Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pekoce noge

pekoce noge

V tej vrocini me pogosto pecejo podplati oziroma spodnji del nog. Ozilje naj bi imela zdravo. Katero hladilno kremo mi priporocate iz vasih izkusenj? Ce bi bila bolj naravna, bi bila pa se bolj vesela?

Mogoče so vzroč čevlji iz umetnih mas.

Zamenjaj obutev, tanki podplati, plastika ipd. povzrocajo pekoce podplate.

Obutev je res pomembna, pazim da imam zdravo. Si sploh ne predstavljam, da bi hodila v plastiki. Me pa noge pecejo tudi v copatih ob koncu dneva, ce vec stojim in hodim.

Aloe Vera, ni treba kreme; kupi rastlino v vrtnariji in si sok iz listov iztisni in namazi na podplate.

Hladilni geli za te namene so dobri. meni zelo pomagajo. Kupiš v lekarnah ali DM.

Copati imajo samo eno krpo pod stopalom, tako da je to čisto pretanko za daljše stajanje. Jaz imam za doma pozimi krokse, poleti japanke, ampak če recimo peglam, si japanke sezujem in sem bosa, ker se mi zdi, da je breme na podplate bolje razporejeno, če si bos, kot če si na tankem podplatu japank.

Jaz uporabljam gel za pekoče noge Gehwol, vprašaj v lekarni. Najbolj naravni pa so hladni obkladki – namočiš brisačo v hladno vodo in oviješ okrog stopal. Ali pa hladna kopel. Ali pa zmočiš stopala in jih nastaviš pred ventilator.

New Report

Close