PEKARNA MLINAR
Ni samo prodaja kruha, prideš zjutraj ob 4 in ga spečeš, potem delaš sendviče, pa vmes ko prodajaš spet pečeš. Saj to bi bilo še vse ok, delo pač, ampak potem te pa vsake 2-3 mesece pošljejo na drugo lokacijo in te penetrirajo v glavo, kako to, da ne znaš naročiti robe (halo, kako pa, če si komaj en teden na tej lokaciji).
Saj se bo še katera javila in kaj napisala, mislim pa, da je dovolj podatek, da po enem letu ni nobenega več od tistih, ki so začeli – ali so šli sami na boljše ali pa so dobili odpoved.
Kolegica je poslovodja že več kot leto dni in še nič ne kaže na kako odpoved iz njihove strani. Ja, delo je težko, ampak v kateri trgovini pa ni. Tudi plače niso minimalne, prav tako delovnik ni slab v primerjavi z delovniki v trgovinah. Je pa res, da jutranja zgodaj začne, ampak pač dela od 4-12.
Je pa res, da jih vsake pol leta rotirajo, vsaj poslovodje. Hudo jim skačejo po glavi tudi zaradi dnevnega prometa, ki ni nikoli tolikšen kot bi naj bil po njihovem.
Res pa je tudi to, da pogodb niso podaljšali delavkam, ki so jih zaposlili v drugi ali tretji rundi, prvotne so ostale vse, razen če so odšle same.
Se pa bo verjetno spremenilo zdaj, po 1.1., ker sta v vsaki poslovalnici le dve, prej tri.
lp
Ne zavajaj!
Sem prijateljica ene, ki je delala v Mlinarju od začetka in sicer v Ljubljani.
Če si poslovodja, lahko potem čez dva meseca nisi in potem čez tri mesece si spet itd.
Poslovalnice menjaš na vsaka 2-3 meseca, prijateljica je v enem letu zamenjala 5 poslovalnic, s tem da je bila v prvi ene 4 mesece in če ne štejem tiste, ko je šla samo menjat dopust ali bolniško.
Zjutraj prideš ob 4-4.30 in če je ta dan mišljena inventura, delaš do 2-3-ponoči naslednji dan, torej si v službi lahko skoraj 24 ur. Nadure niso plačane. Prijateljičina sodelavka je doma 50km iz Ljubljane in se je takole po inventuri peljala domov samo stuširat in preoblečt in nazaj v službo ob 4.00.
Iz prve runde ne vem, če je kdo ostal, če pa je, jih je malo. Nazadnje je ena dobila odpoved, ker je dostavljalcu kruha pošimfala, kako je lahko nek sorodnik gazde zdaj nek visok šef v pisarni in pametuje v pekarni, kako delat, če nima pojma in v pekarni ni znal enega sendviča naredit.
Nekaj jih je samih dalo odpoved so si našli boljše službe. Večina jih je odpoved dobila.
Plača z malico in povračilom vožnje, ter z nočnimi urami je bila okoli 740€, od tega 100€ prevoz, malica minimum od minimuma, če ne še manj, vse ostalo pa vkalkulirano v minimalca (nočne, delovna doba, stimulacija) – videla plačilne liste.
Da ne govorim o tem, da jim je veliko pomembnejše, da ni drobtin v vitrinah, kot pa da salamam in ostalemu ni potekel rok uporabe! Kar je čez rok, je treba porabit, če le ni oporečnega videza.
Ni samo prodaja kruha, prideš zjutraj ob 4 in ga spečeš, potem delaš sendviče, pa vmes ko prodajaš spet pečeš. Saj to bi bilo še vse ok, delo pač, ampak potem te pa vsake 2-3 mesece pošljejo na drugo lokacijo in te penetrirajo v glavo, kako to, da ne znaš naročiti robe (halo, kako pa, če si komaj en teden na tej lokaciji).
Saj se bo še katera javila in kaj napisala, mislim pa, da je dovolj podatek, da po enem letu ni nobenega več od tistih, ki so začeli – ali so šli sami na boljše ali pa so dobili odpoved.[/quote]
Zakaj pa delajo to bedarijo, da pošiljajo zaposlene na kroženje? česa se bojijo?
Ne zavajaj!
Sem prijateljica ene, ki je delala v Mlinarju od začetka in sicer v Ljubljani.
Če si poslovodja, lahko potem čez dva meseca nisi in potem čez tri mesece si spet itd.
Poslovalnice menjaš na vsaka 2-3 meseca, prijateljica je v enem letu zamenjala 5 poslovalnic, s tem da je bila v prvi ene 4 mesece in če ne štejem tiste, ko je šla samo menjat dopust ali bolniško.
Zjutraj prideš ob 4-4.30 in če je ta dan mišljena inventura, delaš do 2-3-ponoči naslednji dan, torej si v službi lahko skoraj 24 ur. Nadure niso plačane. Prijateljičina sodelavka je doma 50km iz Ljubljane in se je takole po inventuri peljala domov samo stuširat in preoblečt in nazaj v službo ob 4.00.
Iz prve runde ne vem, če je kdo ostal, če pa je, jih je malo. Nazadnje je ena dobila odpoved, ker je dostavljalcu kruha pošimfala, kako je lahko nek sorodnik gazde zdaj nek visok šef v pisarni in pametuje v pekarni, kako delat, če nima pojma in v pekarni ni znal enega sendviča naredit.
Nekaj jih je samih dalo odpoved so si našli boljše službe. Večina jih je odpoved dobila.
Plača z malico in povračilom vožnje, ter z nočnimi urami je bila okoli 740€, od tega 100€ prevoz, malica minimum od minimuma, če ne še manj, vse ostalo pa vkalkulirano v minimalca (nočne, delovna doba, stimulacija) – videla plačilne liste.
Da ne govorim o tem, da jim je veliko pomembnejše, da ni drobtin v vitrinah, kot pa da salamam in ostalemu ni potekel rok uporabe! Kar je čez rok, je treba porabit, če le ni oporečnega videza.[/quote]
Tudi jaz bi tebi lahko enako napisala, da ne zavajaj.
Nismo vsi iz LJ in Mlinar ima poslovalnice tudi drugje po Sloveniji in sama sem pač napisala to, kar vem.
Tu so imele punce nadur veliko samo ob začetku in res, niso izplačane, jih pa koristijo. Tudi to drži, da se menjajo. Redna menjava je na pol leta, govorim o poslovodji, če pa govorimo o nadomeščanju kadra zaradi odsotnosti, ja, pa je to lahko večkrat.
Tudi jaz sem videla plačilno listo ene izmed poslovodje poslovalnice in zanimivo, cifra je za dobrih 100€ višja kot navajaš ti.
Sicer pa se vsak sam odloči ali mu je za delat ali ne. Povsod lahko najdeš stvari, ki ne štimajo, ne samo tu. KOlegica seveda vztrajno išče drugje, ampak dokler ima tu delo, se ne pritožuje. Imela je možnost delat v Tušu, pa bi bili pogpji še slabši, plača pa sploh.
lp
Ne zavajaj!
Sem prijateljica ene, ki je delala v Mlinarju od začetka in sicer v Ljubljani.
Če si poslovodja, lahko potem čez dva meseca nisi in potem čez tri mesece si spet itd.
Poslovalnice menjaš na vsaka 2-3 meseca, prijateljica je v enem letu zamenjala 5 poslovalnic, s tem da je bila v prvi ene 4 mesece in če ne štejem tiste, ko je šla samo menjat dopust ali bolniško.
Zjutraj prideš ob 4-4.30 in če je ta dan mišljena inventura, delaš do 2-3-ponoči naslednji dan, torej si v službi lahko skoraj 24 ur. Nadure niso plačane. Prijateljičina sodelavka je doma 50km iz Ljubljane in se je takole po inventuri peljala domov samo stuširat in preoblečt in nazaj v službo ob 4.00.
Iz prve runde ne vem, če je kdo ostal, če pa je, jih je malo. Nazadnje je ena dobila odpoved, ker je dostavljalcu kruha pošimfala, kako je lahko nek sorodnik gazde zdaj nek visok šef v pisarni in pametuje v pekarni, kako delat, če nima pojma in v pekarni ni znal enega sendviča naredit.
Nekaj jih je samih dalo odpoved so si našli boljše službe. Večina jih je odpoved dobila.
Plača z malico in povračilom vožnje, ter z nočnimi urami je bila okoli 740€, od tega 100€ prevoz, malica minimum od minimuma, če ne še manj, vse ostalo pa vkalkulirano v minimalca (nočne, delovna doba, stimulacija) – videla plačilne liste.
Da ne govorim o tem, da jim je veliko pomembnejše, da ni drobtin v vitrinah, kot pa da salamam in ostalemu ni potekel rok uporabe! Kar je čez rok, je treba porabit, če le ni oporečnega videza.[/quote]
Tudi jaz bi tebi lahko enako napisala, da ne zavajaj.
Nismo vsi iz LJ in Mlinar ima poslovalnice tudi drugje po Sloveniji in sama sem pač napisala to, kar vem.
Tu so imele punce nadur veliko samo ob začetku in res, niso izplačane, jih pa koristijo. Tudi to drži, da se menjajo. Redna menjava je na pol leta, govorim o poslovodji, če pa govorimo o nadomeščanju kadra zaradi odsotnosti, ja, pa je to lahko večkrat.
Tudi jaz sem videla plačilno listo ene izmed poslovodje poslovalnice in zanimivo, cifra je za dobrih 100€ višja kot navajaš ti.
Sicer pa se vsak sam odloči ali mu je za delat ali ne. Povsod lahko najdeš stvari, ki ne štimajo, ne samo tu. KOlegica seveda vztrajno išče drugje, ampak dokler ima tu delo, se ne pritožuje. Imela je možnost delat v Tušu, pa bi bili pogpji še slabši, plača pa sploh.
lp[/quote]
Plača poslovodje je bila 90€ višja kot plača prodajalke, s tem, da so ti potem vse manjke, kalo in skratka vse odštevali od teh 90€. Zato je moja prijateljica zavrnila poslovodstvo, ker je plačevala tudi za vse napake drugih. Ko so prejemali plačilne liste, bolje da nisi prišel v trgovino, ker so bile vse besne.
V Ljubljani so na začetku plačevali nadure, potem ne več, so se pa nabirale, sploh poleti med dopusti, potem zaradi bolniških in tudi zaradi stalnih inventur do sredi noči.
Menjava za nadomeščanje ni menjava, to mi ni nič sporno. Da pa na vsake 2 ali 3 mesece zamenjaš poslovalnico in s tem delovni čas, je pa kar zoprno in nesmiselno, saj se te konec koncev stranke tudi navadijo in ti njih in je to pozitivno.
Ne pravim, da je najslabša možna služba v Mlinarju, je pa to res slaba služba, za prvo silo in če res nimaš od česa drugega živet.
Vsem hvala na informacijah. Je res, da v teh časih je zelo težko za službo, in je res, da se tudi na prodajalkah da opaziti, da niso srečne v pekarni. Verjetno zaradi takega odnosa in takšnih razmer v sami prodajalni. Škoda je, da nadrejeni nikoli nič ne vprašajo “majhnega človeka”, in da se ne potrudijo zadržati vestne, pridne delovce. Upajmo da bo kdo to prebral od nadrejenih, mogoče celo sam direktor. Lep dan vam želim!
Direktor za slovenijo je Egon melanšek, prej je bil neki direktor v Žitu.
Vse kar je zgoraj napisano je res.
Sem bila zaposlena tam in vem kako je.
Delaš včasih od jutra do večera pa naslednji da isto. plača je tam tam.mal več od minimalca+dodatki in prideš nekje na 900€.
Znat morš delat vse papirje, naročila,vračila,na blagajni,vsak dan pride kak novi izdelek,zjutraj nardiš veliko sendvičev….
Komercialisti so zelo nesramni do tebe, samo da imaš polno vitrino, pa če se proda kaj ali nič, samo da se peče, tudi pol ure pred zaprtjem mora bit vse polno.
če še koga kaj zanima pa naj vpraša.
Ko si na razgovoru ti povejo da imaš 40 ur tedensko ,nato pa ko pričneš delati se pokaže kontra vse delaš po 15 ur , ce se v enem tednu ne na učiš vseh papirjev sendvičev peke delo opravljaš isto kot poslovodja TI DAJO ODPOVED..PLACA JE 660EUR BRUTO Z STIMULACIJAM CE NE GREŠ NA BOLNIŠKE KAKŠEN EUR VEČ ČE GA DOBIŠ TO SE PRAVI MINIMALC JE 561 MALCO TI PLAČA 50 TER PREVOZ 50 NE GLEDE IZ KJE PRIHAJŠ KOLIKO SE VOZIŠ KATASTROFA OD FIRME IZKORISČANJE NA POLNO PREVOZ TI PLACA 2.20 .TEMPo JE NENORMALEN.KAR JE DOBRO EDINO SODELOVKE SO SUPER AMPAK NESMEJO NIC GOVORITI KAKO JE KER TAKOJ LETIJO IZ FIRME.POSLOVODKINJA IMA PLACO 750 NADUR NE IZPLACAJO LJUDJE NE ZMOREJO SAMI DAJEJO ODPOVED SRAMOTA ZA TAKO FIRMO Z TAKIM TRGOVINAM DA DELOVCE TAKO MUCIJO ….NOBENEMU NE PRIPOROCAM TE FIRME KER SVOJEGA ZIVLJENJA NE BO IMEV LE NA ZIVCIH BO ZBOLEV…..KATASTROFAAAAAAAA
Delal tam in vam povem, da ne izgubljat časa ter živcev v firmi, ki ima tako nesposobne ter debilne šefe.
– Pričetek dela ob 4-ih zjutraj-
– Preveč dela za eno osebo, kjer si še ponavadi sam-
– Že po dveh tednih od tebe zahtevajo, da moraš znati vse in mislim VSE! Od vse peke vseh izdelkov, do dela na blagajni in zaključevanje le te, ter vseh vmesnih del.
– Nato te začnejo pošiljati v vse druge pekarne in nikoli ne veš kje si lahko naslednji dan in ti to sporočijo šele zadnji trenutek.
– Na razgovoru se ti zlažejo, da se dela 40 ur na teden in so vikendi fraj. Če že delaš v poslovalnici, ki dela samo do petka te rade volje pošljejo v drugo, ki dela ob sobotah ali nedeljah.
– Področni šefi (Tatjana Pucko in njej podobni) so sami sebi namen ter po resnici povedano debilni, izkoriščevalski sociopati ki radi opravljajo za hrbtom namesto, da bi dejansko povedali kaj jih moti.
– Od tebe zahtevajo, da si suženj, če te pa kaj moti te pa odfukajo, še prej pa izigrajo ter izkoristijo dokler se ti pogodba ne izteče.
Skratka te firme se na daleč izognite!!! Upam, da bo za vas edina tu, pa lep dan še naprej