PES – pomagajte
Kako ji lahko svetujete naj se preseli???? Halo????? Pes je sesedov in nima kaj delati na njeni parceli, niti da se prosto spehaja vsepovosd brez nadzora lastnika.
Imam doma enako težavo, sosedovi psi (različni lastniki) se prosto sprehajajo po našem ozemlju, da ne omenjam kaj vse privlečejo k nam (kosti, čevlje, cunje,…) in še najlepše, vse veselo pokakajo in polulajo. Rastline se nam sušijo kot za stavo.
Vsak od teh lastnikov ima doma, okoli svoje hiše ogromno zemlje, tako da prostora za letanje psa več kot dovolj.
Če kaj namignemo, v smeri, da bi bilo potrebno psa privezati oz. ograditi, smo MI čudni.
Moj otrok im tudi strah pred psi, pa mu ga nisem jaz privzgojila strah, in mi povejte kdo je sedaj čuden, ker ne morem svojega otroka pustiti, da se igra, hodi po naši parceli????????????
Sosedi imajo namreč enega psa privezanega, drugega odvezanega, prvi začne skakat, lajat, noret, ko samo nekaj začuti, potem pa ta ta drugi (odvezan) tudi začne noret in se zapodi do tebe….včasih se vstavi, včasih ne….npr. mojo teto je že ugriznil.
Kje pa piše, da teka za otroki na kolesih? Ta pes očitno nikomur nič noče. Njo moti že to, da je tam neprivezan, čeprav nikogar ne nadleguje. Gre za njen strah pred psi in po njeno bi morali biti vsi psi na ketni in stran od njenih oči, pa čeprav gre za čisto miroljubnega psa, ki se njej in njenim otrokom niti približa ne.
[/quote]
Jap, vsi psi bi morali bit NADZOROVANI!! To je zakonsko tako in ne vem, kaj je tu za razmišljat. Naj psa priveže, če nima ograje. Če ga ni sposoben nadzorovat, ni sposoben imeti psa.
Pravi, da gre za policijskega psa, lahko je to nemec ali malinois. V vsakem primeru imajo psi kosmata ušesa in ne moreš za nobenega garantirat, da ne bo ugriznil, napadel, blabla. Moj je zelo miroljuben pes, ampak včasih skoči od veselja. Si ne predstavljam, da bi skočil na kakšno starejšo ženičko, če že mene malo premakne. Je vedno privezan in nadzorovan, ko sva na sprehodu je na kratki vrvici, če gre kdo mimo, pa vem, da ne bo nikomur nič naredil.
Nič ni ženska psihotična, pes naj bo doma in ne na moji zemlji ali okrog mojega otroka!! Ne vem kaj se hecate okrog tega, potem pa je cel halo, ko berete o napadih psov….
Kje pa piše, da teka za otroki na kolesih? Ta pes očitno nikomur nič noče. Njo moti že to, da je tam neprivezan, čeprav nikogar ne nadleguje. Gre za njen strah pred psi in po njeno bi morali biti vsi psi na ketni in stran od njenih oči, pa čeprav gre za čisto miroljubnega psa, ki se njej in njenim otrokom niti približa ne.
[/quote]
Jap, vsi psi bi morali bit NADZOROVANI!! To je zakonsko tako in ne vem, kaj je tu za razmišljat. Naj psa priveže, če nima ograje. Če ga ni sposoben nadzorovat, ni sposoben imeti psa.
Pravi, da gre za policijskega psa, lahko je to nemec ali malinois. V vsakem primeru imajo psi kosmata ušesa in ne moreš za nobenega garantirat, da ne bo ugriznil, napadel, blabla. Moj je zelo miroljuben pes, ampak včasih skoči od veselja. Si ne predstavljam, da bi skočil na kakšno starejšo ženičko, če že mene malo premakne. Je vedno privezan in nadzorovan, ko sva na sprehodu je na kratki vrvici, če gre kdo mimo, pa vem, da ne bo nikomur nič naredil.
Nič ni ženska psihotična, pes naj bo doma in ne na moji zemlji ali okrog mojega otroka!! Ne vem kaj se hecate okrog tega, potem pa je cel halo, ko berete o napadih psov….[/quote]
Ja, se strinjam, vsi psi bi MORALI BITI nadzorovani. Pa dobro vemo, da niso in dobro vemo, da če živiš na vasi, se pač srečuješ z odvezanimi psi. In ker se ona tega strašno boji, je nasvet naj se preseli v blok čisto na mestu. Tudi jaz sem na vasi in tudi mi imamo psa, ki je znotraj našega ograjenega dvorišča in se ne sprehaja okrog sam. Vendar pa redno srečujemo spuščene pse. Jaz se psov ne bojim in moji otroci tudi ne, zato nimamo z njimi nobenih težav. Bil pa je že od nekega lastnika neprivezan agresiven pes okrog spuščen in takrat sem takoj poklicala društvo za zaščito živali in so psa prišli iskat. Če pa pes nikomur nič noče, lastnika samo opozorijo in ga opozarjajo vnedogled. Tako da, če imaš psihične težave ob pogledu na pse, je res bolje da se odseliš v mesto. Eno je, da bi psi MORALI biti pod nadzorom, drugo pa je dejansko stanje. Živcirati se in jeziti se ves čas na tiste, ki imajo pse spuščene in živeti v strahu pa nima smisla, saj se strinjaš ne?
Pa vi resno mislite, da je ok, da ji svetujete, da se odseli???? Ne razumem vašega razmišljanja.
A, to gre po metodi, kdor je jači, taj tlači???? No, saj se ne čudim, da smo tam kjer smo, če tako razmišljate, res.
Zakoni, pravila, bonton, etc. so neki brez veze ne, saj res, dejmo zganjat anarhijo in tekmovat kdo bo bolj nesramen, pa naj se cela vas izseli in potem bo kralj na Betajnovi….
Dejte še 1x pomislit, da bi tak sistem bil pravi.
Hudo!
Tudi meni se zdi to absurd, ker se psov NE BOJIM. Ona pa se psov boji in svetovati ji, da naj psa poučuje in mu daje posladke, ko je čisto očitno, da ji še pogled nanj vzbuja strah, je pa zame absurd.:)
Če torej ne namerava zdraviti svojega strahu, je najbolje zanjo, da se preseli. v mestu sicer srečuješ pse brez povodca, vendar skoraj izključno na kakšnih igriščih in parkih, ne pa na pragu svojega stanovanja. veliko lažje se jim izogneš kot v vasi.
Jaz sosedovega psa, ki se smuka okrog naših vrtnih vrat enostavno naženem, ker se ga ne bojim. Ona tega ne zmore, ker se ga boji. In s tem strahom bo težko živeti. samo za to gre.
No, super, potem pa naj tale tvoj sestavek pomoli tistemu sosedu pod nos, pa bo psa takoj zavezal.:)) Dajte si dopovedati, da ta sosed zlepa ne bo plačal kazni. Ponavadi policija na prijave, kjer ne gre za ugriz, sploh ne reagira. Inšpekcija pa lastnika samo opozarja vnedogled.
Jaz sem ji svetovala preselitev zaradi njenega dušnega miru, če se psov res tako zelo boji.
Ja, točno, realnost je drugačna, zataknilo se ni pri sosedu ampak v organiziranosti in doslednosti naše roke pravice. Smo kar blizu anarhije, ja.
Bolj si nesramen, bolje se ti godi na tem svetu. Groza, ampak tako je.
In kako naj vzgajam svoje otroke, da naj bodo prijazni pridni, ustrežljivi???? Ja, lahko, samo kako in kje bodo potem živeli????
Žalostno vse skupaj res, …..
v eni temi popadete človeka, če reče, da bo pes privezan, ker je to kruto itd itd, tukaj pa skačete, da mora bit pes privezan, da ga bi prijavile inšpekciji itd itd. res ste dvolične, požirate lastne besede.
psa se NE tepe!! v lj kjer med študijem stanujem imajo psa, v zagrajeni parceli med bloki(!!!). rezultat soseda, ki je psa mahnil parkrat z palico, ker ga je nalajal je, da je pes danes zaradi strahu popadljiv takoj ko vidi, da ima človek v roki palico. tudi dežnik lahko odpreš šele izven ograde!
tale ideja z vodo ni slaba. naš pes se me je še 2dni bal po tistem ko sem ga mal za štos polila:-)
Ne vem, če je kje napisano, da mora biti pes privezan, moje stališče je, da kdor si umisli psa mora biti to njegova skrb in okupacija, ne pa sosedova.
Vsak naj zase premisli, kaj in kako bo skrbel za psa.
Potem je najbolje, da še kmetje spustijo krave na pašo k sosedovim, pa konje, pa prašiče, ….hja, če jim pa kaj ni všeč, se naj pa odselijo, simpl ku pasul.
Point mojih debat je v tem, da je pes (ker v tej temi govorimo o psih, drugače pa velja tudi za vse ostalo) ˝problem˝ lastnika. Če si ga je želel, potem naj ga ima, priskrbi mu naj ustrezno okolje za njegovo bivanje in to na SVOJI zemlji, ne pa da ga polno naselje vsak dan, iz dneva v dan….
ali pa kupiš cev z vodno pištolo za nastavitev curka, psa poliješ ko pride na posestvo in v vašo bližino. pa ne rabiš plačat kazni za posedovanje orožja nti za poškodovanje tuje lastnine. s sosedi nisi v sporu in tudi ostali sosedje ne gledajo nate kot osebo, ki je ubil psa.
pa kaj se greste ljudje, pes ni lastnina, je živo bitje! in se ga da tudi kaj naučiti! predstavljaj si, da nekdo fenta tvojega psa! saj pes ni kriv! ni kriv, če ima lastnika, ki ga ni bil sposoben nečesa naučiti! če je z vsemi ostalimi psi v vasi mir, bodo tud s tem menda to dosegli.
Resno, psov nikoli ne tepite, niti jim ne žugajte s palico, ker psi ne pozabijo. 1x jih dobi s palico/metlo/… nikoli ne mečite van kamnov ipd. … si bo zapomnil za vse življenje, ampak v tem smislu, kot je že omenjeno – da pes postane napadalen, takrat pa res lahko napade. Poznam nekaj takšnih primerov, kjer je kakšen sosed iz gole hudobije udaril ali kamenjal sosedovega psa (ZA OGRAJO), povsem prijaznega, res prava scrkljana bajcka, … a po tistem, ko jih je dobil, je bilo pa konec. Se mu spipa, ko zagleda palico ali tistega človeka, ki mu je storil hudo.
Tudi, če se psov bojite, bodite do njih prijazni, raje mu dajte piti, pa bo počasi minil tudi strah pred psi in mogoče postanete še prijatelji