Penilec mleka – za delat ¨pence¨
Glede na to, da so po par evrov, ti ni treba komplicirat. Lahko jih kupiš kar ene par hkrati, ker se razmeroma hitro kvarijo.
Po mojih izkušnjah se pa vseeno najbolje obnese lonček za pogrevanje mleka s posebnim pokrovom, s katerim potem “napumpaš” mleko.
Poleg tega je pomembna tudi vrsta mleka – biti mora manj mastno, z 1,6 procenta maščobe, trajno ali sveže, pa v turški kavi ta pena takoj propade – naredi ššššššš in je ni več. Ne vem, zakaj. Torej moraš kuhati kavo z mašinco (kafetjero). Ne vem, kako je s peno na filter kavi, ker ne uporabljam.
Ha ha, se vidi, da me je povozil čas.
Tukaj imaš par cenejših variant:
Tisti za okoli sto evrov se mi zdijo genav isti princip kot nekateri na linku, samo da je očitno malo bolj fensi firma.
Jaz bi bila pozorna predvsem na to, kako se zadeva čisti.
100 eur za penilec mleka za domaco uporabo je, moje mnenje, brezveze. Pokvari se ti isto kot en za 10 eur in nic boljso peno ne naredi, pena je bolj od mleka odvisna, ne od penilca.
Jaz sem enkrat enega v nekem loncku, kao profi, pa neka znamka. Se je tok hitro pokvaril, jaz sem pa racun itak stran vrgla. Sedaj imam enega za 15 eur, na baterijo in tak kot mini palicni mesalec. Naredi res lepo penco in dajam v kavo iz avtomata, ne pade pena nic dol. Vcasih pa pena ne rata, isto mleko, isto delam in ne rata, ne vem niti zakaj, to tako je. Rabim pa polnomastno frisno mleko.
Hm, če se res tako hitro pokvari, potem dejansko nima smisla. Ampak aparat za 50 evrov bi pa že moral delati nekaj časa no. Ti baterijski pa dejansko gredo skoraj istočasno z baterijami … jaz sem jih porabila vsaj deset, od tega sicer polovico iz Ikee za 1,5 evra, ampak bi že skoraj imela za bolj ornk zadevo. Zdaj imam lonček na ročni pogon, to je pa dejansko nepokvarljivo. Pa tudi niso čisto poceni zadeve.
Meni pena iz polnomastnega ne rata.
pozdravljeni,
jaz imam pa ročni penilec mleka od Tupperwara. Kupila sem ga mnogo let nazaj in še vedno izvrstno speni mleko, če dam le zadosti mrzlo mleko vanj. Res sem super zadovoljna in še vedno odlično služi, čeprav ga uporabljamo skoraj vsak drugi dan. Vmes sem preizkusila tudi nekaj drugih penilcev (za malo denarja), pa nisem bila zadovoljna, ker enostavno niso delovali. Po moje je skrivnost v zadosti gosti cedilni mrežici.
čimveč dobrih kavic s pravo penico želim,
m.
Jaz ti priporočam nekaj na tale način: http://www.conrad.si/Indukcijski-penilnik-mleka-Severin-SM-9684,-srebrno-bele-barve,-pribl.-500-W.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=828680&ci=SHOP_AREA_40364_0601192
Imam podobnega (v bistvu izgleda popolnoma enak), samo da je od druge firme (verjetno dela Severin za njih).
Lonček se lepo čisti, saj je rostfraj, pena rata praktično vedno, ne glede na to, kakšno mleko daš notri. Lahko izbiraš ali ti poleg penjenja mleko tudi segreje, ali ne.
Skratka mi smo zelo zadovoljni.
Ej, nisem brala vseh odgovorov, ti pa povem, kaj je zadnjič naredil moj 11-letnik.
Sama imam tisto električno zadevščino za delati peno iz mleka, ampak ta stvar kaj hitro “crkne”. Pa je sine nalil v malo višjo šalco malo mleka, vzel malo metlico za stepanje. Metlico položil v mleko, zgornji del metlice pa dal med dlani in jo tako med dlanmi izmenično vrtel (kot da drgne dlan ob dlan, če ga zebe)kakšne pol minute. Nastala je krasna pena…
Sedaj tudi jaz delam tako…za kapučino.
Jaz sem kupila penilec na http://www.kafetiera.si (tisti ročni) in je super. Pa še drag ni bil, 17 € s poštnino vred. Sem videla, da imajo tudi ‘brenčača’ in je cenejši, kot ste pisale zgoraj.