Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek perilo smrdi – vsi tekoci detergenti

perilo smrdi – vsi tekoci detergenti

Temno perilo perem s tek.det.,razlicnimi.trenutno mam dash + lenor beli ali lenor mayan mistery – spet smrdi k hudir.sem ze rekla,da bom prala samo s prahom + mehcalec,pa so potem beli fleki na temnih cotah.grrrrr….
Kak nasvet?
Hvala.

Meni se je isto dogajalo. Sedaj perem belo s praskom, barvno z gelom in vsake toliko operem prazen stroj s cistilom za pomivalca.

ok,mi lahko poves s katerum gelom peres on s kaj das za ciscenje?
Hvala

ti tekoči praški se limajo v cevi in plesnijo, zato smrdi, očistiti ne moreš niti pod razno
jaz sem problem rešila z nakupom novega pralnega stroja, zdaj (3leta) perem samo s prahom in nimam več problemov

Poskusi perilo oprati na najvišji še dovoljeni temperaturi, z dvojnim izpiranjem in brez mehčalca.

Pa nimas nic belih flekov na temnih cotah?

Že odkar pomnim uporabljam vse od duela,nič ne smrdi

če s praško ne pretiravaš, na perilu ne bi smeli ostajati madeži.
Perem z Dashem v prahu, doziram manj, kot je navedeno, pa je vse OK.

Najprej operi pralni stroj na 90, prazen, dodaj sodo ali kis.
Potem temno perilo operi na 60 ali kar lahko, prekuhaj.
Potem pa začni uporabljati manj praška, jaz ga dam le za drobtinico in polovično merico mehčalca, pa nikoli ne nabašem pralni stroj in tudi stojalo za perilo ne nabašem, ko se suši.
Kateri prašek in mehčalec uporabljaš, pa nima nobene veze, vsi so en glih.

Včasih se je treba umivat, pa potem perilo ne smrdi.

Jaz tud ne vem, zakaj nekaterim smrdi perilo, meni nikoli ne.

Perem s tekočim ali v prašku, uporabljam mehčalec, večinoma perem na 30 in 40 st., le če se nabere belega perila, npr. posteljnine, za cel stroj, operem na 60. Nikoli na 90.

Sšim zunaj, pozimi notri, važno je, da se hitro posuši. Če sušite 3 dni, bo sigurno smrdelo. Pa v koš za perilo obvezno suho, ne prešvicano in mokro perilo.

perilo je treba čim prej posušit, pa, da se ne pajsa v zaprtem prostoru
ne vem kje sušiš, ampak, če maš kje zaprtega, lahko tudi zaradi tega, ker ni zraka
pa še, res je treba oprat na višji temp. če sam na 40, pol zna čez čas, zasmdet, tko, da daj na 60….

Ne, res je, včasih temno perilo smrdi. Zakaj je temu tako, ne vem, mogoče od barv nekaterih zadev, ki se perejo zraven, mogoče so hlače, ki so debelejše, bolj čudno pobarvane ali kaj podobnega. Pri meni je bilo isto, pa svetle cote na enaki temperaturi niso smrdele, temne pa. Pri tem novem stroju temu ni tako, je pa vseeno razlika v vonju oblačil.

Najprej poskusi dati not manj perila. Poskusi z močnejšim programom in ravno prav detergenta. Koliko to je, ne vem:) Jaz mehčalca ne uporabljam, nekateri ga dajo pa absolutno preveč. Uporabljam pa nek eko tekoči detergent, ki celo ne smrdi.

preveč dtergenta definitivno, jaz dam polovico od priporočene, vedno oprano, vedno diši, nobenega mehčalaca, pozimi pa še sušilni stroj, ki je ZAKON

New Report

Close