Penzija in te stvari
Polona588, 25.01.2023 ob 09:21
5let sem si placevala za penzijo. A to sploh velja.
In 2leti imam delovne dobe.
Imam 3otroke a se za otroke kej dobi let za penzijo.
In sosed me lahko prijavi za 6let . Ali ce naflikam 15let.
Lahko dobim kake 200e penzije.
Nimaš če te prav razumem 15 delovnih let , za otroke ne dobiš nič lahko greš edino prej v penzijo vendar za tebe ne velja ker nimaš delovnih let.
Tudi kar si plačala ne velja nič ker nimaš delovnih let dovolj torej ne moreš dobiti nobene penzije preostane ti edino socialno, ja kaj pa si do zdaj dobivala?
sonja112, 25.01.2023 ob 11:32
Nimaš če te prav razumem 15 delovnih let , za otroke ne dobiš nič lahko greš edino prej v penzijo vendar za tebe ne velja ker nimaš delovnih let.
Tudi kar si plačala ne velja nič ker nimaš delovnih let dovolj torej ne moreš dobiti nobene penzije preostane ti edino socialno, ja kaj pa si do zdaj dobivala?
HVala lepa za odg.
Preostane mi potem socialna . Hvala
zidam pucam se ne znucam, 25.01.2023 ob 12:43
sociala ti ostane do 65. leta, potem te bodo morali preživljati otroci. Ne vem koliko si stara, trenutno rabijo veliko delovne sile, zaposli se
Ni res kaj pišete socialno lahko dobi tudi po 65 letu če nima dovolj let za penzijo , kasneje je to trajna socialna jih kar nekaj dobi ki jih poznam, torej bi po tvojem tisti morali krepniti ki nimajo delovnih let za penzijo ker starostne pokojnine več ni v Sloveniji, kaj ti pa bodo otroci davali kje pa to piše saj imajo svoje družine kaj pa tisti ki nima otrok, po 60 letu lahko dobiš že trajno socialno in jo dobivaš do smrti seveda če nimaš partnerja ali može z kakimi dohodki ali penzijo.