Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Pena za posvetlitev las

Pena za posvetlitev las

Imam srednjo blond barvo las, na določenih delih imam nekoliko svetlejšo barvo las. Ker imam dolge lase, moji lasje niso enakomerno pobarvani.
Rada bi si posvetlila lase, a brez vodikovega peroksida.

Je mogoče v trgovini kupiti peno ali kakšno drugo sredstvo za lase, ki nekoliko posvetli lase ( in se sčasoma spere ), ki pa ne vsebuje vodikovega peroksida?

Bi mi barvo las mogoče nekoliko posvetlila pena Livia ( Sahara Blond )?
A prelivi uničijo lase? Prelivi vsebujejo peroksid?

LP.

Draga Danielle.
Ne delajte nič sama, ne kupujte produktov v trgovini, ker se lahko zelo slabo konča za vaše dolge las.
Pojdite k strokovnjaku.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Žal se ne morem strinjati z vami, kajti s frizerji imam precej slabe izkušnje.
Lahko napišem, da sem zaradi ene nesposobne frizerke skoraj izgubila vse lase.

Leta 2001, ko sem bila stara samo 16 let, sem se odločila, da si bom lase dolge skoraj do pasu dala barvati na blond. Imela sem temno rjave lase. Frizerko sem poznala na videz in sva se po telefonu zmenili, da mi bo lase pobarvala na srednje blond. Ko mi je naslednji dan barvala lase, me je peklo tako zelo, da hujše bolečine v življenju še nisem čutila. In kaj se je zgodilo na koncu? Ven sem prišla čisto svetlo blond!! Bila sem razočarana, zato sem šla naslednji dan nazaj, da mi je pobarvala na srednje blond. Vse skupaj sem plačala 8.000 sit. Čez nekaj dni so mi začeli lasje intenzivno izpadati, pred barvanjem las nisem imela nikoli problemov z lasmi. Naletela sem na enega strokovnjaka, ki mi je rekel, da so moji lasje v zelo slabem stanju in da si jih naj ne barvam več, ker se lahko zgodi, da bom ostala brez njih.

Vprašanje, ki se meni poraja je: Kako je ženski sploh padlo na pamet, da mi je šla temno rjave lase barvat na blond??
Seveda, glavni je bil zaslužek, tako kot pri večini frizerjev. Naivnega 16- letnega otroka je najlažje prepričati v to, da vodikov peroksid ne škoduje lasem. Njena dolžnost je bila, da me opozori na to, da obstaja možnost, da si bom z barvanjem na blond uničila lase. Če bi mi barvala pramene in bi tako postopoma prišla na blond, se mi to ne bi zgodilo.
Jaz o barvanju nisem imela pojma, ker si nikoli v življenju nisem predtem barvala las, zato sem popolnoma zaupala tej frizerki. Naj povem še to, da sem imela po barvanju lase tako trde in zlepljene, da sem si morala kupiti neko tekočino, da sem lahko lase sploh razčesala.

Šele čez nekaj let sem s spomočjo interneta ugotovila, da se lasje pravzaprav do 18. leta sploh naj ne bi barvali, ker je lasišče občutljivo, nikakor pa se dolgi lasje ne smejo naenkrat pobarvati na blond, ampak postopoma s prameni.

Leta 2007 sem šla k drugi frizerki, da bi mi pobarvala pramene, a te pramene bi moral iskati z lupo, da bi jih lahko videl. Za to delo sem plačala 40 eurov.

Ker sem imela dovolj teh mazačev, sem se aprila 2008 odločila, da si bom lase barvala sama. Imela sem temno rjave lase precej dolge in z barvo Wella Decore mi je sestra pobarvala pramene. Čeprav moja sestra ni nikoli hodila v frizersko šolo in čeprav nikoli v življenju ni nikomur barvala las, mi je pramene pobarvala super in sem bila zelo zadovoljna. Na vasakih nekaj mesecev mi je z barvo za pramene Wella Decore dodala pramene in zdaj imam točno takšno blond barvo kot sem si jo vedno želela – srednje blond. Na določenih delih imam sicer nekoliko svetlo blond lase, a me to ne moti. Las nisem uničila, sicer sem opazila, da so mi lasje nekaj mesecev nazaj začeli pogosteje izpadati kot prej, a las nimam trdih in si jih lahko normalno češem.
Za pet barv Wella Decore sem dala samo okrog 30 eurov. Pri katerem frizerju pa pobarvajo dolge lase na blond za 30 eurov?
Ko mi je frizerka predlani barvala pramene, mi je za pet čisto drobnih pramenov zaračunala celih 40 eurov!!
Če si lase barvaš doma, jih ne moreš nikoli tako uničiti kot jih lahko uniči frizer. Vsaj moje izkušnje so take, ne trdim pa, da so vsi frizerji taki, žal pa je veliko takih, ki jim je pomemben samo zaslužek, kar je zelo žalostno.
Logično je, da na forumu marsikomu odsvetujete barvanje doma. Če si bodo ljudje lase barvali doma, frizerji ne bodo imeli dela in posledično zaslužka.

LP.

Pozdravljena Danielle,
Naj se po kar nekaj letih pauze na forumu oglasim z nasvetom.
Najprej odgovor na vprasanje. Zal boste lase tezko posvetlili brez vodikovega peroksida ali hidrogena, saj je to mozno le s pomocjo le tega.Povsem naravna metoda bi bila stisnjena limona, sonce in voda. Vendar a si zelite tako svetliti lase na dolgi rok? Verjetno ne, in tudi ni garancije da bodo lasje bistveno svetlejsi.

Glede na izbor produktov danes pa se lahko pobarvate s tudi manj agresivnimi metodami, in pazite na nizek % hidrogena ter amoniaka v produktih.
Vse permanentne barve vsebujejo amoniak in potrebujejo vodikov peroksid da se izvrsi postopek oksidacije in s tem permanentni postopek barvanja.

Lahko bi poizkusila z blond barvo iz drogerije brez amoniaka in z zelo nizkim % hidrogena, najvec 3%, ce zelite semi permanentno barvo. A zal se bo na laseh poznalo bolj malo. Posvetlilo bo le za 1/2 odtenka.

Moj nasvet bi bil gosti in prelivajoci prameni, nizek % hidrogena ter kljub vsemu, permanentna blond barva za lase.

Svetujem vam, da zaradi ene slabe izkusnje ne obupate nad frizerji:-)

Lep pozdrav iz Gold Coasta in srecno pri izboru barve ali frizerja.
Odlocitev je vasa!
bivsa frizerka in moderatorka foruma “Nega Las”

Hvala za odgovor.

Kar k dobremu frizerju, pa bo vse v redu z vašimi traumatičnimi frizerskimi izkušnjami.
lep pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Pozdravljeni!

Lepo prosim za nasvet strokovnjaka. Lase imam naravno skodrane, težko ukrotljive in že po naravi suhe. Moja naravna barva las je kostanjeva, prav tako obrvi. Kožo imam temnejšo. Do sedaj sem se barvala ponavadi s čokoladno ali s kavno barvo. Ker pa se že kar nekaj časa nisem nič barvala, se mi je barva lepo sprala in sedaj imam lase svetlo rjave barve. Zelo si želim posvetliti lase, sploh sedaj, ko bo poletje. Rada bi prišla do medene blond barve, z malo svetlejšimi prameni.

Vprašanje je sledeče: Ali je smotrno to narediti pri mojih laseh? Bi mi sploh pasalo? Sem namreč temnejše polti. Lepo prosim, če mi razložite postopek, kako bi mi to lahko naredili? Ali predlagate postopne pramene ali vse v enem mahu?

Zahvaljujem se vam za odgovor!
Vesna

Pozdravljeni.

Po vašem opisu sodeč mislim, da bi vam svetlejši lasje pristajali.

Glede na stanje vaših las vam predlagam več tanjših medenih pramen, tako bo barva izgledala naravno, las pa ne boste preveč obremenila.

Lp
Naya

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

Pomotoma sem se pobarvala na jagodno blond, čeprav je bila na slikici ženska s pepelnato blond lasmi. Kje sem naredila napako?

New Report

Close