Pet milijonov evrov za obnovo bolnišnice Franja
Samo kot pripomba. Domobranci in belogardisti so sodelavci okupatorja za uničenje slovenskega naroda samo partijskih glavah. Ni nobenega sodnega procesa in po demokratičnih standardih je vsak nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže.
Neizpodbitna resnica je, da so se ljudje povezali v vaške straže kot predhodnico domobrancev zaradi nasilnega novačenja v komunistične partizanske enote, ko so komunisti pobili cele družine. Iz tega sledi da so bili protikomunisti, v sodelovanje z okupatorjem so bili primorani iz samoobrambe, ker so bile vaške straže preslabo oborožene. Nikdar niso prisegli Hitlerju, ampak Bogu in domovini.
Na protikomunizmu temelji tudi samostojna Slovenija in zato si domobranci zaslužijo borčevsko penzijo za razliko od funkcionarjev partije, ki so kot nagrado za sodelovanje s srbskim okupatorjem, dobili mastne penzije in izmozgali našo pokojninsko blagajno. Mastne penzije dobijo tudi oficirji JA, ki so sodelovali v agresiji na Slovenijo. Dobili jo bodo tudi iz LDS, SD, Zares, ki so bili proti osamosvojitvi in so sodelovali s srbi pri njeni preprečitvi. Tako je to pri nas.
Se strinjam s prvim in drugim odstavkom. Če je za vse oslarije denar, pa naj bo še za Franjo (pa me ne razumeti, da se mi zdi to oslarija, Franja je enkratna kulturna dediščina, vendar se mi zdi ponovna obnova tudi racionalno gledano malce nesmiselna – ker pravite, da bi bila to že druga – tega nisem vedela),ampak konec koncev če je za vse denar, pa naj bo še za to.