Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pekoče, boleče oči

pekoče, boleče oči

Opažam, da me zadnje čase zelo pečejo in bolijo oči…
Vid je sicer ok, ampak sem pa res veliko za računalnikom, potem pa še telefon…
Ali obstajajo kakšne vaje za oči, da jih sprostiš?

če imaš suhe pekoče, probaj z umetnimi solzami…in seveda manj ekranov:)

Poskusi z umetnimi solzami. Večkrat z očmi pomežikni in poglej stran od ekrana. Predvsem pa moraš dovolj spati. Tudi oči morajo ponoči počivati. Če imaš oči rdeče, pomeni, da gre za vnetje. Morda bi bilo dobro obiskati zdravnika.
Zaenkrat opusti tudi vsakršno barvanje (trepalnice, obroba s svinčnikom), ker imaš lahko na to tudi alergijo.

če imaš suhe pekoče, probaj z umetnimi solzami…in seveda manj ekranov:)
[/quote]

Če si ženska, nisem zasledila…imaš mogoče novo maskaro, ličila..tudi to je lahko težava

so vaje, delaj jih večkrat dnevno… naredi tako, da 3x pogledaš močno gor in močno dol, enako potem levo in desno, pa potem še kroži z oči v eno in nato v drugo stran.
In fiziološka v oči

podobno kot pri tebi
ko grem ven prosto pa se mi še solzijo zaradi sonca, vetra.
Enkrat sem zasledila v neki reklami za rdeča očala ki nevtralizirajo modro barvo, ampak ne vem, kako bi to bilo videti da v pisarni sediš z rdečimi očali.
Morda res kak pogled v daljavo in v zeleno barvo – pravijo.

Težava pri modri svetlobi je največja, če pred spanjem buliš v ekran. Takrat si daj telefon na drak mode. Drugače ti pa modra svetloba ne more povzročat teh težav.

Meni so rekli, da je potrebno nekaj časa zreti v zeleno barvo. Jaz si oči spočijem ponavadi, da gledam skozi okno, poiščem drevo ali travnik.

vsi ekrani zelo motijo naše možgane, ne samo oči in potem motijo tudi spanec.

Poskusi nekaj dni brez kompa in telefona, pač le nujne stvari, pa boš videla, če je kaj na tem.
lahko je tudi hormonsko.

čim manj gledanja v ekran oziroma na 20 minut nekje moraš vzeti 2 minuti premora, se pravi da gledaš v daljavo. Ti pa priporočam, da si kupiš očala s stekli za zaščito proti modri svetlobi.

ja, to bi znalo biti, sploh pri nas ženskah je teh težav več. sploh po štiridesetem.

ali obstajajo tudi leče?

ja, to bi znalo biti, sploh pri nas ženskah je teh težav več. sploh po štiridesetem.
[/quote]
že nosečnost recimo dela spremembe na očeh (suhost, spremebna oblike pa recimo leče več ne odgovoarjajo itd…)

ali obstajajo tudi leče?
[/quote]

Če obstajajo leče za menjat barvo oči, pa so ja tudi leče ki blokirajo modro svetlobo

Osebnega zdravnika imaš?

hvala za skrb, imam:)
si moraš misliti, ampka tudi zdravniki ne vedo za vsako novost, ki sem jo danes tukaj izvedela…

ali obstajajo tudi leče?
[/quote]

obstajajo tudi leče, ki blokirajo modro svetlobo, ampak vprašanje, če ti bodo ustrezale

avtorica teme…če sicer nimaš težav z vidom potem res manj uporabljaj ekrane oziroma vsaj vmes naredi premor…
sicer a obstajajo lečes filtrom proti modri svetlobi. Res pomagajo, da te oči manj bolijo in ščitijo.

Samo če ti leče ustrezajo…

modra svetloba, kateri smo izpostavljeni dnevno /telefon, računalnik, tv) res salbo vpliva na naše oči pa tudi na spanje, če še ne veste.
Zato pred spanjem re sni dobor gledat v telefon,pa še tv itd…raje kakšna knjiga. Če ne pa obvezno zaščita pred modro svetlobo.
sam do nedavnega tega nisem vedel in vprašam kolega, ki je kar naenkrat začel hodit okoli z očali…pa vem, da nima dioptrije. Ima samo stekelca z zaščito.
Jaz raje nosim leče in jih tudi našel.

naročim jih tukaj https://www.moje-lece.si/topvue-blue-blocker-30-lec

Vidim da si ženske dajejo kumarice na oči. Poskusi to.

hahaha… pa ne za pomirit oči

če veliko gledaš v ekrane, res probaj gledat manj, imej premore in nujno oačala ali leče z modrim filtrom…meni osebno so leče boljše, ker očala kdaj kje pozabim

A so pekoče oči kaj v povezavi z pekočo ritjo?

Jaz ima že dobrih deset let solzne in boleče oči. Pravijo, da za za vsako bolezen raste rozca. Jaz je še nisem našel.

New Report

Close