pesem ptic trnovk – danes…
Tudi jaz sem jo skoraj zamudila. Še dobro, da mi je mami povedala, da je prej, ko je slučajno prižgala na TV.
Metka, kratka vsebina: Maggie je spoznala svojega bodočega moža Luka O’Neal-a. Bilo je neko tekmovanje v britju ovac in je Luka zanalašč izgubil boj z Maggijinim bratom, ker je bila kazen za poraženca, da en mesec zastonj dela pri njeni družini kot gonač ovac. Njemu je Maggie takoj padla v oči in jo je potem peljal na ples, jo še prej naučil plesati in jo na koncu tokratne serije zaprosil za roko. Ona je sicer mislila zavrniti ponudbo, ampak ji je zvečer mama povedala, da je Ralph postal škof in da ga verjetno ne bo nikoli več nazaj v Avstralijo. Ko je to slišala, se je odločila, da sprejme ženitno ponudbo.
Nadaljevanko sem že gledala pred leti, ko sem bila še malce mlajša in mi je bila že takrat všeč. Sem pa iskala knjigo po knjigarnah, pa je nimajo. Si jo bom sposodila v knjižnici, ker je baje knjiga boljša od filma.
Jutri nisem zasledila, da bi bil naslednji del. Je sam šport na sporedu. Torej drugo leto sočustvujemo naprej:-)
Lep pozdrav vsem…
Megi je imela glih tak odnos do svoje hčerke kot ga je imela njena mama do nje (Megi). Od kje oz. koga pa naj bi imela drugačnega, po vašem boljšega – lepšega?
Zelo redke so ženske (no ja, tudi moški) ki peljejo kontro vzgojo svojih otrok, kot pa so jo bile same deležne. Verjemite, je zelo težko. Kljub temu nekaj dote ostane.
ha, seveda, saj v tem je cela poanta knjige – v nadaljevanki to manj pokažejo… da se na tujih napakah ne uspemo kaj naučiti… in da je meggie delala čisto vse napake, ki jih je tudi njena mati naredila. pa to ne spremeni dejstva, da je tak odnos pretresljiv… sploh, če še kako lastno izkušnjo zraven potegneš
Meni se sicer zdi, da sem knjigo brala skor v prejšnjem življenju, ampak se mi zdi, da je Meggy sama s svojo hčerko vseeno našla dosti znosnejšo relacijo, kot jo je imela Fiona z njo. Fiona je na hčer vedno gledala kot na nebodijetreba, medtem ko Meggyjin odnos ni bil tako negativen, vsaj jaz se tako spomnim, ne bi pa več dala roke v ogenj, ker je res več kot 20 let od takrat (Jezus, kolk sem stara!).
Ja, tudi meni se zdijo Trnovke in Mistarlova hči dokaj posrečen prenos na filmski trak, čeprav film nikoli ne doseže knjige. Ralph ja. Kolikor se spomnim, je takrat večina sošolk medlela za njim, cel trop jih je celo začel (in tudi nehal) hodit k verouku, ker so v vsakem župniku Ralpha iskale :))