Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Penilec za mleko

Penilec za mleko

Dobila sem penilec za mleko na baterije. Je videti taka lahka, enostavna zadeva vendat mi penice še ni uspelo naredit, ne iz hladnega, ne iz toplega mleka. Naj kar pozabim na penco za kavo ali ima kdo kakšen dober nasvet. Hvala!

malo moraš znati, malo pa imeti sreče tukaj. mleko daš na ogenj in vmes, ko se segreva (preden zavere!!!), ga začneš peniti. načeloma mora uspeti, ampak včasih se pač ne posreči, če ni prava temperatura. moraš pa to delati istočasno, ko ga segrevaš, pa ne začeti prezgodaj.
z mrzlim ne boš ničesar dosegla, samo s pogretim tudi ne… nekako preden zavre, je treba ujeti pravi trenutek in lahko imaš full lepo gosto peno.

Trajno polnomastno mleko mora bit

Z mojim penilcem naredim odlično peno tudi s polmastnim mlekom, pride super. Dobila sem ga v dar, je pa od serije Martello iz Hoferja.

Vedno delam peno iz posnetega mleka, direktno iz hladilnika, nič ne segrevam. Imam pa ročni penilec.

Pri nas smo ljubitelji pence na kakavu. V kozarček dam malo sladkorja in mrzlo trajno mleko. Naredi se veliko dobre pene, samo prehitro se spet spremeni v mleko, jo je treba takoj popiti. Kaj pa mi delamo narobe? Lep večer

Za fajno peno moraš mleko segrevati in med segrevanjem speniti, sicer je brezveze, ker takoj skup pade.

Za fajno peno moraš mleko segrevati in med segrevanjem speniti, sicer je brezveze, ker takoj skup pade.[/quote]

O saj vem, da takoj skup pade:))) nič, pravijo da vaja dela mojstra…..upam, da mi uspe. Hvala za namig.

New Report

Close