Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Perilo na balkonih

Perilo na balkonih

Živimo v novi, lepo urejeni soseski v LJ. Upravnik je zdaj sestavil nekakšen hišni red, v katerem med drugim piše, da stanovalci ne smejo sušiti perila “na vidnih mestih”. Pod tem jaz razumem balkone. Stvar se mi zdi čudna, ker so stanovanja lastniška, sušenje na balkonu pa je edina možnost, če hočeš, da ti perilo diši in če nočeš imeti vlage v stanovanju. Pa če recimo ne maraš sušilnega stroja. Nisem še slišala, da bi kateri od sosedov kaj komentiral, ker mi npr. vedno sušimo na balkonu, takih kot smo mi pa je res razmeroma malo. Kaj si vi mislite o tem? A ti res lahko nekdo tako nepomembno stvar preprosto prepove?

Po mojem na balkonu lahko sušiš. Veretno v ta “vidni del” paše sušenje izven balkona. Sicer vam mora upravnik, po mojem zagotoviti tudi sušilnico…

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ne vem men se to ni nč čudnga ne zdi sploh če nimaš notr prostora je pa moja svakinja ko se je preselila v svojo hišo rekla, da ne bo zuni sušila ker to no “bosna teksas”.

Po moje ti ne morejo prepovedati sušenja perila na balkonu, sploh, če imaš lastniško stanovanje. Če pa že tako komplicirajo, pa ti svetujem, da si kupi stojalo za sušenje perila in ga postavi na balkon. Ker stojalo ni višje od balkonske ograje, se perila z zunanje strani sploh ne bo videlo.

Seveda, na stojalih sušim že zdaj, ker si hočem lepega pogleda zakrivat, ampak kaj, ko nekatere zgleda to moti.

Upravnik ni tisti, ki je določil hišni red, ampak ga je samo sesatvil na predlog drugih lastnikov. Hišni red pa morate tudi podpisati,da stopi v veljavo, tako, da se pozanimaj koliko {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lastnikov je podpisalo hišni red in boš potem videla, ali se moraš držati hišnega reda ali ne. Mislim pa, da če sušiš na stojalu, da to ni vidno z ulice in ne bi smel biti problem.

Največ kar lahko moti, so vrvi za sušenje perila pod stropom balkona, stoječi obešalnik zagotovo ne. Sicer pa, če je stanovanje tvoje in bi že hotela sušiti perilo tudi na vrveh, ti po moje tega ne more nihče preprečiti.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

??

Mene to tudi moti, da imajo nekateri razstavo cunj nad ulico. Pa koga za vraga zanima, kakšne spodnjice nosite pri vas?
Če že morate sušiti zunaj, uporabite stojalo za sušenje perila, ki ni moteče.

Mislim, da je to potreben in normalen del hišnega reda. Ko bi kaj takšnega imeli tudi mi! Sosedje sušijo perilo na vrveh na zunanji strani balkonske ograje, tako da kakšne dolge stvari spodnjemu sosedu povisevajo tako rekoč tik nad glavo.
Ponekod v tujini imajo to recimo strogo določeno in višina stojala ne sme presegati višine balkonske ograje. Tudi to se mi zdi umestno.

Sem že napisala, da sušimo na stojalu, ampak a tebe res moti, če vidiš kakšne spodnjice ali brisače, ki niso ravno tvoje?

:))), kaj pa pri nas, ko imajo štrik čez celo parkirišče in ta štrik se napelje na višino cca 5 metrov, potem pa dolge spodnje gate vihrajo v zraku :)))

Mislim, kaj to ljudi vse moti. Perilo. Groza. Take ki to moti naj se preselijo visoko v hribe, daleč od civilizacije.

p.s.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, še vejice, ker sigurno manjka kakšna

Lep dan

Verjetno si Primorka. Kje na morju je drugače?

Verjamem, da se bodo čedalje bolj to šli tudi pri nas. Ko smo mi nekaj časa živeli v tujini, se mi je čudno zdelo, ker NIKOLI nisem videla, da bi kdo sušil perilo. V hiši, ki smo jo najeli, je bil prostor, kjer je bil sušilni in pralni stroj, pa likalnik in ker ni bilo nikjer nobenega štrika, sem sušila v stroju. In šele po ene parih mesecih sem opazila, da sploh nihče ne suši zunaj.

Mene absolutno ne moti, če visi perilo na balkonu, tudi če visi kako drugače ne. Če je le lepo obešeno. Al pa tudi če ni. Če bi se človek s takimi malenkostmi obremenjeval…

Občutek imam, da ste tiste, ki vas moti eno ubogo obešeno perilo, hudo nesrečne, nezadovoljene in zafrustrirane babnice.
Ni ga boljšega, kot ležat na posteljnini, ki jo je prej posušilo sonce (in veter).
Pošč….. se na odredbo upravnika, sušenje perila je nekaj najbolj osnovnega, kar naj bi se na balkonu počelo.

Ja, mene pa moti. Nekateri (nekatere) imajo prav manijo, da jim mora stalno nekaj viseti na balkonu, po možnosti imajo še podaljške za eno širino balkona navzven. Potem pa se poleti zvečer vsedeš na balkon, da bi se v miru še kaj pogovoril z možem pred spanjem pa ta zgornja stranka prične obešati kakšne plave šihtne cunje točno pred obraz pa po možnosti še kakšne cunje, oprane na roke, da te ob vsakem pihljanju večernega vetriča še fletno škropi – no ja, komur je taka fasada všeč, mu res odgovarja “bosna teksas”!

Ljubljančanke ste pa res grozne.

Da vas motijo cunje na balkonu – ne morem verjet.

Pritke k nam, vas bo ja kap zadela.

“Ivy ” tebi pa tud “bosna teksas”! s takim razmišljanjem ne privoščim. Pa kaj misliš kako imajo v BiH, a si sploh imela priliko si zadevo ogledat. Po tvojem razmišljanju so balkoni namenjeni samo večernemu posedanju. Sorry nekateri jih uporabljamo tud za kakšne druge koristne stvari (sušenje perila je že eno tako)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (vstavi po potrebi)

Ojej, kaj vas vse moti… Zakaj pa potemtakem zijate po tujih balkonih?! CCC

Mi smo prej živeli v stolpnici, perilo sem sušila na balkonu na štrikih (znotraj balkona). Marsikdo je perilo sušil zunaj balkona. Pa me ni motilo. Bi me le, če bi mi cunje onih nad nami zastirale pogled. Pa nam ga niso. Kaj me briga kake gate ima kdo oblečene… Mene interesirajo zgolj moje in moževe. :))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jaz bi takemu hišnemu upravniku in sosedom hitr pokazala hudiča, za začetek pa Kyotski protokol in posledice tople grede.

Lepo vas prosim, zarad enih kt marela finih ljudi, ki so v prejšnji generaciji še kidal gnoj, danes jih pa prime infarkt, če vidijo viset ene gate, bi si morala jaz kupovat sušilec in plačevat za elektriko in zapravljat elektriko??? Malo morgen! Zemlja je ena sama, nismo je podedovali od svojih dedov, ampak jo imamo izposojeno od svojih vnukov!

:))))

AMEN!

BRAVO , “ekološko razmišljujoča”

Ekološka razmišljujoča, prav zabavna si, pa še prav imaš.

New Report

Close