Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pesto genovese

pesto genovese

sem iskala po forumu pa ne najdem…našla sem samo recepte, kjer same naredite pesto genovese, jaz pa imam en drug problem:)

pesto genovese sem vedno jedla samo po restavracijah in mi je bilo res dobro in sem se odločila poizkusiti z enim od izdelkov, ki jih prodajajo v naših trgovinah:)….v glavnem domov sem prišla vsa navdušena, ko pa sem dejansko poizkusila pesto genovese iz kozarca me je vse minilo!

a mi kera zna povedat kaj naredite s tem pestom, ki ga kupite v trgovinah (če kera sploh to počne): ga samo pregrejete, ali še kaj dodate, koliko ga sploh porabite?

Ja, poznam problem. Veliko mojih znancev je tarnalo, da pesta sploh ne marajo. Govorili so seveda o kupljenem pestu. Vsak, ki je poizkusil mojo domačo mojstrovino, si je premislil 🙂 Ampak to ni odgovor na tvoje vprašanje.

Lahko ti povem, kako je pesto iz trgovine modificirala moja mama. V posodo je dala pogret oljčno olje, nanj stresla kupljen pesto (dve veliki žlici na porcijo), da se je malce… kako bi rekla… razpustil (ne vem, če je prava beseda). To je prelila čez testenine in izdatno potresla z naribanim parmezanom ali pecorinom.

Pazi tudi katero znamko pesta kupiš, ker poznam dosti ljudi, ki Barillinega graja. Meni osebno je bil najbolj všeč en kupljen v Italiji, ki mu ne vem več imena, je pa bil v malo večjem kozarcu kot ostali in bolj goste strukture – bolj koncentriran (si ga moral res malo razredčiti z oljčnim oljem). Mogoče pozna babi.

Zal je pri kupljenih “mojstrovinah” skoraj vedno tako, da niso primerljivega okusa z domamačim. Jaz sicer uporabljam v nujnih situacijah tudi kupljenega, tako da žličko pesta vmešam v vroče kuhane testenine. Nič ne redčim, nič ne segrevam. Sicer raje sama naredim približek iz kupljene bazilike v lončku, parmezana, prepraženih pinjol (včasih malo česna), soli in olivnega olja zmikasm gosto zmes in to je to.

Hej!
Res so tudi boljše in manj dobre znamke pesta.

Mogoče bi ti bolj odgovarjal Pesto gennovese Agnesi. Poskusi.

V glavnem ga delam sama ali pa včasih v delikatesni trgovini čez mejo kdaj kupim dnevno sveže narejenega.

Jaz ga imam rada tudi na popečenem kruhku, ali na Mullino bianco integralnih prepečencih. Namažem, pustim, da se malce vpije in njami, podobno kot bruschetta ( paradižnik, bazilika).

Za testenine pa tako:

V pogreto skledo dam samo pesto ( je v njem dovolj ali preveč olja, še zlasti v kupljenem), vržem nanj vroče odcejene testenine in žlico vode od testenin. Premešam in potem parmezan po želji.

Lep pozdrav Babi

najlepša hvala za odgovore!:)

sem kupila čisto na blef Agnesi in mi res ni dober! okus zelo potegne na kislo, kot da bi notri dali preveč limone ali kaj podobnega. dala sem ne preveč na vroče špagete in ugotovila, da je res ogabno (drugače se ne morem izraziti:)), zato sem vse skupaj vrgla na plin, da se je še malo pregrelo, poskusila dodati še nekaj sestavin a je bil okus na koncu isti!

me je izučilo, da ne kupujem več!

pred leti sem parkrat kupila pesto.bil nam je vsec. potem sem ga tudi sama parkrat naredila.domac se mi zdi boljsi-ni tako mocan.
lansko leto pa sem zopet kupila enega /zal,ne vem imena/…pa ni bil dober.modoce se mi je tudi okus spremenil!? res ne vem.
sicer pa makarone s pestom /takim ali drugacnim/ delam podobno kot babi.
vcasih pa naredim kar nekaksno hladno omako iz paradiznika,oliv,bazilike ol.olja… in prelijem cez vroce makarone…zelo osvezilno. lp petra

Alina, pozor!

Zna se zgoditi, da je lahko pokvarjeno. Sem videla na polici malo čuden pripravek ( oksidirana barva..) Sem opozorila in ugotovili so, da je bil pokrovček malo udarjen in zrak je prišel not.

Kiselkasto pa res ne sme biti, niti malo. Lp

Letošnje pozno poletje smo z družinico preživeli v Liguriji, kjer je doma pesto genovese, tam postrežejo trofie (čisto drobceni svaljki) s pestom, ki ga razredčijo z vodo, v kateri so se testenine kuhale. Pesto ni tako močnega okusa kot je Barillin, ga pa še najrajši delam kar doma, namesto bazilike vzamem svežo špinačo in malo rukole, ostalo pa enako: pinjole, parmezan, olivno olje, česen, čisto čisto malo balzamičnega kisa, sol.

Lp neja

Hehe, Neja!

Seveda je tam najboljši pesto; je celo po zakonu zaščitena znamka.

Ker je tudi ligurska bazilika zaradi sestava tal tako drugačna od bazilike, ki raste drugod.

Njami:) Lep večer Babi

Ja, res je bazilika drugačna, pesto pa najdeš v čisto vsaki delikatesi. Dobro znajo tržiti svoje dobrote. Da ne govorim o pansottih, pa raviolih itn. Kjerkoli smo, vedno poskusimo lokalne jedi. Pa ni bilo treba v restavracije, v delikatesah se vse dobi, so me tako navdušili, da si bom kupila mašino za testenine. Še boljša kot pesto genovese (morda sem se je pač malo naveličala) se mi je zdela omaka z mletimi orehi, smetano in česnom, tradicionalno jo polijejo čez pansotte, trebuščke iz testenin polnjene z ricotto, pa mislim da je boreč notri. Njam.
No, malo me je zaneslo,

jutro je in doma nisem nič jedla, ker sem bila prezaspana, zdaj pa želodček kruliiiiiii

lep dan želim vsem kljub baje polni luni, bomo že zdržali, saj smo še vsako :-))

Neja

New Report

Close