Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek peščene plaže HR

peščene plaže HR

Zanima me, kje na hrvaškem imajo peščene plaže in izkušnje, če ste bili na kateri od teh. Moj dragi ima najraje peščene plaže, ampak financ nimava za kakšne eksotične kraje, torej bo vsak(a) nasvet/namig/izkušnja dobrodošel (la). Pa lep dan, uživajte na sončku!

Otok Murter je znan po peščenih plažah, najbolj znani sta pa verjetno v Medulinu in na otoku Rabu.

Plaža Pržina na Korčuli pri vasici Lumbarda…zelo luštna, v bližini pa še plaža Bilin žal, tudi peščena, manj ljudi…je pa iz centra Lumbarde kar nekaj hoje..cca 1,5 km….ampak vredno 🙂

jaz tudi iščem kaj ugodnejšega.
peščena plaža, polpenzion, blizu za peš (da z otroci ne tovoriš kot vol), dovolj dogajanja: otok RAB naselje San Marino (? v glavnem tam ko so vsi hoteli): RAJ, samo zelo drago. vsem priporočam.

letos si bomo tudi mi težje to privoščili 🙁 tudi jaz zbiram variante. nekaj kjer ni skal in velikih kamnov na plaži? za otroke. lahko hotel (da so otroci zastonj) ali apartma.

Baška na Krku. Samo na glavnih plažah je poleti taka gneča, da je ves pesek prekrit z brisačami. 🙂

Sabunike pri Ninu. Fantastika

Sakarun na Dolgem otoku. Ni gužve, kar je na Hrvaškem redko. Je pa res, da je plaža na samem, torej zraven ni hotelov in apartmajev, ampak se tja pripelješ s turističnim vlakcem. Mi smo bili nastanjeni v Božavi, vlakec je do Sakaruna vozil cca. 15 minut.

Greva z avtom tako da tudi če je malo oddaljeno, ni problem. Sva bila lani na Braču pa nisva bila navdušena nad gužvo na Zlatnem ratu in sva raziskovala “skrite” zalivčke pa sva našla super lepe plaže in sva bila nadušena tako da bi letos tudi se nekje nastanila pa raziskovala malo.

Hvala za predloge do zdaj, bom pogledala malo po netu.

Brela je polna prodnatih plažic, tudi manjših.

Živi in pusti živeti

Tako ja, cela Makarska poleg Brele je taka, samo moraš zaradi gneče izbrati pravo lokacijo. Tudi v Breli je odvisno od mikrolokacije.
Mogoče še Žuljana ali Divna na Pelješcu, Kut na Visu ipd.

To je ena tistih plaž, kjer se zasidrajo jadrnice in pokvarijo idilo 🙂

Sicer pa plaža res sanjska

Te lahko prosim za malo več informacij glede dopusta na Dugem otoku? Smo hodili tja, ko sem bila otrok, z avtobusom do Zadra, potem z ladjo (ne trajektom) do otoka. Tam smo bili v enem naselju, kjer je imelo mamino podjetje svoje slamnate hiške.
Tale plaža mi zgleda fantastično, sploh če ni gužve…se mogoče da kupit vsaj kakšen sladoled, pijačo in si izposodit senčnik? Koliko stane vlakec do tja? Prosim, če ti ni odveč, da podaš malo več informacij. Hvala.

Mi smo šli z avtom do Zadra in potem na trajekt. Mislim, da je vozil dvakrat ali trikrat na dan. Mi smo bili v hotelu v Božavi, tako da ponudbe apartmajev oziroma hišk ne poznam. Vlakec je stal, če se prav spomnim, 10 kun za odrasle, za otroke je bilo zastonj. Pa mislim, da je bil nek popust, če si se vozil vsak dan. Na plaži je lokal s pijačo, sladoledom, tudi kakšno malico se je dalo dobiti. Senčnik in ležalnik si lahko izposodiš, je pa zraven tudi borov gozdiček in si lahko senco najdeš tam.

morska deklica, najlepša hvala 🙂

Jaz sem pa bila kar malce razočarana, predvsem nad svinjarijo na plaži. Da ne govorim o cenah v restavracijah, lignji so bili 140 kun na porcijo, čevapi pa okoli 100. Je pa noro lepa barva v vodi zaradi sestave peska.

Zlatni rat na Braču, pa še fajn za mlade (kajtanje, srfanje)

New Report

Close