Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem pet tritočkovnih var. pasov

pet tritočkovnih var. pasov

Kateri avtomobili, stari cca. 3 leta, cca. 2-3 mil. Sit, imajo pet sedežev, kjer so na vseh montirani tritočkovni varnostni pasovi? Saj ni preveč zakomplicirano vprašanje? Lepo prosim za ideje. Aja, pa naj ne bo karavan ali enoprostorec. Hvala.

Ford focus caravan jih ima, scenic, najbrž tudi laguna.
Vem, da jih NIMAJO toliko stare nissan primere.

Da ne bom tako zahtevna….Katere limuzine sploh imajo pet tritočkovnih varnostnih pasov? Glede na to, da so avtomobili registrirani za pet ljudi, bi človek pričakoval tudi varnost za vseh pet. Imam prav?

Ne, nimaš. Tudi uporaba zadnjih pasov ni obvezna od nekdaj, ampak šele par let, če jih avto nima, pa sploh ne. Sicer pa je na sredini navaden pas, ki najbrž prepreči vsaj to, da človeka ne razmeče kam daleč stran. Novejši avti v glavnem imajo tri. pasove (denimo mali C3), dva, tri leta stari avti pa ne nujno. Po mojem bo lažje, če poveš, kateri avto konkretneje te zanima. Kot rečeno, ford focus karavan (BTW, soliden avto) jih ima, toliko stara primera (tudi dober avto) pa ne. Sicer se pa dobijo tudi posebni otroški sedeži za dvotočkovne pasove (podobni so jahačem, le da otroku čez trebuh daš še eno trdno zaščito in pas pripneš čez njo) – predvidevam, da te zanima zaradi otrok.

Recimo Peugeot 406 – ima?

Zanima me, kje se dobijo posebni otroški sedeži za dvotočkovne pasove in kakšna je okvirna cena? Ali ga morda uporabljate in kakšna je njihova praktičnost?

Najlepša hvala za odgovor.
Si

Ima.

Uh, sama ga nimam, imela ga je prijateljica (trije otroci, dva tritočkovna pasova). Ne vem, kje ga je dobila, so pa definitivno redki. Niti ne vem natančno, kakšno homologacijo imajo. Trgovina Sonček prodaja sedeže tudi po internetu (BTW, bistveno ceneje kot v trgovini!!!), po mojem bi ga utegnili po naročilu tudi uvoziti. Bom vprašala, kje ga je kupila.

Torej, sem vprašala prijateljico – sedež za dvotočkovni pas, ki je sestavljen iz dveh delov (sedežnega in sprednjega v obliki nekakšne mizice), je prijateljica kupila pri nas, bil je menda znamke Romer. Pravi, da je treba malo pobrskati po internetu ali vprašati v trgovinah, kjer imajo tudi razne kataloge. Nimajo pa takšnih sedežev na zalogi. Primeren je za manjše otroke, do cirka 3, mogoče 4 let.
Potem je bila hčerko pripeto na sedež, ki je sestavljen iz jahača in naslonjala, ki pa ima svoje pasove v obliki črke H. Ti sedeži so homologirani za uporabo z dvotočkovnimi pasovi. Torej, sedež je na avto pritrjen z dvotočkovnim pasom, otrok pa na sedež s temi pasovi v obliki črke H. Treba pa je seveda izbrati sedež, ki ga ima otrok lahko čimdlje, poleg tega je treba preveriti, ali se potem da normalno montirati še kakšen drug otroški sedež (če je avto manjši).

Najlepša hvala za izčrpne podatke.

citroen : xsara; peugeot: 406,307; renault : megane; Opel:astra, Ford: fokus, mondeo; Fiat: marea; Mazda; 323 sedan,

Mirc, a si za mazdo 323 siguren? Da ne misliš mazde 626?

ZA 323 OD LETA 1999 SEM SIGUREN

Primera modelno leto 2000 že ima 3 tritočkovne varnostne pasove v drugi vrsti.

l.p. borovnica

New Report

Close