peskovnik modra školjka – izkušnje?
Tisti, ki ga imate, mi lahko prosim poveste ali se vam zdi dovolj velik (90 cm ena stran)? Ali se da tako zapreti, da pesek po dežju ni moker? Ali se vam zdi da je dovolj kvalitetno narejen (ni ostrih robov) za to ceno (cirka 4900 sit)? Dobili naj bi ga za darilo, lahko izbiramo tudi med malo dražjim peskovnikom (6900 sit) v obliki sončka, ki ima tudi sedalno poličko, pa nevem če ima smisel dajati malo več, res pa je da je sonček malo večji (110 cm)?
Jaz pa imam pripombo na ta peskovnik zdi se mi malo prostora v njem. Sin je star 18 mesecev pa ko ga posadim noter ima prostor za igranje samo med nogami pa dobro za silo gre. Pa ful na živce mi gre ker je pesek suh in se grozno kadi in malemu potem pade kaj v očke in si še potem s prašnimi rokicami riba oči-kriza no!
Ne vem no, naša školjka ni bila nikoli polna vode, če smo pokrov lepo zaprli, pa še muci si mivke niso sposojali za stranišče (bljak). Je pa treba pazit da dete ne leze na zaprt peskovnik – plastika po kakšnem letu na soncu rata malce bolj krhka in pri nas se je nogica udrla (seveda je bilo prej potrebno kar nekajkrat poskočiti) in nastala je seveda luknja v pokrovu. Tako da smo mivko stresli ven in preostalo polovico uporabljamo samo še kot bazenček, peskovnika pa kot kaže naš otrok pri skoraj 6 letih ne pogreša več.
lp tinca
Sploh mi je pa fino poleti, ko se otroci polni mivke lahko najprej sperejo kar v bazenčku, šelenato pa tudi notri pod tušem heheh.
In tisto o polno vode…. pri nas na Krasu je kar konkretna burja, pa je pri zaprti školjki pokrov vedno na mestu, mivko pa pred uporabo še navlažimo,ker se preveč izsuši, pa naši gradbeniki ne morejo kopati jarkov in cest…..
raglja