pes ugriznil otroka, a bi res dopustili??
Spodaj v temi pišete, kako je čisto normalno, da se je mama tega otroka zdirala na lastnico psa in jo imenovala s kretenko in pizdo in ne vem čem še. Saj jo je za razumet, se strinjam, tudi sama bi bila jezna ko hudič. Ampak konec koncev je šlo za lažjo poškodbo, deklica ni bila v življenjski nevarnosti in mati bi se lahko skulirala do prihoda policistov. Mi je zelo žal, bi ji povedala tudi jaz par krepkih, ampak baje je ta ženska tulila na punco pol ure oz. do prihoda policistov.
Res, da bi tudi jaz, če bi bila na mestu lastnice psa čisto pohlevno poslušala psovke prvih 5 min, poskušala priti do nekega dialoga, ampak da bi pa poslušala histeriziranje ženske pol ure, pa prosim vas, no. Toliko se pa res cenim, da si tega ne bi dovolila. Sprejmem vse možne posledice, prijavo, odškodnino ipd., če bi moj pes poškodoval tujega otroka ali če bi sama nenamerno npr. nekega otroka zbila na prehodu itd., ampak lepo vas prosim, zakaj bi morala žalitve poslušati in pljujvanje po meni?
A res preveč pričakujem, če pričakujem, da se po določenem času človek civilizirano pomeni z nekom?
Pa še en dogodek: pred časom sem videla na nekem igrišču, kako je nek petletnik s polenom (dobil ga je v bližnjem gozdu) treščil otroka, ki se je poleg igral, po glavi. Obe materi sta pritekli, udarjenemu je tekla kri, počila mu je koža na glavi in je kri močno tekla, otrok je bil ves bel, čez par minut je začel bruhat, oče je otroka hitro pograbil in peljal na urgenco, mati nasilnega otroka pa je le-temu rekla: joj, kolikokrat sem ti povedala, da se ne sme tepsti drugih otrok. Mama drugega oroka je imela še dojenčka v vozičku, niti ene žal besede ni rekla tej materi. A si predstavljate, da bi se začela dreti in kričati nanjo in ne bi nehala pol ure? A ker je to naredil drug otrok, je sprejemljivo, čeprav je bila poškodba tega otroka verjetno hujša od poškodbe deklice, ki jo je pes ugriznil. Če pa to naredi pes, se pa lastnika psa lahko nadere, kriči, se verbalno izživlja nad njim? Ne vem, no.
Ko je pes samo poskusil skočiti na mojega otroka, mi je njegov lastnik komaj ušel. Pri takih zadevah pri meni ni nikakršne kulture in strpnosti. Tisti, ki iz malomarnosti in večvrednostnega kompleksa ogroža življenje mojega otroka, si bo do smrti zapomnil, kaj je storil. Pa četudi potem gnijem v zaporu.
Če pa je tebi napad (iz malomarnosti) na otroka kar tako nekaj smešnega, bi ti ga morala pa socialna odvzeti. Ker ne skrbiš zanj. In ne enači spuščenega nevarnega psa, ki to ne sme biti in z enim ugizom lahko pokonča otroka, z udarcem roke slabo vzgojenega otroka. Se ne da primerjat. Razen če si bolan.
Roko na srce, pasljeljubci gredo v glavnem predaleč, in je njihov pes ves njihov svet. Verjamite, da če bi mojega otroka napadel pes, le ta danes ne bi več hodil po svetu, pa tud lastnica bi lahko katero pokasirala, če bi se usajala.
Vsed bolj se moramo podrejat pasljeljubcem, ki svoje pse vodijo po trgovinah, lokalih (mimogrede se le ti sprehajajo po mizah) in drugod.
Imejte radi svoje pse, ampak imejte jih doma. pomislite, da so ljudje, ki se jih bojijo, ki imajo fobijo… ampak večine to ne gane, saj njihov kužek ni hud, le čokolado ima rad……
predvsem mater tega otroka. Da mi ena mrcnina pasja neprivezana skoči na otroka in ga zagrabi za vrat. Men bi šel pritisk v take višave pa adrenalin, že zdaj mi gre če samo pomislim na to.
Verjetno je ta mati potegnila tega psa s tamale in pričakovala najhujše, ja tako je, in potem ko je videla da je otrok živ, je bilo neposredne nevarnosti sicer konec ampak njej je še vedno šopal adrenalin in pač tako ga je sproščala, da je povedakla tej neodgovorni ‘pasjeljubki’ par krepkih. O primernosti ali neprimernosti tega ne bi.
Da ma pa nekdo ksiht najprej imeti neprivezanega napadalnega psa, ki napade otroka in ga zagrabi za vrat potem pa še delati karkoli drugega kot se ali opravičevati ali pa osramočeno gledati v tla do prihoda rešilca in policije mi pa ne bo nikoli jasno.
Ampak v državi, kjer je pes vedno več vreden, za nekatere celo več kot sočlovek ali celo otrok – potomec lastne! vrste – me to žal nič ne preseneča. S tako lastnico psa nimaš po pravni poti kaj delati, je treba na drugačne načine pristopiti.
Moje sočutje je tu le z otrokom in starši, brazgotine telesa in duše bodo ostale za zmerom amapk gospa niso mogli poslušati uptravičene jeze pol ure, ma dajte no!
Zdaj pa pasjeljubci le po meni – pes zame nikoli in nikdar ne bo več od otroka, ne od človeka.
Zakaj pa se ne da enačit? Če mojega otroka nek nevzgojen mulc naklesti ali s palico udari ali po stopnicah porine, kar lahko tudi rezultira s smrtjo, ali karkoli, zakaj ne bi smela ravno tako znoreti kot bi znorela ti, če tvojega pes napade? A ni res, da tudi za takega otroka starši niso poskrbeli in ga niso vzgojili oz. če ga ne znajo, naj ga imajo pod nadzorom, ne??? In brez skrbi, da je ogromno več poškodb po bolnišnicah tistih, ki so jih ljudem zadali drugi ljudje, kot pa tistih, ki so jim zadale živali.
Mi je zelo žal! In če se ne znaš civilizrano pogovoriti, pač sprejmi posledice. Jaz bi te tudi prijavila, če bi pol ure kričala name, pa če bi nenamerno karkoli naredila, kar bi imelo za posledico lažjo poškodbo tvojega otroka. Sori. pa nimam psa in ga nikoli nisem imela.
Jaz pa ne razumem mame tistega otroka, ki ga je drug otrok s polenom po glavi. Kako more biti tiho? Itak, da nič ne pomaga pri takih primerkih, kot je bila mama tega nevzgojenega otroka (itak ne zna vzgajat, nima treh čistih, če se tako obnaša … ampak danes lahko pričakuješ vse mogoče od razno raznih hmmm …
Mamo, ki se je pa pri napadu psa zdirala na lastnico pa popolnoma razumem. Ta otrok bo lahko imel življenjske travme zaradi ene neprimerne lastnice, ki za svojega psa ne zna poskrbet. In ne vem, kaj je tako težko razumet, če se človeku “odpelje”, ko gre za življenje njegovega otroka? je pravica nekoga, ki je naredil veliko!!! napako nad pravico žrtve?
Pa kaj vsi zgubite še tisti dve možganski celici, ko gre za napad psa? A bi ga ti lastnoročno ubila tam pred vsemi, ali kaj bi naredila, daj ne seri!!! In če že, bi šla krasno na roko ravno tej lastnici psa, ki bi te potem tožila za uboj psa in telesni napad nanjo, po tem ko bi te policaji oglobili za enih par kaznivih dejanj. Bravo, res!!! Ploskam ti! Sicer bi plačala tudi ona, ampak ker bi tudi ti, bi se to potem zelo izenačilo. Pa a res ne vidite, da s temi histeričnimi napadi škodite samo sebi?
No, tista mama je sicer bila tiho, je pa zelo grdo gledala tisto mamo. Če bi pa pes napadel, bi pa najbrž tudi ona znorela. Ker je toleranca do napadalnih psov ničelna, do napadalnih otrok pa precejšnja. Čeprav ko otrok drugemu otroku kaj naredi, tega ni v časopisih (prejšnji mesec je na naši šoli en otrok v 5. razredu porinil eno deklico po stopnicah v šoli – nalašč porinil – s hudimi poškodbami glave, zlom noge, buška pri buški… je še vedno v bolnici -ampak o tem časopisi ne pišejo). Bogve koliko je takih poškodb, ki jih je otrok naredil drugemu otroku, pa se o njih sploh ne ve. Ker otrok baje ni odgovoren za svoja dejanja, starši so pa reveži, ki mu pač niso kos. Če gre za psa, se pa ljudem lahko “odpelje” ali kako?
ma to je vse rekla-kazala. Mati je rekla, da je otroka “rešila” pred napadom na vrat. Lepo te prosim, no. In pri tem mati ni pokasirala niti enega ugriza? isto kot to, da je bil pes “znan po napadih”. Očitno ni bil znan po napadih, ker nikogar še ni ugriznil, saj če bi ga, bi to bilo že zavedeno in bi že bil voden kot nevaren pes. Ne vsega verjet, no.
Nisem noben zagovornik psov, ampak kar je res je pa res.
Ja, res. Za roko … ampak zgolj po “sreči” oz. zahvaljujoč hitri reakciji staršev.
Ne vem, kako bi reagirala. Ko je pes napadel mojega otroka, je bila lastnica zelo blizu in je reagirala, jaz sem bila bolj ko ne v šoku in razen tega, da sem otroka refleksno dvignila zelo visoko, nisem naredila nič. Naključni mimoidoči so lastnico psa, ne preveč prijazno opozorili, da naj ga da na povodec.
Upam, da bo neodgovorna lastnica psa dobila res visoko denarno kazen, pa še veliko ur
prostovoljnega dela.
Naša znanka ima sina, ki zelo nevzgojen. Ne uboga in dobesedno izziva. Naš pes ga ima itak že poln kufer, se kar skrije ko pridejo. So bili sosedovi na obisku in njihov pes. Pa si je mulc kar njega privoščil. Lepo mu je sosedova povedala, da naj ga ne prijema, ker ima neke probleme z ušesi in zna odreagirat. Hvalabogu se takrat ni zgodilo nič.
Naslednji vikend pridejo. In ona razlaga kakšno nezgodo so imeli. Je mulca baje ugriznil pes, so klicali policijo in šli v bolnico, prijavili lastnika. V glavnem cela zgodba. Pa me je zanimalo kje se tamalmu vidi na roki. Pa smo vsi gledali in iskali po roki kje je kakšna rana. Pa je nismo našli. Je v petih dneh čudežno zacelila.V glavnem celo štalo so naredili in tožili bodo lastnika…
Od takrat ne dovolim več, da se mulc sploh približa našemu psu. In ne odstopam.
Sicer pa. Tukaj napihujete zgodobo in čvekate v tri dni. Tem na ta pasji ugriz je odprtih kot za vlogo na csd. Sploh veste kaj se je zgodilo. Je bil kdo poleg. Tole pametovanje namreč ne vodi nikamor. Pa kaj mislite, da je tale lastnica ponosna na ta dogodek, da je vesela, da si je njen pes končno nekoga privoščil. A res mislite, da ji je vseeno. Sploh ne veste kaj se je zgodilo.
Ne zagovarjam. Ampak tole, da bi pa kar odreagirali pa nekoga zmerjali z žaljivkami, ga celo prebutali. To pa je način. Pa že.
Hahaha, a ti sploh veš, kako zgleda napad psa, ki hoče nekoga pokončati? Bi bila in mati in oče oba totalno oklana, če bi pes bil res šel na nož. Pa je mati otroka ” izmaknila” psu, on pa nič. In potem ga je tisti oče zbrcal, pes pa še vedno nič. Pes, ki napade zato, da ubije, ne neha, ko mati vzame otroka v naročje, dajte no…..
Hahaha, a ti sploh veš, kako zgleda napad psa, ki hoče nekoga pokončati? Bi bila in mati in oče oba totalno oklana, če bi pes bil res šel na nož. Pa je mati otroka ” izmaknila” psu, on pa nič. In potem ga je tisti oče zbrcal, pes pa še vedno nič. Pes, ki napade zato, da ubije, ne neha, ko mati vzame otroka v naročje, dajte no…..[/quote]
Po poškodbah sodeč je pes napadel otroka zato, ker mu je šel na živce oz. je zmotil njegovo delovanje. Šlo je za “discipliniranje” manjvrednega člana, ne pa za napad iz strahu ali hudega sovraštva do otrok. Ker če bi šlo za slednje, bi jo otrok veliko bolj skupil in starša ga ne bi mogla rešiti, se strinjam. To, kako je pravočasna reakcija starša preprečila “najhujše”, lahko napišejo samo tisti, ki pojma nimajo o pasji naravi oz. jih niti ne zanima.
od vas, ki tukaj govorite v prid psa, sploh kdaj napadel pes. Mene je nemška doga, ko sem bila stara 5 let, zraven sta bila oče in lastnik psa-stric. Zgodilo se je na travniku pred hišo, pes se je brez razloga ali lajanja zakadil vame, ko sem nabirala kislo travo, oče me je dvigni in napad se je končal. Dobro mi je okal levo dlan in rame ugriza sta bila le dva, če bi bila še bližje očeta bi bil eden.
razumne razlage za napad niso našli, vendar je ta pes čez 6 mesecev obgrizel še lastnico-teto poškodba ji je pustila trajne posledice, pa ne bi o tem.
Vi sploh veste kake travme tak napad pomeni za otroka?
In če bomo čez čas brali o novem napadu tega istega psa, ki ne bo imel takega srečnega konca?
Pa sej ne vem če ma sploh smisel.
Pes je ugriznil otroka. Meni je popolnoma vseeno zakaj, to je povsem nepomembno. Pomembno je, da je bil otrok napaden, poškodovan in da pes ni bil privezan.
Če nisem slučajno padla z lune je v mestu ali kjerkoli kjer živimo ljudje človek na prvem mestu, ne pes, ne maček, ne golob. Podpiram korektno ravnanje z živalmi ampak zame bo človek VEDNO nad psom. Pa ne mi zdaj bluzit o tem kako otrok izziva psa, pa kaj! Pes in lastnik so tisti, ki bi se morali obnašati preventivno saj je pes tisti, ki ima zobe, ki trgajo, lahko celo ubijajo – torej naj bo nagobčnik obvezen za vsakega psa od miniaturnih do ogromnih mrcin.
To je tako, kot da bi namesto, da zahtevamo orožni list od lastnikov orožja raje vsem tistim, ki nimamo orožja zapovedali, da nosimo čelade in neprebojne jopiče, če se slučajno kdaj komu z orožjem kaj strga in začne streljat. HALOOO!
No, tista mama je sicer bila tiho, je pa zelo grdo gledala tisto mamo. Če bi pa pes napadel, bi pa najbrž tudi ona znorela. Ker je toleranca do napadalnih psov ničelna, do napadalnih otrok pa precejšnja. Čeprav ko otrok drugemu otroku kaj naredi, tega ni v časopisih (prejšnji mesec je na naši šoli en otrok v 5. razredu porinil eno deklico po stopnicah v šoli – nalašč porinil – s hudimi poškodbami glave, zlom noge, buška pri buški… je še vedno v bolnici -ampak o tem časopisi ne pišejo). Bogve koliko je takih poškodb, ki jih je otrok naredil drugemu otroku, pa se o njih sploh ne ve. Ker otrok baje ni odgovoren za svoja dejanja, starši so pa reveži, ki mu pač niso kos. Če gre za psa, se pa ljudem lahko “odpelje” ali kako?[/quote]
Ne, tega nisem napisala. Napisala sem ravno obratno!
Kot je treba poskrbet za psa, če ga imaš, je ravno tako treba vzgajat otroka, če ga imaš. In seveda ni nobenega razloga, da bi neprimerno ravnanje otrok kar spregledali.
Bolje, da se midva ne srečava…kakšne neumnosti klobasaš, da otrok ni bil življensko ogržen. Le zahvala materi, da je nagonsko dvignila otroka, da ga pes ni zagrabil za vrat. Očitno si še ena pasjeljubka, ki v svojem psu vidi nadomestilo otroka, celo pasje življenje ti je vredno več, kot človeško,otroško življenje…
.jaz se ne bi popolnoma nič drl niti minute kaj šele pol ure, sam če bi ta lastnica kljun odprla in rekla žal besedo…bi uredil v par sekundah in bi lahko sam še svoje zobe nesla v škatli domov. Še vesla bi lahko bila….da bi se sam tako končalo….
p.s. mene nič ne briga kaj je tega popadljivega psa zmotilo…in kaj se mu je motalo po glavi. Tak pes nima kaj delati na cesti brez lastnika… ker se bo tudi men potem kaj zasukalo v glavi, če bo tak pes naskočil mojga otroka al pa mene !
Ti pa si zrela za nekam, sovražnica živali. Torej, tvoj sonček lahko psa vleče za rep, za ušesa, ga brca, meče vanj kamne, sonček lahko vse, pes in njegov lastnik pa se morata obnašati preventivno, he he he. Očitno si res padla z lune.
Vseeno ti je, zakaj pes nekoga ugrizne, saj nisi normalna. zate to sploh ni pomembno. To je najpomembnejše. Če se je pes moral braniti, je edino pravilno, da je ugriznil. Bo paglavec vedel za drugič!
p.s. imam čivavo, 1,25 kg, miniaturnega psa torej. Ko bodo zanj izumili nagobčnik, pa mi povej!!!
Glej, dejstvo je, da ni prav, da je lastnica pustila psa odvezanega, no narahlo privezanega, tako da se je lahko odvezal. Ampak spraševala sem drugo. Ali bi torej, če bi bili odgovorni za lažjo poškodbo tujega otroka (pa ni važno na kakšen način, pač nenamerno, mirno poslušali polurno psovanje in napad na vas? A res to zagovarjate? Razumem jezo, ko nekdo napade vašega otroka, ampak da se v pol ure ne more skulirat, pa ne razumem. In meni se zdi prav,da se takega oglobi. Tako pač je po zakonu in temu dam prav.
Name se nihče ne bi zdiral brez posledic, če nisem NAMERNO povzročila poškodbe. Nesreče se dogajajo. In napaka te lastnice je bila ta, da ni tisti povodec bolj močno pritrdila. O nagobčniku pa ne čvekajte, ker pes ni bil registriran kot nevaren, torej mu ni bilo treba imet nagobčnika. Povodec se je razrahljal, čeprav je pes bil privezan, vendar ne dobro. Tragična okoliščina in napaka lastnice, ki pa ni bila namerna.
Vsekakor nihče ne sme nikogar samovoljno napadati, verbalno ali fizično, pa če še tako meni, da si tisti to zasluži. Menda je to jasno.
Vidiš, jaz sem lastnica psa. In JA,bi bila tiko ko miš,če bi se kakšni mamici odpeljalo,ker je moj pes ugriznil njenega otroka. Še več, vsake pet sekund bi se ji opravičila. OSTAL ČAS bi bila pa tiho.
Vmes bi edino poklicala veterinarja. Ko pes prestopi mejo nazaj ni več poti.
Kaj bolj cenim, katero življenje?
Tkole bom povedala,v požaru,v katerem bi lahko rešila samo enega,bi rešila najprej otroka in ne psa.
Moj labradorec je star 10 let. Ob njem je zrastlo 8 otrok. Vedno smo jih učili lepega ravnanja z njim. Kljub temu,pa ko so se plazili,so ga grabili za kožuh,ko so hoteli vstati,mu v ušesa rinili prse, na vsak način želeli videti kolk ima velik jezik in še in še. Temu se nismo smejali in smo povedali otrokom, da se to ne dela samo po drugi strani pa smo psa učili, da če pa se kdo prime za njega ne sme zbežat,ker bo škrat padel. Krasen prijatelj je ampak še vedno je pes in še vedno so otroci na prvem mestu.
Tukaj ne govorimo o draženju psa. Punčka je šla mimo njega,stara dve leti. Tukaj vidim nepravilno vzgojo zahtevne pasme v kombinacii z neprimerno lastnico. Skupaj katastrofa.
N
Ja, tvoja stvar, pač pustiš, da ljudje stopajo po tebi in se ti to ne zdi nič takega. Normalno je, da tisti prvi šok, ko starš poln adrenalina nori, pač preživiš, ampak pol ure dretja je too much.
Nihče ne govori o tem, da je otrok dražil psa, vsaj jaz ne, nihče ne govori o tem, da bi iz ognja najprej rešil psa, potem otroka, o čem sploh govoriš? Tudi to, da je lastnica neprimerna in da je nepravilno vzgajala, ni nikjer navedeno. Kolikor vemo o stvari, je edina napaka, ki jo je naredila, ta, da je tisti povodec preveč narahlo pritrdila. Če bi vedela, da je pes nevaren in če bi napadal že prej, ali res misliš, da bi si dovolila tako nemarnost? Če pa do takrat pes nikogar ni ugriznil, je pa to, kar je naredila, čisto normalna reakcija. Ogromno psov je narahlo zavezanih pred trgovinami. To ne pomeni, da je lastnik neodgovoren in zanič vzgaja psa. Pomeni mogoče samo to, da lastnik psu zaupa, ker do tistega trenutka s psom ni imel nobenih težav. In potem enkrat se zgodi. In zato je lastnica upravičena poslušati polurno kričanje nanjo? Mislim, da ne. Ti zaradi mene lahko komot ponižno poslušaš vreščanje histerične ženske tudi cel dan, če hočeš. Meni na pamet ne pade kaj takega. Se mi zdi čisto razumljivo, da jo je prijavila. Jaz bi jo tudi. To ne pomeni, da bi se mi zdelo “hudodelstvo” mojega psa in moja malomarnost kaj manjša, nase bi prevzela vse, kar bi se pozneje zgodilo, ampak otrokova mati pa naj nase prevzame svoj kos pogače. Ne, ni kar samo po sebi umevno, da se staršu “odpelje” in da si lahko zaradi tega privošči hud verbalni napad, nekatere pa zagovarjate celo klofute in pesti. Pa kaj ste normalne?