Perfekten tekst o Koroni
Nekateri ste že slišali zanj: Nara Petrovič. Na mnoge stvari gleda popolnoma drugače, kot gledajo ovce…
Pred dolgimi leti, še pred nastopom kapitalizma v Sloveniji, mi je stric povedal šalo, ki je zanjo rekel, da je več kot resnična in se bo tudi zgodila:
Srečata se Mars in Zemlja. Mars vljudno pozdravi in vpraša: “Prijateljica, kako kaj?”
Zemlja ga žalostno pogleda in reče: ” Joj, en grozen mrčes me je napadel. Srbi kot hudič, zmešalo se mi bo od tega srbenja. So mi rekli, da se ta nadlega imenuje človek.”
Mars jo prijazno pogleda in potolaži: ” Nič se ne sekiraj. Poznam to. Nič hudega ni. To naenkrat pride, ampak zelo hitro tudi samo od sebe mine.”
Dobra. In resnična.
Upam da naša civilizacija, taka, kot je, izgine, kot so že druge civilizacije.
Zakaj? Ker SI NE ZASLUŽIMO, da obstajamo.
Ker svet vodijo bilderbergi, rotschildi in “soroši” (zanalašč pisano z malo začetnico), mi pa žal tega ne ozavestimo in jih transportiramo enkrat za vselej na Mesec, ali kakšen drug planet.
Ker je pohlep večine Zemljanov prevladal nad zdravo pametjo. Prevladal za vse večne čase.
Ker je vsaj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva popolnoma zmaterializiranih ovc, ki služijo debelim kapitalističnim prašičem (in politikom vseh barv) štiri petine njihovega bednega življenja.
Služijo pa zato, da s plačami lahko kupujejo avtomobile, najdražje mobitele, Ikea pohištvo.
Da se na ta način čim bolj napihujejo pred sosedi, znanci.
Pa še bi se našlo stvari, vrednih ne samo kritike, temveč tudi najostrejše obsodbe.
Mi pa bomo kar po starem, ane? Sprememebe zanjo biti nevarne!
Po starem tudi zato, ker se v tem sranju, ki smo si ga zakuhali, počutimo čisto v redu.
Pa zato,ker so nam oprali možgane tako dobro, da res mislimo, da je na krogli vse v najlepšem redu…
Problem zahodne razvite družbe je dobiček za vsako ceno.
Le kdo dejansko potrebuje mnogih silnih izdelkov, ki jih imamo v trgovskih centrih?
A se bodo miselnost in navade povprečnega potrošnika kaj spremenile po koroni?! Nikakor.
Ljudje bodo še naprej naročali poceni izdelke prek spleta, kopičili jih doma in s tem istočasno podpirali sistem proizvodnje, kjer je delavec ničvreden. Njegov mesečni zaslužek pa sramoten. Le kako lahko slovenski podjetnik, ki ponuja boljši izdelek (je pa zagotovo dražji) konkurira recimo cenejšemu Kitajcu?! Nemogoče!
Hiperprodukcija, hiperpotrošnja in ustvarjanje potreb (želja) pri potrošniku so rakrana sodobne razvite družbe. To se ne bo spremenilo.
Hiperprodukcija: išče se zaslužek in tega ne bo nikoli dovolj, pač pogoltnost, pohlep itd.
Hiperpotrošnja je pa v povezavi z izmišljenimi potrebami: začarani krog.
Baje je nekje po 2.sv.vojni človek bil še vedno ČLOVEK. Potem so ga spremenili v POTROŠNIKA. Najnovejša faza je človek PACIENT 🙂
Seveda tudi v tej zadnji fazi je dovolj materiala za trženje in zaslužek.