Najdi forum

Peroksid

pozdravljeni! stara sem 16 let in sem bila zelo navelličana svoje temno rjave barve las.. zato mi jih je sošolka pobarvala na blont.. pred kratkim pa sem šla k frizerki, ker sem imela veliko narastka,in tudi ona je uporabila isto-peroksid… to mi zelo smrdi, in sem tudi slišala, da je za lase zelo škodljiv..
ker si ne bi rada uničila las, bi vas prosila za mnenje s čim si naj odslej barvam lase? moja naravna barva je zelo temno rjava.. imela pa bi zdaj takšne rjave, kot ima pevka Avril Lavigne, če poznate.. torej, če bi si zdaj na rjavo pobarvala, potem ne bi bilo treba uporabiti peroksida, kajne? je barva dosti manj škodljiva kot peroksid?
že vnaprej hvala za odgovore
anonimna

Naj te opomnim, da peroksid ne smrdi, saj je brez vonja. Tisto kar ti misliš, je amoniak, ki je v vsaki oksidativni barvi, saj ima funkcijo odpiranja lasu, da lahko barva prodre v notranjost. Tudi prelivi vsebujejo peroksid 2%, 3%, 4,5%, le da ne vsebujejo amoniaka. Ker vidim, da imaš zelo malo znanja oziroma si slabo informirana o poteku barvanja in samih barvah, ti svetujem obisk pri frizerju.!
Manj škodljivi za lase so seveda prelivi, ki ne vsebujejo amoniaka, a žal ti nimajo funkcije posvetlitve. Le za odtenek ali dva mogoče.! Skratka previdno in svetujem ti posvet s strokovnjakom osebno!
lp Alenka
http://www.alenkinstudio.com

New Report

Close