Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PES – pomagajte

PES – pomagajte

Kot lastnica psa bi rekla, da pes brez nadzora nima kaj sam letat po vasi. Taka so pravila.

Zastrupi psa.

Odgovor na objavo uporabnika
Zima1, 20.08.2009 ob 07:38

Po mojih izkušnjah bi morda pomagalo, če psa enostavno napodite. Pes se ponavadi boji, če je na tujem ozemlju, pa tudi če je velik in strašljiv. Ne ga tepsti, le z besedami napoditi. Bi se pa bilo dobro s sosedom res zmeniti, da psa zapira oz mu ogradi vrt. Ni problem samo v tem, da lahko koga užre, lahko ga tudi podre, ta se udari in nesreča bo tu.

Sem se od srca nasmejala izrazu UŽRE 🤣🤣🤣🤣🤣.

Mislim, da se pes ne sme svobodno gibati, tudi mi imamo v naselju enega samovšečneža, ki velikega psa spušča, ta pa z veseljem opravlja veliko potrebo na sosednjih zelenicah. Mi imamo ravno zaradi našega psa ograjo in to edini v naselju.

Sicer pa prijavi policiji, mislim, da je to kaznivo, morda policaj opravi vljudnosti razgovor, sicer pa kazen.

Ojoj145, 11.05.2025 ob 07:05

Petarda neopazno psu za rit resi tvoj problem

Ali pa zadrzis psa in klices zavetisce naj pridejo po njega – ko bo lastnik moral ze 3jic placat mu bo mogoce kapnilo

TA PES JE ŽE DAVNO POKOJNI!! TEMA JE STARA 16 LET IN ENA BEBKA JE ODPRLA TEMO, DA BI POVEDALA, KAKO SE “PSI NIMAJO KAJ SPREHAJAT OKOLI”.

Nova soseda, 20.08.2009 ob 07:21

Kupili smo hišo v naselju, ki je še vas. Ulica je slepa, v njej morda 10-12 hiš. Nihče od sosedov nima ograje.
Drugi sosed od nas na desni ima velikega psa – kot policisti, ne vem, kako se mu reče. Očitno je vajen, da je ulica njegova ali vsaj naša parcela, najbrž je že v času gradnje hodil x-krat k naši hiši, morebiti celo v hišo. In tako se sedaj dogaja, da ga kar srečamo na naši parceli ali da odpremo vhodna vrata, pa stoji pred njimi in zadihan z dolgim jezikom ven gleda v nas.
Naj povem, da se psa bojim od otroštva dalje, ko je “prijazen” pes, ki še nikomur ni nič storil, ob lastniku obgrizel mojo mamo in napadel tudi mene, mama je pristala v bolnišnici. Psa potem tudi nikoli nismo imeli, ker me je od takrat dalje psa strah. Zato prosim – vzdržite se komentarjev, da bo pes do mene prijazen in mi ne bo nič storil in naj kar cedi slino po mojem pragu.. lepo lepo prosim pa tiste, ki vedo, kaj storiti, da bi psa odvadila pohajkovanja po tujih zemljiščih.
Tudi mi nimamo ograje in smo nekako skladni z izgledom ostalih parcel. Četudi bi spraskali denar za ograjo, potem ostane problem z otroci – ne upam jim dovoliti, da bi se vozili s kolesi po cesti. Cesta je res mirna in ni prometa in je pravzaprav edina možnost, da se moj petletnik vozi s kolesom. Vorišče imamo minimalno – samo kolikor je parkirišča. Naj ne bo kolesar?
Bistveno sem pozabila: sosed je aroganten in nizek, da se z njim ne da nič, še najmanj pa pametno pogovarjati.

Kupite se elektronska napravica za odganjanje psov, katero usmeriš proti psu in pritisneš gumbek na napravi.. Oddaja za človeka neslišen, za živali pa  slišen zoprn zvok zaradi katerega se kar hitro umaknejo.

elaine, 20.08.2009 ob 08:11

Prvič ograja okrog parcele. Drugič, če se pes zaganja v otroka na kolesu, ga nekajkrat spremljajte s konkretno palico v roki, ki jo po potrebi preizkusite na psu(in na lastniku). Pes si bo zapomnil in dal mir.

Zelo škodljiv je vaš nasvet, pes bi se ubranil in vsled tega napadel. Ne delajte škode drugim s škodljivimi predlogi prosim.

ograja, 20.08.2009 ob 07:40

Mislim, da bo v tem primeru edina rešitev ograja. Sama imam sicer problem s sosedovimi mački, ki serjejo po naši travi,kjer se moji otroci igrajo, že eno leto jim govorim okrog tega, pa ne začleže nič, še vedno jaz pobiram iztrebke njihove živali in jih čistim z otroških čevljev. Bo treba ograjo postavit.

Za vaš primer velja, da kupite elektronsko napravo za odganjanje mačk ter jo namestite nekje zunaj na suhem, usmerite pa jo v smeri trave na kateri se otroci ponavadi igrajo. Naprava ni draga, deluje pa odlično, ker mački ne morejo prenesti zvoka ki ga oddaja, za ljudi pa je zvok neslišen.

New Report

Close