Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Perilo na balkonih

Perilo na balkonih

Ja,ja tako je v demokraciji. Vse je prepovedano, edino oblast ti je dovoljeno preklinjati.
In če izražaš svobodo govora na način, ki komu ni všeč, plačaš mastne stroške tožbe.

V socializmu smo bili bolj svobodni in varni, le paziti smo morali kaj govorimo:))

Kaj pa če stojim gola pred zaprtim oknom in odgrnjenimi zavesami, a je to tudi prepovedano?
Pred kakimi 20 leti bi ”popestrila” pogled z javne površine, danes, bi pa bilo že lahko malo moteče za koga. :))

Jaz sem iz golega firbca poklicala in vprašala našega upravitelja bloka, kako je s takimi zadevami.

Povedali so mi, da je upravitelj bloka zadolžen za stroške (položnice), vzdrževanje hiše, najemanje delavcev za popravila, čiščenje in urejanje okolice itd, nikakor pa si (po nobenem zakonu) ne more lastit pravice in postavljat nekega “hišnega reda” kako bodo izgledali balkoni in kje bodo smele ali ne, stranke sušit perilo. Stanovanjski blok ni njegova lastnina, je le upravljalec. Enostavno NIMA PRAVICE posegat v te zadeve.

Kaj pa če nekdo suši svoje perilo na hodniku, ob vhodu/izhodu v blok, na zelo vidnem mestu? Torej ne v svojem stanovanju, ne na balkonu, ki ga sicer ima, in to kar velikega, tudi ne pred stanovanjem, pač pa na javnem hodniku, vsem na očem. Ni potrebno razlagati, da tam seveda ni predvideno mesto za sušenje, pač pa stanovalec to počne samovoljno in neozirajoč se na druge. Mene izredno moti, ker sem prisiljena gledati sosedovo perilo vsakič, ko stopim iz dvigala in po mojem mnenju to zelo kazi izgled in urejenost sicer novega bloka. S stanovalcem pa se ne da nič pogovoriti, niti na lep način ne, čeprav smo že dvakrat poskušali. Pravi, naj se ne mešamo v njegove zadeve. Naj omenim še to, da je samovoljno spreminjal tudi izgled hodnika ter da uporablja kolesarnico v vse druge namene, razen za shranjevanje koles.

New Report

Close