Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pekoči podplati

Pekoči podplati

Vsak večer imam boleče oziroma pekoče podplate, tudi če ne hodim veliko. Malo me tudi trga po nogah. Imam 65 let, sicer brez bolezni, opravljala sem sedeče delo, tudi nisem predebela, imam ITM 23. Nobeno mazilo ali kopel kaj dosti ne pomaga  Kaj bi to bilo? Kako si pomagate drugi?

Morda gre za slabo prekrvavitev. Mi smo teti kupili Belobazo( v lekarni), hladi noge in manj pečejo. Nikar pa ne mazati s hladilnim mazilom, kot ji je predpisal njen osebni zdravnik. Rekla je, da je drugo mazilo veliko boljše.

vsak večer drži noge v luft vsaj pol ure. 

Kako pa kaj zile?

Ti noge otekajo?

Kaksne cevlje ali copate nosis?

Kako ja suha in trda koza na podplatih?

Mene pecejo podplati, ko nosim plastik-fantastik cevlje, zdaj prav kupujem pravo usnje ali vsaj dam usnjen vlozek v cevelj.

Imam krcne zile in tudi, ce mi noge ne otecejo kaj dosti, je cuden obcutek v podplatu, pomaga, ce jih dvignem ali namocim v hladno vodo.

Suhe koze nimam kaj dosti, redno negujem podplate, a cutim, da je koza suha, prav zoprn obcutek, na pekoce vlece in ce namazem s kremo, je olajsanje.

Lahko so pa tudi kake glivice ali karkoli, poskusi vec stvari, ce ne bo bolje, pa k zdravniku.

Diabeticna polinevropatija( periferno zivcevje), degenerativne spremembe lumbalne hrbtenice,..

Pravi čevlji!

Podplad iz mehke gume, notranjost pa usnjena steljka.

Ni mi problem nositi oblek iz druge roke, pri čevljih pa sem izbirčna. Noge te nesejo celo življenje, od hoje pa je odvisna hrbtenica, od hrbtenice glava in celo funkcioniranje telesa!

Nobena maža ne pomaga, če nosite plastične cevlje in če hodite po betonu ali asfaltu s trdim podplatom

Odgovor na objavo uporabnika
Šnelca_783, 10.07.2024 ob 06:38

Diabeticna polinevropatija( periferno zivcevje), degenerativne spremembe lumbalne hrbtenice,..

To mam jest,pa ne nuca nobena žauba. En malce se morš legalno zadrogirat,Lyrica,Amyzol,Valdoxan,Kwelux, pa Targinact, pa je en majčken bulš. Drgač pa ja mi je poznana ta bolečina k niti nogavice ne preneseš na nogi,čevelj je pa znansvena fantastika.

Odgovor na objavo uporabnika
Gromozansky, 10.07.2024 ob 08:17

To mam jest,pa ne nuca nobena žauba. En malce se morš legalno zadrogirat,Lyrica,Amyzol,Valdoxan,Kwelux, pa Targinact, pa je en majčken bulš. Drgač pa ja mi je poznana ta bolečina k niti nogavice ne preneseš na nogi,čevelj je pa znansvena fantastika.

😮🙁

Če daš mail ti jih pridem polizat.

Sladkorna, nenaravni materiali nogavic..?

Obvezno čevlji z usnjeno notranjostjo. Nobenih najlon nogavic ali drugih umetnih materialov nogavic. V Tuševi drogeriji prodajajo hladilno mazilo za noge. Za začetek probajte našteto. Če ne bo bolje, pa k zdravniku. Tudi zaradi sindroma nemirnih nog pečejo podplati.

Zdravnica mi je razložila, da se pri pekočih nogah ne sme mazati s hladilnim mazilom, ker zunanjost hladi, v notranjost pa pritisne vročina in so od tega pekoče noge.

Seveda pa je pomembno kompletno stanje zdravja

( sladkorna, teža, druge bolezni, ter pomembno- naravni materiali in ne pretesna obutev).

Najlepša hvala za odgovore in predloge. Upam, da res ni polinevropatija. Sladkor imam normalen. S hrbtenico nimam problemov, nni pa več tako prožna. Držo bi vsekakor morala popraviti. Noge mi ne otekajo, imam pa površinske krčne žile. Kljub mazanju in negi imam zelo trdo in suho kožo na podplatih. Čevlje imam vedno udobne, največ superge in drugo športno obutev z nizko peto. Je pa res, da ne gledam več na kvaliteto kot nekoč. Copate imam tiste najenostavnejše pralne. Glivic nimam, vsaj ne da bi bile vidne.

Za boleče noge je nujno, da niso v sobnih copatih, oz. V copatih brez pete. Superge niso priporočljive ob bolečih nogah, ker se noga ” kuha” v njih. Očitno so težave povezane tudi s krvnimi žilami. Namakajte noge v rmanu, potem v slani vodi in z dodatkom sode.

New Report

Close