Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Penzija

Penzija

Kako se ne morem strinjati s taki izjavami, da izobrazba ne šteje.
Če je nimaš potem bleknes nekaj takega, ker v življenju nisi uspel doseči ciljev ali pa si jih nisi postavil. Isto kot blebeta Filip Pesek, kaj je pa naredil??? šole nima in to opravičuje s tem da je uspešen??? Poročil se z uspešno žensko, sam pa navaden blefer.

Izobrazba je pomembna še kako je pomembna. Sama imam dobro izobrazbo in dobro službo, a se kljub temu še vedno po 25 letih delovne dobe še vedno izobražujem in svoje znanje prodam in predam naprej …

Nikoli mi nihče ni nič dal, razen staršev, ti pa ljubezen in ZKP.

Tudi pomoči države ne rabim niti je ne pričakujem. Kdor je zdrav naj dela.

Vsako leto se pri nas zamenja vsaj 3 zaposleni do 30 let … jim delo ne diši, delajo na sebi…. bojo študirali, pa večinoma še vsi pri starših na budgetu….depresije,… lenobe, vse pomoči takoj ukinit. Pa da vidimo koliko jih bo potem še delal na sebi…. narobe svet…

Kam napredujes? Se zavedate, da eni kljub trudu, solanju ne najdejo zaposlitve ustrezne? Sama sem bila fizicna delavka. Podjetje je propadlo. Dokler ni propadlo ob delu sem naredila srednjo solo in nato se faks. Dela ga nisem dobila dobrega. Ce sem hotela preziveti sem mogla vsak d.rek od dela sprejet in sem dobila slabso sluzbo, kot delo v proizvodnji le za par 10€ vec od minimalne. Zdaj po novem sem spet padla na minimalec. Takrat nisem imela vez, iskala sluzbo boljso tudi 100km od mojega doma stran pa ni bilo srece, danes me pa nihce vec ne zaposli.
Se zavedate koliko solanih ljudi dela slaba dela, za minimalca?
Ce delodajalec placuje minimalne prispevke bo tudi penzija minimalna. Ni vse odvisno od place.
[/quote]

Če si končala faks ob delu in se vedno delaš za minimalca, potem moraš sama pri sebi nekaj vedeti.Da si bo treba poiskati drugo službo in pri tem brcati 300 na uro ali pač nisi sposobna več.Ker sposobni se vedno pririnejo naprej. Saj sem napisala, da ti šola ne da avtomatsko dobre službe.Ali pričakuješ, da ko končaš faks kar v vrstah stojijo in ti ponujajo službo? Smo imeli pri nas v službi tudi eno, ki je končala faks.Zraven pa nezainteresiranost in dve levi roki.Seveda ji po nekaj mesecih niso podaljšali službe.Je bila pa potem vsa solzna.

Če si končala faks ob delu in se vedno delaš za minimalca, potem moraš sama pri sebi nekaj vedeti.Da si bo treba poiskati drugo službo in pri tem brcati 300 na uro ali pač nisi sposobna več.Ker sposobni se vedno pririnejo naprej. Saj sem napisala, da ti šola ne da avtomatsko dobre službe.Ali pričakuješ, da ko končaš faks kar v vrstah stojijo in ti ponujajo službo? Smo imeli pri nas v službi tudi eno, ki je končala faks.Zraven pa nezainteresiranost in dve levi roki.Seveda ji po nekaj mesecih niso podaljšali službe.Je bila pa potem vsa solzna.
[/quote]

Se ti pozna, da si žleht. Goniš nek svoj prav, čeprav je reala drugačna. Pa še tole, ponavadi se ne prerinejo naprej najbolj sposobni ampak tisti, ki lezejo zadaj ali širijo noge. Vsaj pri nas že zadnjih 10 let, pa smo praktično vsi s faksom.

Moja mama tudi, pa kaj ti šola pomaga? Si ena teh primerov ko je mela srečo pa zdaj tu pametuje. Mama ima 2 diplomi, odgovornosti tolko da bog pomagaj, pa bo kaj, dobila penzije mogoče tam 600 eur, več ne, če že manj, šola ti dan danes nič ne pomaga, vseeno kdaj si jo delal, tak da bodi tiho! Na bruhanje mi greste ljudje ko kažete z prstom kdo je kriv, ljudje so garali 41 let in je to pol zahvala? Ni kriva ona ampak sistem, ker za vse ostale bedarije je denar, samo za naše penzioniste ne, naj raje delomrzneže naženejo delat pa dajo ta denar k penzijam.
[/quote]

Tvoja mama ima dve diplomi, ki ju očitno ni znala vnovčiti.Kriva ni država, ampak ona, ki je delala na slabše plačanih mestih.Ker očitno ni bila sposobna za kaj več.Moja prijateljica ima 550 evrov, pa ima končano osnovno šolo in je delala vse življenje kot delavka v proizvodnji.Tako da meni ne prodajaj 600 evrov penzije in dveh diplom.Tvoja mama je imela očitno vse življenje slabo plačo in tako ima tudi slabo penzijo.Zakaj je bila s slabo plačo zadovoljna, ve samo ona.Kar vprašaj jo…

Se ti pozna, da si žleht. Goniš nek svoj prav, čeprav je reala drugačna. Pa še tole, ponavadi se ne prerinejo naprej najbolj sposobni ampak tisti, ki lezejo zadaj ali širijo noge. Vsaj pri nas že zadnjih 10 let, pa smo praktično vsi s faksom.
[/quote]
Nisem žleht, je pa dejstvo, da sem se morala tudi jaz v službi truditi, se izobraževati ob delu, pojesti marsikaj ( delo z ljudmi), ampak nisem odnehala.Se tudi v vodstvu ljudje počasi zamenjajo, potrjeni prasci dobijo svoje nazaj ( večkrat videno) .Včasih je treba zamenjati službo.Ali pa odpreti svoj s.p.

O, kakšni nakladači in psovalci poštenih, delovnih ljudi! Iz njihovih ust vrejo besede- luzerji ste, niste napredovali, niste poskrbeli za sebe….

Vsak, ki dela, je vreden dostojnega plačila! Vsak, od delavca, čistilca do trgovca in univerzitetno izobraženih!

Ti mali so marljivi, niso grebatorji, pošteno delajo, ti z veliki usti pa so največkrat veliki škodljivci. Kdo je prodajal firme, kdo je dopuščal kraje bank, kdo je kradljivec naše države???

ne ti mali, ampak ti veliki luzerji. Večina teh barab, ki se zmrduje nad ponižno čistilko in garaško trgovko, sodi v zapor, ampak ne, še vedno se čuti za višjo kasto in ponižuje delavca. Tito je bil boljši, prejšnji sistem je bil boljši!” Delavcu čast in oblast!!!

Tvoja mama ima dve diplomi, ki ju očitno ni znala vnovčiti.Kriva ni država, ampak ona, ki je delala na slabše plačanih mestih.Ker očitno ni bila sposobna za kaj več.Moja prijateljica ima 550 evrov, pa ima končano osnovno šolo in je delala vse življenje kot delavka v proizvodnji.Tako da meni ne prodajaj 600 evrov penzije in dveh diplom.Tvoja mama je imela očitno vse življenje slabo plačo in tako ima tudi slabo penzijo.Zakaj je bila s slabo plačo zadovoljna, ve samo ona.Kar vprašaj jo…
[/quote]

Daj dihaj in pusti ljudem, da imajo drugačne izkušnje. Penzija je odvisna od prispevkov, se strinjaš? Recimo železničarji so z dodatki prejemali zelo solidne plače. Osnova pa je bila minimalna in prispevki tudi.

Pejt raje na sonček teta …

Meni je žal za avtorico, sistem zna biti včasih prav grozen…

Mi je pa zanimiva debata o šolanju. Šola ni enaka šoli, fakulteta ne fakulteti. So fakultete, s katerimi je res čudno, če ima kdo podpovprečno plačo. In so fakultete, za katere je bolje ne izgubljati časa. Ah… čiv čiv čiv

Daj dihaj in pusti ljudem, da imajo drugačne izkušnje. Penzija je odvisna od prispevkov, se strinjaš? Recimo železničarji so z dodatki prejemali zelo solidne plače. Osnova pa je bila minimalna in prispevki tudi.

Pejt raje na sonček teta …
[/quote]

Da.In to so železničarji tudi vedeli.
Kar se pa tiče drugačnih izkušenj – tudi prav.Samo potem ne jamrat tu gor.
Na sončku sem bila.In teta sem tudi.
Upam, da kdaj prideš tudi ti do tete.
Vsakomur ni dano.

Pa kaj vam ni jasno vsem skupaj? Vse kar jo moti je to, da s svojim delom podpira luftarje, ki se praskajo po jajcih celo življenje in so zaradi tega na boljšem…NA NAŠEM DENARJU.
Nehajte ponavljat kako si vsak sam dela svojo pot, to point te objave in nikoli ne bo bil. Vsak, ki ima 5 minut cajta bo zdaj tukaj pametoval in trosil neke težke življenjske nasvete ne da bi se za moment ustavil, in mogoče razmislil, kaj vam hoče nekdo povedati. Ajoj…
P.s.: Se strinjam, da je nekaj narobe z državo, ki podpira tak način življenja. Sociala je za veliko takih ljudi zgolj potuha, da živijo na drugih.

V resnici vsi s prstom kažete na druge, tudi tisti, ki neosnovano domnevate, da so vsi prejemniki socialne pomoči navadni lenuhi, ki živijo na vaš račun. Pa kje ste to pobrali? Vsi ljudje nimajo iste sreče v življenju in doživljajo razne družinske in zdravstvene tragedije. Tudi oni imajo pravico do dostojnega življenja in prav je da država poskrbi zanje. Po vaše pa so lenuhi in jim je treba vzeti socialno pomoč. Ne rečem, da ni vmes takih in drugačnih, ampak v splošnem je Slovenija zavezana poskrbeti za vse. Kdor pa lahko dela in se izobražuje, je lahko srečen, ker ima svobodno voljo in vse možnosti, torej škarje in platno v svojih rokah. Me zanima, če bi še s prstom kazali na socialce, če bi bili zaradi prometke na lepem nepokretni. Bodite človeku človek!
Kot drugo, izobrazba (tudi katera) je zelo pomembna. To se strinjam, ker ima delo z večjo dodano vrednostjo večje plačilo. Pač pravila konkurence. Je pa tudi res, da ZKP in motivacija igrata pomembno vlogo. Brez iniciative in idej se človek težko prebije iz množice. Ta psihološki faktor je pomembnejši za preboj od formalne izovrazbe. Zame osebno je najbolj žalostno videti inteligentnega človeka, ki zaradi osebnostnih lastnosti in zavor ne zmore v življenju ničesar doseči. Vedno je več dejavnikov vpletenih, tako da je celotna debata enih in drugih, ki zagovarjate skrajnosti prilično usekana mimo.
Res je, plače in penzije niso visoke glede na cene, ampak tu je treba kot družba napredovati. Dokler poslovneži svoj uspeh razumejo tako, da lahko zaposlene zatirajo (s plačo, s kršitvijo delovnopravne zakonodaje ipd.), zaposleni pa to požirajo, smo tam kjer smo. Ne pozabite, da je družba in njena organizacija zgolj naš produkt.

Tudi sama kdaj napišem kakšno pikro o socialcih. Čeprav tega večinoma ne napišem, se mi zdi samoumevno, da kritika leti na račun parazitskih socialcev in ne na račun tistih, ki so res potrebni pomoči (zdravje, nesreče, težke družinske razmere). Za takšne bi morali celo bolje poskrbeti.

Si tudi malo sama kriva.Zacela si delat v socializmu, tako kot jaz.Zakaj nisi delala šole ob delu, zakaj se nisi potrudila, da bi zlezla višje? Očitno tudi plača ni bila nič posebnega…pa si bila kar zadovoljna z njo ? Starost vpraša, kje je bila mladost…Saj si vendar morala pričakovat, da ti ob slabi plači ne morejo naracunat visoke penzije …
[/quote]

Prvo da ne bo pomote. Sem v skoraj isti situaciji kot avtorica glavnega prispevka. Imam 35 let delovne dobe in moram še malo delat. Sem tudi šla dodatno v šolo da bi zlezla malo višje. Vendar, ko so mi vmes dali izračun, sem videla da mi to ne pomaga čisto nič. Kljub temu, da sem bila dolgo v tovarni, in sem imela pod minimalno plačo, naj bi imela po izračunih takrat boljšo kot sedaj. Se hecate? In tisto mizerino naj bi mi upoštevali za penzijo? Pa kaj še hočejo, da delam do smrti? Mislim da ja.
Drugače pa, glavna avtorica, na žalost poznam tudi sama kar nekaj primerov, kjer se otepajo dela kot hudič križa, pa ves čas živijo veliko bolje kot sem kdajkoli jaz. Žal. Ni mi samo jasno, kako jim to uspe? Lp

Ena skoraj 60, ko berem tvoje poste zagledam eno grozno narcisoidno osebo, ki se povišuje nad druge. V vsakem postu pametujete. Gospa je pisala kako se ji zdi krivično, da je garala celo življenje in je sedaj bolana, ko bi imela po 40 letih nedela enake dohodke. Ona ne sprašuje kaj bi bilo, če bi bilo, ampak zgolj pove kako je. Vi pa ji tukaj solite pamet, kaj bi morala. Ste brez empatije in obupna za brat.

U madonca, sem šla še enkrat tole zdajle brat – sem bila pa res nabrušena.Preveč. Se opravičujem.Kot da nisem to jaz…
Resnično pa je , da sem se v privatnem in službenem življenju veliko namatrala.Podrobnosti ne bom razkrivala, je bilo pa dostikrat hudo in težko.
Za zjokat hudo in težko, vključno z boleznijo.
Sem se pa borila na vseh koncih.
Ni bilo enostavno zamenjati še službo, se šolati ob delu in iti praktično sam naprej.

Sem pa mnenja, da je bolje v mladosti malo stisniti zobe in napredovati, če se da, kot pa vse življenje trajbati eno slabo plačano službo, ko veš, da bo tudi penzija zanič.
Toliko.
Sigurno, da sem imela tudi nekaj sreče v življenju.
Pa ogromno težkih dni.
Vključno z mobingom v službi.

Ampak zdaj gledam sadove svojega dela in sem srečna.
Tako da – ne..Dolgo vrsto let – tudi meni niso cvetele rožice…

Sem naredila poklicno solo, nato pa srednjo. Pomembno je tudi koliko ti delodajalec vplacuje noter prispevke. Meni je minimalno kot je zakonsko doloceno. In tudi zaradi tistega dobis manj. Manj dobis tudi ker dobro leto nazaj so bili vsi dodatki vsteti v minimalno placo
Ce bi vedela kaj me caka nikoli nebi delala. Sama sem na slabsem in z unicenim zdravjem, ker sem delala.

Danes pa izobrazba ne pomeni kaj dost. Moj otrok ima univerzitetno izobrazbo. Dela pa za 800€. In placujejo prispevke minimalne. Danes pokojnina bi bila tudi zelo nizka.
[/quote]
Tudi s srednjo šolo se je dalo prit do dobre (=dobro plačane) službe. Poznam par ljudi, ki so s srednjo šolo dogurali do penzij čez 1.000€.
In delodajalci ne plačujejo prispevkov različno, eni mimimalne, drugi pa več. Plačujejo zakonsko določene {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od bruto plače. Seveda, če je plača minimalna, so pa minimalni tudi prispevki. In potem še penzija.
Seveda se strinjam, da so plače (in posledično pokojnine) prenizke. Ampak sistem pač je, kakršen je, bi morala pač v teh 41 letih kaj naredit za višjo plačo. Zdaj je prepozno.
Ima pa sin še čas …

Sem naredila poklicno solo, nato pa srednjo. Pomembno je tudi koliko ti delodajalec vplacuje noter prispevke. Meni je minimalno kot je zakonsko doloceno. In tudi zaradi tistega dobis manj. Manj dobis tudi ker dobro leto nazaj so bili vsi dodatki vsteti v minimalno placo
Ce bi vedela kaj me caka nikoli nebi delala. Sama sem na slabsem in z unicenim zdravjem, ker sem delala.

Danes pa izobrazba ne pomeni kaj dost. Moj otrok ima univerzitetno izobrazbo. Dela pa za 800€. In placujejo prispevke minimalne. Danes pokojnina bi bila tudi zelo nizka.
[/quote]

Prispevki se plačujejo toliko, kolikor znaša plača. Delodajalec se ne more sam odločiti, da bo plačeval minimalne prispevke. Delodajalec vnese plačilno listo in je to vse prekontrolirano. Edina možnost je, da je na papirju minimalna plača, na roke pa dobi še kakšen dodatek. Ali pa da dobi dodatek za prevoz na delo ali malico, od tega se seveda ne obračunava prispevkov, ker to ni plača, ampak povračilo stroškov. Na ta račun se je včasih kar goljufalo, danes ne vem kako je… ampak če gre v primeru vašega sina za kaj takega, mora sam poskrbeti da bo izplačilo pravično. Najbolje pa če zamenja službo, če je delaven, jo bo gotovo dobil.

Obična slovenska foušija…pa bi še ti šla na socialno delat…v 41 letih so menda sigurno imeli en razpis za delovno mesto

V socializmu , ko je ona začenjala, je bilo delovnih mest, kolikor hočeš.Vem, ker sem šla v službo leta 1979…In možnosti za napredovanja polno.Komur se je pa fučkalo in je bil z malim zadovoljen, je bil pa v proizvodnji.
S končano osnovno šolo Josip Broz Tito.

Tudi meni je slabo ko to berem. Res je žalosto kam gre ta država.

Kot študentka sem delala z eno za katero sem izvedela, da sedaj ne dela nič in je kao invalidsko upokojena pa istih let kot jaz. Me prav zanima kako saj je non stop po hribih, na kolesu, na izletih…
Jaz imam pa 22 let delovne dobe in me že vse boli, obrabe sklepov, artritis, itd pa še kar garam. Si sploh ne predstavljam it jamrat k zdravniku… kaj bo šele ko bom šla v penzijo.

Ja najbolje, da so vsi izšolani in na boljših službenih položajih… Kdo pa bo delal dela navadnih delavcev… Problem države je že od nekdaj – plačna nesorazmerja in premalo vrednoteno delo delavca!

Prispevki se plačujejo toliko, kolikor znaša plača. Delodajalec se ne more sam odločiti, da bo plačeval minimalne prispevke. Delodajalec vnese plačilno listo in je to vse prekontrolirano. Edina možnost je, da je na papirju minimalna plača, na roke pa dobi še kakšen dodatek. Ali pa da dobi dodatek za prevoz na delo ali malico, od tega se seveda ne obračunava prispevkov, ker to ni plača, ampak povračilo stroškov. Na ta račun se je včasih kar goljufalo, danes ne vem kako je… ampak če gre v primeru vašega sina za kaj takega, mora sam poskrbeti da bo izplačilo pravično. Najbolje pa če zamenja službo, če je delaven, jo bo gotovo dobil.
[/quote]

seveda se še goljufa, saj ženska trosi te oslarije gor. Pozabi pa povedat, da je na ta račun plačevala manj vrtca, pa višje OD je imela, pa otroci štipendije. Takrat se je imela za pametno, sedaj bi pa jokcala. Naj potegne tisti denar iz štumfa, ki ga je takrat prigoljufala in neha jokat.

Tiii, človek. Ne vem sicer koliko si star. Jaz sem srednjih let in tam nekje pri 25 mi je postalo jasno da so vsa delovna mesta NUJNO potrebna za delovanje podjetja.
Se bi rad zadušil v svinjariji, če nebi bilo čistilk? Bi direktor rad sam delal delo tajnice?
Glede na ta dejstva bi moral vsak dobiti dovolj penzije na stara leta da lahko normalno živi. Če bi bil vsak direktor se bo cel sistem sesul in vsi bomo padli!

Mešaš zabe i babe.
Res je. Nekatera delovna mesta

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Nekatera delovna mesta so potrebna za nemoten potek zivljenja. Toliko o tem kar pises.

Penzija je za tiste nesposobne ki niso v stanju poskrbet zase ki niso znali razmisljat. Je ponzi! Ce ti je vsec ali ne.
Jeb.eš ti penziju.
Šta ste čerali u mladosti? Budaleštine?
A sad je stani pani kad su dosle godine u guzicu i kad te starost pitala gdje je bila mladost?
Mi delamo mi ne razmisljamo. Kot v jugi…
Ce ti hoces ogrozit dobrobit svojega zdravja pocutja in telesa da bos imel na stara leta neko obljubljeno jamstvo ki je bolj kot ne miloscina… IZVOLI. Saj ste u solo hodili ane? Ste se solali da boste robovali sistemu placam firmam in podjetjim delovnim mestom itd. Kaj jokate? A vas niso izsolal da boste suznji?

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

New Report

Close