pes ugriznil otroka, a bi res dopustili??
Pa še pogled z druge strani… sem ena tistih, ki jo je pes ugriznil (bila sem stara 3leta), pa ne ravno malo, ker mi je povzročil brazgotine na obrazu, vratu, ramenih…število šivov je bilo zelo veliko. Krivdo za dogodek nosijo moji starši, lastnica psa in tudi jaz. Zakaj? Jaz zato, ker čeprav so mi 100x povedali, da se psa ne vleče za rep in ušesa, sem ravno to takrat storila, otrok pač. Starši so se za trenutek začvekali. Lastnica pa…kdo bi vedel, verjetno je bila samo brezbrižna.Torej vsaka stran nosi delček krivde (razen za tistih redkih nekaj primerov, ko je žival dejansko napadalna in nevarna, v večini drugih primerov je dogodek ponavadi splet ravno “pravih” okoliščin). Kaj točno se je zgodilo vedo samo vpleteni. Ampak toliko sovraštva se seje po tem forumu, eni proti otokom, drugi proti psom… napad mi ni pustil psihičnih posledic, pse obožujem in z njimi sobivam, ampak se zavedam, da je žival moja odgovornost in sem jo pripravljena sprejeti. Po drugi strani pa opažam, da so psi včasih lepše vzgojeni,kot pripadniki človeške vrste…
Lp,
CM
O čem ti sedaj to?
Kaj ima veze vaš sosedov s tem otrokom? Nikjer ne piše, da bi tale dvoletnik tega pas izzival. PES JE BIL ODVEZAN IN BREZ NADZORA.
KAJ BODO STARŠI PO NOVEM MORALI IMETI OTROKE NA POVODCIH, DA SE BODO PSI LAHKO SPREHAJALI SVOBODNO NAOKROG?
In briga me, če je sedaj tale lastnica ponosna ali ne,da je njen pes tak in tak. BILA JE NEODGOVORNA. ČE BI OTROKA PES UBIL, BI SEDAJ SEDELA V ZAPORU ZARADI UBOJA IZ MALOMARNOSTI. In to naj ti bo jasno.[/b][/quote]
Umiri se ženska.
Jaz ne zagovarjam nobenega ugriza in naj ti bo to jasno. Kot vsem ostalim. Sama imam otroka in imam psa. In moja odgovornost je, da poskrbim za varnost otroka, kakor tudi za varnost psa. Naš pes je družinski član, a še zmeraj ostaja pes (beri žival).
In jaz ne grem nikamor brez povodca, ne puščam psa pred trgovino (kar me zelo moti pri ostalih) in ne dovolim, da kar vsak boža mojega psa…….
Zgoraj sem napisala le primer, ki se je zgodil pri nas. In jaz kot odgovorna lastnica bom sama poskrbela za varnost našega psa kot varnost tujega otroka, ki ne upošteva določenih pravil.
In ostajam pri misli; baba čula, baba rekla. Iz te zgodbe ste naredile en napihnjen dogodek, ki si vsaka po svoje predstavlja. Če pljuvate po lastnici potem se najprej prepričajte kaj se je v resnici zgodilo. Šele potem obsojajte. Je to res misija nemogoče.
In ne zagovarjam psov in še najmanj lastnikov. Rada imam živali. A to še ne pomeni, da zagovarjam neodgovornost lastnikov. Je težko verjeti?
In jaz nisem nikjer napisala, da je ta otrok izzival ali kaj podobnega. Kaj se je zgodilo v dotičnem primeru ne vem. So pa zato pristojni drugi, ki bodo raziskali primer in kaznovali odgovornega s primerno kaznijo. A res mislite, da lahko tukaj na monu rešite vse zadeve.
Si pa ne dovolim, da nekdo meče vse lastnike psov v isti koš. Zame je otrok še vedno na prvem mestu.
Sicer pa. Kazen bo dobila lastnica psa in ne ti. In dobila bo kazen za neodgovornost in posledice ugriza….ne umora. In tukaj ni; kaj pa ČE. Zgodba je takšna kot je. Pustimo kaj vse bi se lahko zgodilo. Ker se na srečo ni.
Vsi bi napadli psa in ga poškodovali, lastnice pa ne. Ne razumete, da žival in kriva in ne razume kaj se dogaja ali kaj je naredila. Bila je brez svojega lastnika, na njej neznanem območju. In vi bi psa mučili. Bolj ste bolani od kakih kriminalcev. Ali pa ste strahopetni in bi se spravili na tistega, ki je po vaše manj vreden od vas in vas ne bi mogel tožiti. Če se želite na koga spravljati je to lastnik psa ne pa žival. In to vem ker sem to doživela in se nisem spravljala na psa ampak na lastnika, ker pes pač ni vedel kaj dela. Je žival za žival pa je odgovoren človek. Poznam tudi fanta ki mu je domač pes pogrizel lica, skoraj potrgal meso dol. Zakaj? Pes je bil cele dneve in noči na kratki verigi, nihče se ni ukvarjal z njim, otroka je slabo pozna, otrok je bil sam zunaj in šel do njega ter mu kar v glavo silil. Žival ne ve kaj dela. Ni kriva. Ogabni ste tisti, ki bi se na njo spravili. Ogabni ste ljudje, ki se spravljate na nič krive živali. Dajte se na človeka, če vas je že toliko v hlačah in z takim ponosom pravite kako bi vi žival mučili. Ni kriv otrok, ne starši otroka, še najmanj pa pes ki ima tukaj najmanj razvite možgane, kriv je lastnik. Se mi pa zdi, da je mati precej paniko naredla in si še kaj izmislila zraven,ker če bi pes res želel napasti bi bilo kaj več, tu pa se je ustrašil. Možno da je otrok silil v njega.
Sem gledala posnetek na 24 ur.
Mislim, da so naredili en velik halo v medijih. Žal je takšno moje mišljenje. Kaj je resnica vedo le tisti, ki so bili poleg. Mi ne bomo nikoli, še najmanj iz medijev.
Zgodba ne bo poučna kljub vsemu, da je bila prikazana javnosti. Dosegla je ravno nasprotno. Prepir in nesramne komentarje, ki so presegli vse meje.
Me je pa pošteno zmotilo tole; mamica je rekla, da je ta malo SCAT tiščalo. Majhno punčko je tiščalo scat. Ne bom komentirala, ker ne najdem primernih besed.
Jaz svojemu sinu, ki je star 19 ne rečem; a greš scat.
Res je; psa se ne sme pustit samega na javni površini, nikoli!!!
Stokrat sem že rekla, da imam rada živali, da imam tudi sama opravka z njimi (ne samo pes). Ampak kljub vsemu ne grem nikoli v bližino psa, še najmanj ko je nekje privezan in sam. Se izognem in v večini primerov se da.