Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek penilnik mleka

penilnik mleka

Gledam reklamo od Hoferja. Imeli bodo penilec mleka. Ima kdo to doma, kako se obnese?
Zdaj imam tisti lonček z mreico, kjer ročno tolčeš oz. vlečeš gor in dol, pa mi je tako-tako. Ne uspe vedno.
Sicer bi najraje imel tisto reč na paro, samo mi je predrago.

Bom prilepila link od tega, ki sem ga gledala, upam da bo objavljen

Odlična zadeva. Smo imeli doma kakšni dve leti, nato se je žal pokvaril. Smo ga pa uporabljali dnevno. Naredi odlično peno za kapučino. Moraš pa notri obvezno naliti ZELO mrzlo mleko, da je pena res čvrsta. Iz mleka sobne temparature ali rahlo ohlajenega ne naredi pene. Hvala za info, ga grem takoj v četrtek kupiti…

Pri nas smo ga tudi imeli in se je isto pokvaril. Naredi čisto spodobno peno, jaz ne bi rekla, da je odvisno od temperature, ker itak mleko lonček segreje (če se ne motim), je pa definitivno odvisno od vrste mleka,

Mi kupujemo tega bio iz Hoferja in ga speni OK, npr. 1,5 od Planike, tega pa ne speni.

Edina stvar, ki je mal nerodna je to, da lončka ne moreš ločiti od grelca oz. od električnega dela. Zato moraš zelo pazljivo pomivati.

no, saj fora dobrega penilca je, da speni tudi manj mastno mleko.

Če je mleko dovolj hladno, se dobro speni, če je pretoplo je pena neobstojna. Po penjenju je v vsakem primeru pena topla, ker jo lonček segreje. Iz mleka sobne temperatore ne bo ratala spodobna pena…

Ni fora v maščobi mleka ampak v homogenizaciji.

Ga ni penilca, ki bi dobro spenil negomogenizirano manj mastno mleko.

New Report

Close