pes ne mara več briketov
A ga lahko kako “prepričam”,da jih bo spet jedel?
OK,vmes sem ga malo razvadila s kako hrenovko,s kakim meskom pa še kaj….no,zdaj pa “gospod” briketov niti ne povoha.Pa mu pustim,če bo lačen bo že jedel.Ne,kuža je trmast.Potem se mi pa zasmili,pa mu spet dam priboljške.
Ne vem,kaj naj še naredim.
Kakšen nasvet?Hvala.
Naš se je specializiral samo na eno vrsto briketov. Konzerv ni maral. Je pa jedel vse, kar smo mi, če smo mu ponudili z roke. Obral je še grozdje, maline, jagode. Najraje je pa pil pivo. Packa nemarna je steklenice celo kradel, jih razbijal, da je dobil svojo dozo. Zato pa se je vragcu tako lepos vetila dlaka. Na žalost je kosamtin že mrtev. :((((
Meni je bil najbolj hecen, ko je jedel rižoto. Gospod nemški ovčar z veliikimi usti je lepo popapcal riž, grah pa je ostal na istem mestu, kot je bil. Le kako mu je to uspelo, se še danes sprašujem. Jaz bi grah spluvala na stran recimo ali ga zbrala ven in potem pojedla riž. Ta pa se je lepo prebijal med grahom in se ga ognil z milimetrsko natančnostjo . :))
Psom menda paše pivo zaradi grenkega okusa. Ni maral ne čaja, ne soka, le pivo in vodo. Res hecna pokora tale naš cotek. Pa ko smo kopali korenje in ga umivali za v skrinjo… cele gajbe smo pripravili in sodeloval je tudi kosmatin. Kradel, požrl več deset korenov… Ma vse je prečekiral in probal, samo tistega ne, kar bi moral on jest. Ja, z mesom, namenjenim njemu, se je pa sosedov pes hranil, moj ga je pa gledal. Na koncu, ko je bil že ves bogi, je pa najraje jedel palačinke in šmorn. Ma je bil en čuden hov hov.
Ja, to s korenjem poznam. Ko kuham kosilo, gre obvezno pol korenčka njej. Pa pol paprike, pa solato rada gricka, pa ni da ni Za mandarine in pomaranče bi naredila vse, tudi drugega sadja se ne brani. Če pa bi ji dala brikete v posodo, bi ostali nedotaknjeni ves teden. Zgleda, da je kar nekaj takšnih čudnih hov hovov
Poskusi menjati vrsto briketov, mi smo pred časom imeli nemškega ovčarja, ki je jedel samo frolic – takrat še so to bili pri nas najbojši briketi, razen če si šel preko meje, jap in naš gospodič jih je izjemoma jedel, če smo mu gor strli jajčko. je pa oboževal sveže kuhano.
mi smo mu dajali brikete kot nagrado in ne kot redno hrano, enega po enega je šlo pojesti drugč ne.
Briketi so najcanejši in najbolj enostavnejši obrok in kar je še najbolj pomembno prilagojen potrebam vašega psa. Kaj narediti v vašem primeru jaz bi ustrajala in bi med brikete zmešala malo konzerve ali kakšne polivke s časoma pa bit količino konzerve zmanjševala. Ker jaz osebno nimam ne časa ne volje ne denarja, da bi svojemu psu posebaj kuhala. Konzervirana hrana pa je zelo drag obrok. Ker veste da je krivda na vaši strani da kuža ne je briketov je samo od vas odviso kaj boste storili in s čim boste nadaljevali. Glede na to, da pa je v porastu rak in kožne alergije bi se jaz izogibala ceneni hrani ker obiski pri veterinarju moja denarnica ne prenese.
Najcenejši briketi so sranje od sranja (o tem imaš ogromno napisanega na netu, pa tudi veterinarji ti lahko povedo marsikaj o tem), psom zaradi njih odpovedujejo ledvice ipd. Če se psa hrani z briketi, so to kvalitetni (seveda če imaš psa rad), kot so Royal Canin, Tehnical, Arden Grange, Hill’s, itd. Res so dražji, ker pa so bolj nasitni, jih pes poje manj in na koncu te dražji briketi stanejo celo manj kot tisti poceni. In če ti osebno nimaš ne časa, ne volje, ne denarja za psa, zakaj hudiča potem psa sploh imaš? Se pravi, če ti pes zboli, bo moral zaradi tebe umreti, še prej pa trpeti. Saj potem pa ni čudno, da je stanje glede živali tako katostrofalno kot je – zaradi takšnih kot si ti!
mojpes, to, da se psa posiljuje z briketi (ali s čim, kar mu ne paše) je mučenje. Predstavljaj si, da bi ti morala jesti vsak dan eno in isto hrano????
Tako kot mi, imajo tudi psi svoj okus, želje, potrebe … in to niso vedno briketi. Naš pokojni kuža ni v življenju nikoli jedel briketov, ker jih ni maral, NOBENIH! Je pa zato jedel konzerve, domačo hrano (NE OSTANKE), tudi hrenovke kot popestritev jedilnika, makarone /riž s tuno, ribe, … tudi palačnike, samo brez namaza seveda, prav oboževal pa je zelenjavo, pa je vseeno dočakal 16 let +. Mamina kuža pa sta npr. nora na brikete (pa ne vse), ne marata pa nobene konzerve. Naša sedanja kosmatinca – psička je sprva oboževala brikete, sedaj jih več ne, pa je ne silim, zakaj hudiča bi jo? Pridišijo ji približno 1x na teden. 15 letnik pa tudi ne mara briketov in jih nikoli ni, pa jih pač ne je.
Mogoče se je tvoj naveličal le ene vrste briketov? Lahko si v trgovinah za živali in tudi pri vetih nabereš brezplačne vzorčke briketov, pa vidiš, če mu kateri teknejo. Imajo brikete prav za izbirčne kužke, naša psička je le še te
Ja, pa sadje – nora je na jabolka, mandarine, pomaranče, breskve. Tudi grozdje bi, a je za kužke strupeno.
Naj kuža uživa v hrani in naj je kar ima rad
“Najcenejši briketi so sranje od sranja (o tem imaš ogromno napisanega na netu, pa tudi veterinarji ti lahko povedo marsikaj o tem), psom zaradi njih odpovedujejo ledvice ipd. Če se psa hrani z briketi, so to kvalitetni (seveda če imaš psa rad), kot so Royal Canin, Tehnical, Arden Grange, Hill’s, itd. Res so dražji, ker pa so bolj nasitni, jih pes poje manj in na koncu te dražji briketi stanejo celo manj kot tisti poceni”
Žal Royal Canine niso kvalitetni briketi. Malo si poglej sestavo – prisotna sta konzervansa BHA in propil galat, ki sta rakotvorna in absolutno prepovedana v človeški prehrani. Pa tudi sestava je za en drek.
Malo več o tem, kako brati podatke o sestavi:
http://www.dogfoodanalysis.com/how-do-you-rate-the-foods.html
lp
Tole je NUJNO branje za vse tiste, ki imate kužke :
Tudi kava/kakav, rozine, gobe, alkohol, čebula, drobnjak, česen so lahko smrtni!
http://www.veseletacke.com/grozdje-in-rozine-so-za-psa-zelo-nevarni/
http://www.topshop.si/katera_hrana_lahko_skodi_vasemu_kuzku-168903-2427-article.html
Zadnji odstavek http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042230720
http://www.petalia.com.au/templates/storytemplate_process.cfm?specie=dogs&story_no=257
http://bannedfoods.net/sl/2008/12/18/holiday-time-and-foods-can-be-dangerous-for-your-dog/
Potem je po tvoje bolje, da pustis psa (ali macka ali katerokoli zival), da crkne ali pa jo usmrtijo, kakor da za njo skrbis vsaj kolikor toliko spodobno po svojih financnih zmoznostih?
Kolikor je meni znano, se ljudje ravno ne tepejo za domace ljubljencke in jih ne primanjkuje, kvecjemu veliko prevec jih je.
Ti si pa res en talent in pol…nauci se brat predn zacnes nekaj pametovat za brezveze. Napisal je da so briketi najcenejsa alternativa hrane in ni bilo omenjenih nikakeršnih poceni briket. Polek tega je bilo omenjeno se dejstvo da gospod ali gospa nima casa, volje in denarja da bi psu vsaki dan kuhala hrano, kar nanese zelo veliko in je pravzaprav zelo otrujajoce delo, na koncu pa se pes ne dobi vseh potrebnih vitaminov. Nikjer pa ni bilo omenjeno da nima denarja za veterinara ter za kvalitetne brikete…zato dragec…ti v bliznji prihodnosti priporocam ocala ali pa kaksne tablete da nebos vido stvari ki sploh niso napisane vsem pa en lep smrčkast pozdrav :))