Pešpot prodana v stečajnem postopku
Živim v naselju vrstnih hiš, ki so bile zgrajene okrog leta 1960 v sklopu t.i. Stavbnih zadrug (mi smo priseljeni pred 10 leti). Naš niz hiš meji na potko (parcela dolga 60m, široka cca 1m) na kateri se končujejo izhodi iz naših vrtov in drugače kot po tej potki (razen skozi hišo) dostopa do vrtov nimamo. Potka je bila v ZK knjižena na Stavbno zadrugo. Pred 2 leti je nekdo (eden od stanovalcev naselja) sprožil postopek stečaja te Stavbne zadruge, ki je bila sicer likvidirana že pred več kot 40 leti. To je storil zato, ker mu je bilo v interesu odkupiti eno od zelenic, ki so bile pisane še na zadrugo. V stečajnem postopku pa so med drugim prodali tudi našo potko (za zelo simbolično vrednost). Za to nismo vedeli in tudi nas ni nihče obvestil.
Ta potka, kot sem izvedela od ljudi, ki tu živijo že vsa leta je nastala tako, da so se ljudje odpovedali 1 m vrta, zato da so drug drugemu zagotovili dostop od ceste do vrtov. Vrtovi so pisani na posamezne lastnike, potka pa je ostala kot ‘družbena lastnina’. Že na prvi pogled je to pešpot in iz stečajnih dokumentov je bila tudi prodana kot pešpot.
Zanima me, kakšne so naše možnosti, da zadevo čim bolj enostavno uredimo? Nov lastnik sicer še ni prišel postavljat pogojev, je pa medijsko znan v nepremičninskih zadevah, tako da verjetno lahko pričakujemo zaplete.
Že v naprej hvala za vaš odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.