 dag rozin
10 dag mletih orehov
3 dag koksove moke
1 zlica ruma

Vse skupaj vmesamo v gosto maso. Vlijemo v vecji namazan pekac in pecemo na 180° cca. 30-35 minut.

Lepo se sladkajte!
Z.

*zvezdica** poljubčki so bili za poljubčkat!!!! (ja, sem probala čisto vse stvari, ki so bile temno rjave barve – nakazovale, da je v njih čokolada, pa kaj potem :)) )

Tamala, hvala 🙂 Naredi si jih, so čist enostavni, samo rolanja je velik…

*zvezdica**,

Hvala za recepte z naše strani.
Tvoji orehovi čokoladni poljubčki so bili božanski :)).
Naša malčica pa je bila popolnoma navdušena nad tvojim breskovim biskvitom, ki ga je jedla z velikim užitkom :)),
tako da bom zagotovo oba recepta preizkusila v praksi še v teh prazničnih dneh.

Super slaščičarka si.

Lep dan in lp,

Natilana

Meni se zdi kot da punce skrivajo recepte……. ;o)))))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

MUFFIN “SMARTIES” – BREZ MOKE!
Mokre sestavine:
120 g mleka
62,5 g Becel margarine
62,5 g nerafiniranega sladkorja
60 g Smarties bombončkov
1 jajce

Suhe sestavine:
1,5 žličke pecilnega praška
300 g koruznega škroba (Gustin) (“običajna opcija”: 160 g moke)
120 g mletih orehov
¼ žličke sode bikarbone

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za 15 kosov/200°C/20-25 min

MUFFIN “ROZINE” – BREZ MLEKA, BREZ MAŠČOBE!

Mokre sestavine:
120 g jabolčnega soka (domač brez dodanega sladkorja)
65 g nerafiniranega sladkorja
100 g rozin (prej malo namočene v vodi)
1 jajce

Suhe sestavine:
220 g črne moke
2 žlički pecilnega praška
¼ žličke sode bikarbone
1 žlička cimeta

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za 9 kosov/180°C/20-25 min

MUFFIN “ČOKO” – BREZ JAJC!

Mokre sestavine:
170 g jogurta
125 g Becel margarine
125 g nerafiniranega sladkorja
240 g mleka
140 g črne čokolade (nasekljane na koščke)
1 žlička vanilin sladkorja

Suhe sestavine:
380 g črne moke
3 žličke pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za12 kosov/180°C/35-40 min

MUFFIN “ROZINE” – BREZ SLADKORJA!

Mokre sestavine:
170 g jabolčnega soka (domač brez dodanega sladkorja)
1 žlička tekočega sladila
100 g rozin
1 jajce

Suhe sestavine:
220 g črne moke
2 žličke pecilnega praška
1/4 žličke sode bikarbone

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za 6 kosov/180°C/25-30 min

MUFFIN “KOKOS”

Mokre sestavine:
340 g jogurta
65 g Becel margarine
125 g nerafiniranega sladkorja
2 jajci

Suhe sestavine:
310 g črne moke
3 žličke pecilnega praška
110 g zmletega kokosa

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za 14 kosov/180°C/25-30 min

MUFFIN “FIGE”

Mokre sestavine:
100 g nasekljanih suhih fig
120 g mleka
100 g jabolčnega soka (domač brez dodanega sladkorja)
120 g Becel margarine
70 g črne čokolade (nasekljane na koščke)
125 g nerafiniranega sladkorja
2 jajci

Suhe sestavine:
310 g polnovredne moke
3 žličke pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za 12 kosov/180°C/25-30 min

MUFFIN “ČOKO”

Mokre sestavine:
120 g jogurta
125 g Becel margarine
125 g nerafiniranega sladkorja
240 g mleka
160 g črne čokolade (nasekljane na koščke)
2 jajci
1 žlička vanilin sladkorja

Suhe sestavine:
380 g črne moke
3 žličke pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 žlička pravega kakava (ali več)

(suhe sestavine vedno zamešamo v mokre!) za15 kosov/180°C/25-30 min

New Report

Close