PETERLE NE BO PREDSEDNIK
Peterle je želel sedeti, ne na dveh ampak na vseh stolih. To se sicer sliši lepo in plemenito toda obstaja možnost, da volivcev nasprotne smeri vseeno ne pritegne ali le majhen del, del svoje smeri pa odbije. Vendar ne v celoti zato, ker sedi na vseh stolih ampak zato, ker ga ljudje poznamo že od prej in gre očitno za programirano umetno ravnanje, ne pa zato, ker bi bil to ON. Jaz sicer verjamem, da bi se trudil tudi kot morebitni predsednik sedeti na vseh stolih, toda ob ustreznih protikandidatih in lastni zgodovini se taka strategija očitno ne obnese.
Pravi, da se je premalo govorilo o prihodnosti in preveč o preteklosti. Ja spoštovani Peterle, jaz (in še kdo) ti priznavam zasluge ob osamosvojitvi in pomembnost osamosvojitve toda to je enako preteklost kot tiste teme, pri katerih si jamral! Pri ljudeh očitno ni vžaglo to, da se je preteklosti želel izogniti, neko drugo točno določeno preteklost pa je na vse pretege porival v ospredje in na njej gradil, ker pač meni, da ima zaradi svoje vloge pri osamosvajanju sedaj zagotovljeno dosmrtno vsesplošno priljubljenost.
In potem naslednja napaka, spet o preteklosti…..Pravil je “vsi so (bili) naši”. Spet lepo in plemenito, dokler ni začel s slabo podprtimi obtožbami, češ da protikandidat ni bil naš. In spet dvojno pljuvanje v svojo skledo. Preteklost ni bistvena in vsi so naši.
In kar je še huje (zanj), protikandidat je obtožbe zavrnil s prepričljivimi argumenti, Peterle (ali kdo iz štaba), ki si je najbrž mislil, kako genialno je Türka s tem zmečkal, pa se je nepripravljen začel izmotavat z nekimi (ne)argumenti, češ da ga ON takrat ni doživljal kot podporo in še vidno je bil v zadregi. Ja ma, pa saj nismo bedaki! Če da ven neko obtožbo, mora zanjo imeti pripravljen trden dokaz, ne pa občutke (katere si je sicer lahko v studiu gladko izmislil, vendar to ni važno oz. je še slabše). Ne pomagajo izgovori, da je prepozno dal to ven, da bi moral dati to ven že v prvem krogu (saj ni mogel vedeti, koliko krogov bo) in je zmanjkalo časa za dokaze. Dokaz moraš imeti in to takoj. Mediji imajo lahko čas iskat dokaze, kandidat v studiu ne.
Pri mnogih je s tem izpadel še kot lažnivec.
Grdo se mi zdi, da za svoj poraz sedaj krivi vse drugo, samo svojih neumnih napak ne. Ne, ne pravim, da bi moral javno priznati svoje napake, pravim pa da je grdo zvračat krivdo na druge.
Če bi bil bolj časten možakar, bi lahko novinarjem dal bolj diplomatske odgovore na vprašanja, kaj je krivo za poraz, npr., da bodo to najprej premleli v štabu ali da mora prespat ali karkoli drugega.
On pa spet samovšečno,…”jaz bi že zmagal ampak mi je škodila vlada, ker je ljudje ne podpirajo………jaz bi že zmagal, ampak mi je škodila inflacija, ker me povezujejo z njo, pa zavarovalnica……..jaz bi že zmagal, ampak so centri moči iz ozadja lansirali v spopad neke teme iz preteklosti o kateri nisem želel govoriti ampak samo o prihodnosti”.
Peterle in njegov volilni štab so se večinoma sami pokopali.
Peterletu za popotnico
http://www.dnevnik.si/kolumne_komentarji/kolumne/281165/
Večina Slovencev v tujini je glasovala za Lojzeta Peterleta in za novelo zakona o zavarovalništvu.
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071120_3110582.php