PES – pomagajte
Kupili smo hišo v naselju, ki je še vas. Ulica je slepa, v njej morda 10-12 hiš. Nihče od sosedov nima ograje.
Drugi sosed od nas na desni ima velikega psa – kot policisti, ne vem, kako se mu reče. Očitno je vajen, da je ulica njegova ali vsaj naša parcela, najbrž je že v času gradnje hodil x-krat k naši hiši, morebiti celo v hišo. In tako se sedaj dogaja, da ga kar srečamo na naši parceli ali da odpremo vhodna vrata, pa stoji pred njimi in zadihan z dolgim jezikom ven gleda v nas.
Naj povem, da se psa bojim od otroštva dalje, ko je “prijazen” pes, ki še nikomur ni nič storil, ob lastniku obgrizel mojo mamo in napadel tudi mene, mama je pristala v bolnišnici. Psa potem tudi nikoli nismo imeli, ker me je od takrat dalje psa strah. Zato prosim – vzdržite se komentarjev, da bo pes do mene prijazen in mi ne bo nič storil in naj kar cedi slino po mojem pragu.. lepo lepo prosim pa tiste, ki vedo, kaj storiti, da bi psa odvadila pohajkovanja po tujih zemljiščih.
Tudi mi nimamo ograje in smo nekako skladni z izgledom ostalih parcel. Četudi bi spraskali denar za ograjo, potem ostane problem z otroci – ne upam jim dovoliti, da bi se vozili s kolesi po cesti. Cesta je res mirna in ni prometa in je pravzaprav edina možnost, da se moj petletnik vozi s kolesom. Vorišče imamo minimalno – samo kolikor je parkirišča. Naj ne bo kolesar?
Bistveno sem pozabila: sosed je aroganten in nizek, da se z njim ne da nič, še najmanj pa pametno pogovarjati.
kolko je pa star? če je že v letih se lahko tolažiš s tem, da dolgo verjetno ne bo več naokoli…
drugače pa, mi imamo tudi enega takega psa v vasi…mah, po parih letih smo se ga navadili…
lahko zgolj za pokušino posadiš živo mejo, ki načeloma ni ograja, načeloma pa je..sosed ima tako gosto, da se noben pes ne prerine čez..
Mi smo postavili ograjo, ta najcenejšo, ker za neko lepšo pač ni bilo denarja. Ko bo, bomo postavili tako, kot si jo želimo.
Z otrokoma pa gre eden od naju vedno zraven na cesto, medtem ko kolesarita. že zaradi prometa (ni sicer zelo zelo prometno, ampak idioti, ki pripeljejo v ulico z nenormalno brzino, se vedno najdejo), da kosmatincev ne omenjam.
Po mojih izkušnjah bi morda pomagalo, če psa enostavno napodite. Pes se ponavadi boji, če je na tujem ozemlju, pa tudi če je velik in strašljiv. Ne ga tepsti, le z besedami napoditi. Bi se pa bilo dobro s sosedom res zmeniti, da psa zapira oz mu ogradi vrt. Ni problem samo v tem, da lahko koga užre, lahko ga tudi podre, ta se udari in nesreča bo tu.
Mislim, da bo v tem primeru edina rešitev ograja. Sama imam sicer problem s sosedovimi mački, ki serjejo po naši travi,kjer se moji otroci igrajo, že eno leto jim govorim okrog tega, pa ne začleže nič, še vedno jaz pobiram iztrebke njihove živali in jih čistim z otroških čevljev. Bo treba ograjo postavit.
Ti si se preselila v —-vas!!
Vas se avtomatično poveže z živalmi.
Ker si ti psihično obremenjena in obremenjuješ tudi okolico-otroke boš vzgojila v strahu do živali-in to,na vasi,ne teži vsemu svetu!
Postavi si ograjo ali se pa spelji nazaj v mesto.
Ups,ampak tam so golobi in tudi kak pes…
Za na luno si,tam boš pa sama.
ali tako kot laibah, ali si nabavi sprej, ki odganja pse in mačke, pa posprejaš okrog dvorišča. Če pa je pes mlad, ga lahko naučiš, da ni zaželjen. Psi se zelo hitro učijo. Potegni črto okrog dvorišča in ko jo prestopi se zadereš NE!!, ko gre ven greš k njemu in mu daš posladek. Če te sosed sliši nič hudega, pač imaš rada svoj mir. Glede na to, da ste na novo priseljeni, pa že veš, da je aroganten, potem se itak ne boste nikoli štekali in je čisto vseeno, kaj si misli ob tvojem učenju njegovega psa.
lp
Jaz bi dala ograjo.
Sicer pa naš sosed ima psa, ki je cele noči lajal ampak res cele noči. Mlad kuža, ki ga je po moje bilo strah. Kakšen mesec sem jih vsako noč vsakič, ko me je zbudil poklicala in prosila, če pogledajo kaj je narobe, ker kuža laja. Po kakšnem mesecu so ugotovili, da če želijo spat je najboljše, da psa dajo noter. In je bil mir
Vzami si čas in ga vsakič ne glede na uro, ko je pes pri vas pokliči po telefonu, da ga pride iskat. Če ne bo pomagalo ga pa kasneje prijaviš saj je to kaznivo. Bi pa jaz vseeno vsaj poiskusila na bolj prijazen način saj gre za sosede s katerimi boš še dolgo živela v bližini.
Ti pa močno svetujem, da svojega strahu ne prenašaš na sina.
Ja no, instant rešitve razen ograje res ni.
Se pa absolutno da pse navaditi, da na določenem teritoriju nimajo
kaj delat. Samo vztrajen moraš biti. Moji psi so spuščeni na veliki
ograjeni praceli, pa točno vedo, da na del, kjer imam vrt, ne smejo.
Brez ograje, brez sprejev…
Vsakič ga moraš napoditi – pes še kako ve, da ga podiš iz SVOJEGA
teritorija, glede na tvoj strah ne vem, katera metoda bi bila zate
primerna (a imaš še koga, ki bi to lahko počel?) – če se psu ne upaš
približati, je lahko učinkovita voda (vodne pištole ali cev za zalivanje)
ali neprijeten zvok, bistvo pa je , da si odločen, kuža mora dojeti,
da tu ni debate.
Kar se pa tiče ceste in kolesarjenja – kot prvo, bi dobro premislila,
ali bi otroku brez potrebe vcepila strah pred psi – strahovi so precej
nadležna stvar in otrok komot zraste še brez tvojih.
Kot drugo – pes BREZ NADZORA nima kaj delat spuščen po naselju, če
te to moti, se pokliče inšpekcijo, sledi kazen, kar velika, če se ne
motim.
Te zelo razumem, da ti gre na živce. Sama sem živela na vasi in nikoli nismo imeli takih kretenov s psi za soseda.
Ograja je prva in najbolj normalna opcija. Ne verjamem, da je to neki velik strošek.
Potem pa vprašaj strokovnjaka. V Jani svetuje en tip (mogoče tipinja), ki zelo dobro odgovarja. Mogoče bo imela kakšno rešitev za tega vašega soseda.
Za take ljudi bi morala obstajati visoka kazen. Npr. 1000 eur, če ima neprivezanega psa. Potem bi malo bolj pazili na te svoje cucke.
Kaj ne znate brat?Ženska je samo totalno spsihirana,prestrašena in bi rada živela v naravi;).
Najbrž ta pes že ni taka groza,saj nima nihšče ograje in nič ne piše o povitih in polepljenih sosedih,ki jih je ta zverina požrla!!
Morda pa bi se lahko povezala v vaško skupnost(samo,ne vem s kom,ker drugi sosedje nimajo težav) in izborila uradni nalog za preselitev lastnika motečega psa…..podn!
Jaz pa mislim, da bi tale sosed moral postaviti ograjo okoli svoje parcele ne ti. Pes ja ne sme biti sam zunaj brez nadzora, kaj šele da teka za otroki na kolesih.
Ravno sem gledala v trgovini napravo, ki oddaja nek zvočni signal, ki hudo moti pse in mačke – odganjalec psov in mačk, morda si začasno omisliš kaj takega. NIKAR pa ne psa s palico tepst v pričo otroka. Lahko se zgodi, da ko bo otrok sam bo pes vrnil otroku namesto tebi.
Najbolj sigurna pa boš, če pokličeš na policijo in jih vprašaš za nasvet. Kaj se da v tvojem primeru naredit. resno!
Če že pametuješ o tem, kako je na vasi: v pristni slovenski vasi so psi – sploh tako veliki – privezani na verigah (pogosto dolgih – tako da pes lahko teka po skorajda celem dvorišču in neznan človek ne more priti niti do vhodnih vrat hiše). Tistih, ki svoje velike pse puščajo tekati prosto naokrog (nekateri jih radi odvežejo ponoči), pa tudi na vasi ne gledajo prav prijazno. Tako da je bil tvoj napad precej neumesten.
Kje pa piše, da teka za otroki na kolesih? Ta pes očitno nikomur nič noče. Njo moti že to, da je tam neprivezan, čeprav nikogar ne nadleguje. Gre za njen strah pred psi in po njeno bi morali biti vsi psi na ketni in stran od njenih oči, pa čeprav gre za čisto miroljubnega psa, ki se njej in njenim otrokom niti približa ne.
predlagam, da greš zdravit svoj strah pred psi ali pa se preseli v blok.
s prijavami psov na vasi, ki se prosto potikajo okrog je pa tako, da ne dosežeš ničesar, če pes ni napadalen. Prišli bodo in opomnili lastnika, in sicer nekajkrat, brez denarne kazni. potem se bo pa ona naveličala brez veze klicariti inšpekcijo. Ukrepajo skoraj izključno v primerih agresivnih psov.
Živim na vasi in sem navajena na živali.Ampak vsaka žival ima svoje mesto.
Tako so krave na pašniku ali v hlevu,kure v kurniku ali na domačem dvorišču.
Kako bi pa izgledalo,če bi vse prašiče,krave in vse pse iz soseske pustili da se po mili volji sprehajajo kjer jim je volja.
Verjetno še nisi doživela kako izgleda se taka sicer dobrodušna mrcina zakadi v tvojega dvoletnika,ga podre na tla in kar pošteno namaha z repom.
Hvala bogu je večina lastnikov psov odgovornih in jih ne pušča tavat naokoli.