Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PERSEN – jemlje kdo, pomaga kaj???

PERSEN – jemlje kdo, pomaga kaj???

Od živcev me že dva meseca boli želodec, predvsem zjutraj, pogosto sem nervozna, določenim zadevam se ne da izogniti, vsaj zaenkrat ne… pa sem pomislila na Persen, ampak ga še nikoli nisem jemala. Pomaga kaj, je varen, da ne postaneš odvisen ali kaj takega? Obstaja kaj boljšega od Persena?

Če nisi navajena drugih tablet (aspirin, lekadol….) potem ti bo sigurno pomagal.

Jaz sem ga enkrat vzela, res pred eno stisko. Vzameme enega……nič, čez par ur vzamem še enega….nič……
Vzamem tretjega in sem spala dva dni skupaj.

Ni to kar tako – ne moreš pa postat odvisen.

Odvisna najbrž ne boš postala, pazi pa, če si alergična na kakšne trave/rastline, lahko doživiš hudo reakcijo.
Na tvojem mestu bi se raje poslužila aromaterapije oz. bachovih izvlečkov.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Persen vsebuje ekstrakt baldrijanove korenine, navadne melise in poprove mete. Ni se treba bati, da se z njim zasvojiš, samo pomirja in lažje zaspiš.
Tako, da ga mirno kupiš, lahko pa namesto tega (pride znatno ceneje) vzameš vsak dan baldrijanove kapljice (dobiš jih v lekarni) ob tem pa piješ še čaj, ki ga pripraviš iz navadne melise in poprove mete.
Vem, da je zelo koristen tudi čaj iz šentjanževke.
Če pomaga, moraš pa probat, nimajo vsi enakih težav, niso vsi enako dojemljivi na enako terapijo. Nek učinek, pa mislim, da boš vsekakor občutila.

Baldrimed je mocnejsi.

Ko se mi je stres začenjal poznati na želodcu, sem lahko izbirala med hudimi bolečinami in Persenom. Sem ga pa jemala trikrat na dan po dve tableti, tri tedne.

Podpis! Pa še v tabletah je, priročno za v torbico.

Persen je blažev žegen. Če res rabiš kaj za pomiritev, potem moraš k zdravniku. Persen je recimo za čisto drobne stvari, recimo da imaš malo treme (to je ko je skoraj nimaš), recimo da te je malo, malo strah, da imaš majhno tesnobico.

Če gre za resne zadeve garantirano NIČ ne pomaga.

Meni persen pomaga, ga vzamem občasno, če je kakšna večja nervoza ali če zvečer ne morem zaspat. Dve kapsuli skupaj
Je pa najbrž odvisno od človeka in od situacije. Ko je bilo enkrat zaradi hude bolezni in smrti v družini zelo hudo, persen ni pomagal. Takrat mi je zdravnica predpisala helex, sem vzela občasno zvečer kakšno tableto, da sem zaspala. Ampak s tem je treba bit previden, da se ne navadiš.

Poskusi dominor ali pa občasno spi pivo. Hmelj tudi pomirja in dobro vpliva na želodec.

to moram potem takem spit vsak dan 2-3 pive, se pravi, da lahko postanem alkoholik. 🙂

kaj pa je dominor?? tablete tudi?

Jaz dormicum 15 mg žrem in msem tko fajn zadet,pa haluciniran.Sem opazil,da sploh več ne ločim kaj je res,sanje in prividi,ampak mi je glavno da mi je fajn!

Dominor, preverjeno!

Persen je mene vedno potegnil v depresijo da sem se sesula in zjokala, potem pa zaspala, delati pa nisem bila sposobna.
Po Dominorju sem se ob konfliktu ustavila, se obrnila stran in parkrat globoko zadihala ali pa naredila en krog po stanovanju, potem pa sem se na konflikt odzvala dokaj mirno.

V bistvu je to blaga in neškodljiva zadeva (narejen je iz mlečnih beljakovin), ki ti pomaga presekati stanje, ko si zaradi stalnega stresa in skrbi toliko preutrujen, depresiven, neprespan in živčen, da komaj še živiš. Manj se sekiraš, bolje spiš, zato si bolje spočit in bolje funkcioniraš.

Kupiš ga lahko v lekarni ali pa v Dm-ju.
Prvi učinek je viden že po 5 dneh (jemlješ po 2). Po dve jemlješ, dokler res rabiš (7-10 dni, eno zjutraj in eno zvečer).
Ko vidiš, da si bolje, poskusiš samo z 1 (če vidiš, da ti živci preveč skačejo, pač kdaj vzameš še eno, drugič pač ne). Če jo vzameš zvečer, boš bolje spala in se ponoči spočila, če jo vzameš zjutraj, boš mirnejša v službi in boš posledično tudi bolje spala… skratka, spočila se boš in umirila.
Potem pa poskušaš, kdaj je ne rabiš več. Jaz sem se v enem mesecu (manj kot 2 škatlici) tako spravila iz katastrofalnega stanja v popolnoma normalno.

Priporočam ti, da odpreš kapsulo, prašek popiješ z vodo, pa ti ne bo obremenil želodca (ja, tudi odpiranje kapsule je dovoljeno!)

New Report

Close