peleti
Lani smo kupili ene no-name, ker so bili cenejši in sem jih preklela po dolgem in počrez. Veliko saj … malo toplote … še peč se je čudno obnašala (peleti velikokrat niso zagoreli in je seveda dajalo napako). Letos smo plačali malo več in kupili boljše … Gatis Extra … in kar sem jih uspela stestirat v zadnjih tednih sem super zadovoljna. Ni veliko pepela, ne maže toliko peči (predvsem se to vidi na steklu) in vedno lepo vžgejo. Pa tudi prostor je hitro segrelo … čeprav res da še ni bilo kakega hudega mraza.
Malo poglejte na forum Pod svojo streho.Tema “nakup peletov”. Proti koncu zadnjih prispevkov, stran 88,89. Gatis peleti so bili na 2. mestu po kvaliteti na testu, ki so ga naredili v Sloveniji. Zdaj pa je bilo nekaj razočaranja pri tistih, ki so jih kupili saj so dobili zdrobljene pelete, polno prahu v vrečah…
Sam sem nabavil Profiles pelete iz Razdrtega. Sosed jih je imel že lani in mi jih je zelo priporočal. Jaz pa tudi nimam pripomb.
To pa mislim, da je vse odvisno od prodajalca. Jaz sem naročila najprej eno tono Extra in eno tono Premium. Ko so peleti prišli je prodajalec ugotovil, da so Premium slabi in jih zavrnil. Extra so bili pa ok. Lahko bi pa komot une Premium (ki so dražji) vseeno sprejel in jih prodal naprej ter tako zafrknil stranke.
Mi smo jih kupili v Šempetru pri Gorici … sedež imajo pa tudi v Kopru in Postojni. Cena je:
vreča 15 kg 4,29 EUR/vrečo
(1 paleta = 66 vreč x 15kg = 990kg)
od 1 do 5 palet 273,00 EUR/paleto ( 4,14 € za 15kg vrečo )
od 6 in več 271,00 EUR/paleto
Nam so se dobro obnesli tudi peleti iz Mercatorja.
še pred kratkim so bili po 4 €, zdaj so jih podražili na 4,4, če se ne motim. Smo pa koristili M akcijo v tehniki, ko je bilo še 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, tako da sva jih plačala po 3,60 € za vrečo.
Če kupiš pri Profilesu tudi dobiš popust na količino. Trenutna cena njihovih pelet je 3.66 eur/vreča. Ob nakupu nad 4 T (270 vreč-3 palete) dobiš 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust. Pred povečanjem davka sem dal junija 3.23 eur za vrečo. Prevoz sem si zrihtal sam.
Še test peletov… http://www.zps.si/okolje/energija/test-lesni-peleti.html?Itemid=321
Mi jih vzamemo kar pri Petrolu.
Pa še pripeljali so ga nam: http://med.over.net/clanek/za-toplejso-zimo/