penilnik mleka, kako si pripravite kavo
Razmišljam o nakupu: https://www.mimovrste.com/penilniki-mleka/webhiddenbrand-vava-penilnik-mleka?tab=reviews.
obožujem belo kavo ali capučino. Bo to ok če si skuham turško kavo in dodam peno, ki jo nardeim s penilcem. Ali spenim in si dodam notri capucino?
Tega ne poznam, jaz samo pritisnem capuccino in je cudo iz kofi masine tukaj. Imam tudi moznost narediti samo mlecno peno. Je bozanska. Ker pa je moja tamala nora na kakav, imamo pri hisi od nekdaj tudi rocnega, torej steklen loncek in notri tesno pilegajoco se neke vrste metlico, ki ne naredi skoraj nic slabse pene. Stane pa 20 eur. Mogoce zacnes s tistim…
Jah uporabljam tako imenovani french press. Super in poceni!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/French_press
Ker sem ljubitelj dobre kave tudi in predvsem doma, imam dve sorti penilcev mleka, uporabim glede na tip kave in kako hitro želim kavo; če jo želim takoj, potem spenim vroče pogreto mleko v šalici s temle, iz Ikee, kupljeni trije kosi pred 5imi leti, na zalogo, evro pa pol-dva še vedno na rezervi čakata:
https://www.ikea.com/it/it/p/produkt-sbattitore-per-latte-nero-50301166/
Za top peno za kapučino ali pa belo kavo, ki jo dodaš kasneje na že skuhano kavo, pa ker traja penjenje malo dlje časa ( par minut) pa tole, Aerocchino od Nespresso-imam že 7. leto trojka model:
https://www.nespresso.si/si/milk-devices/16-aeroccino-3-black
Tudi segreva mrzlo mleko, da skrašaš čas, pa not lahko že pogreto mleko vliješ…
Zamenjaj znamko/vrsto mleka; najboljši je pa uni, ki ima 3,8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe s točno tem namenom – za penjenje – barista oznaka je na embalaži….
https://www.google.com/search?q=barista+mleko+3,8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}25&client=safari&rls=en&sxsrf=ALeKk03GT397AvuqHBom0QvDMnVfzMRvyg:1611146403603&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj49cSIxKruAhWSmIsKHdphC5MQ_AUoAXoECBAQAw&biw=1440&bih=900#imgrc=B2QfJFg3zg2PeM
Vzamem mleko, ki je pri roki, ga obvezno pogrejem in je vse okej. Edino če je preveč postano, že skoraj na meji skisanega, se noče speniti.
Po mojih izkušnjah pa se pena na turški kavi kar razblini, ne funkcionira. Imate tudi drugi take izkušnje? Načeloma jo 99,9 procenta pijem iz kafetjere, na turški se mi pa, kot rečeno, pena kar razpusti.