Najdi forum

Splash Forum Politični čvek PETERLE poziva k spremembi v NSi-ju

PETERLE poziva k spremembi v NSi-ju

No, glede politikov nasploh se kar strinjava, tukaj očitno nisva naivna ne ti ne jaz. Peterleta sploh ne jemljem resno, ker se mi zdi, da gre njegova politična kariera h koncu. Glede Janše pa – pri njem je po moje vedno “nekaj zadaj”. Doživljam ga kot pretkanega manipulatorja, ki zasleduje predvsem svoje osebne cilje in zna še kako izkoriščati naivnost ljudi.

Nakladaš, kot običajno. Na oblasti je bil manj kot dve leti, v tem času se je Slovenija osamosvojila, sprejela ustavo in nekaj zakonodaje, vmes morda tudi kakšen slab zakon, kar je pa Drnovškova vlada s pomočjo ZLSD hitro spremenila, čim jim je uspelo sesuti oblast, ki je državo speljala iz balkanskega zosa. Tisti politiki, ki so iz DEMOS-a odšli niso bili demosovci, ampak so bili podtaknjeno s strani tistih, ki dejansko niso nikoli izpustili oblasti iz rok.
Zrušil pa ga ni Janez Janša, očitno ga precenjuješ, take moči on res ni nikoli imel. Dejansko je moral oditi po svoji krivdi, ker ni verjel da so ljudje, ki so imeli oblast nad mediji, lahko tako pokvarjeni. Spomni se samo vsakodnevnih komentarjev Lade Zei na slovenskem radiu, gotovo si jih z veseljem poslušala, saj so bili očitno po tvoji meri. Nič drugače ni bilo v Delu, Dnevniku, televiziji… Janša mu je skušal celo pomagati, ko je nekemu novinarčku napovedal labodji spev, toda Peterle je bil preveč naiven in je verjel v poštenost. Napaka, katere se še danes ni znebil. In napaka, katero za njim dela tudi Janša.[/quote]

Mik, nič ne nakladam! Mesec vladanja, gor ali dol, ne igra vloge.
Ja, v tem času se je Slovenija osvobodila, ni pa samo njegova zasluga. Čas je, da si enkrat za vselej prebereš dogajanje tistega časa. Materiala je veliko. V kolikor ga nimaš, lahko prebereš v zadnjih časopisih, ha, katere pa ti nočeš brati, ker vedno pišeš, da lažejo.
Poglej V “NEDELJSKI DNEVNIK”, 2. marec 2008, na strani od 1 do 5, je veliko napisanega, tudi o dogovorih na Brionih, kako so potekala, kdo je bil navzoč itd., pa šepet sedmega dne poglej, kam držijo “lovke”.

Tole temo sem odprla jaz, ampak ne z namenom proti Lojzetu Peterletu, marveč zato, ker ga je Bajuk “zribal”, to ima za plačilo, ko ga je pripeljal iz Argentine, zagotovo se je že 100 x pokesal.

Še to:
Mnogokrat je bilo takrat zapisano, da ga je zrušil Janša.
Tudi Lada Zei, ni kriva njegove zrušitve. Za vse so krivi mediji.:-)))
Priznaj, v DEMUSU niso bili složni in PIKA!
Ma,:-)))) ha, ha, napiši, kdo je bil “podtaknjen”????????? Mogoče dr. Bučar, saj si nekoč zapisal, da je moder mož, Jaz nimam nič proti njemu, pa tudi nič proti tistim, ko so takrat DEMOS zapustili. Niso se strinjali in so odšli.
Si bil zraven???? Poročaj, mene ni bilo tam! Jaz sem začela spremljati politiko zelo pozno, od leta 1989, pa kar po malem.
Napiši, katere zakone je Drnovškova vlada spremenila! Mogoče so medtem časom kaj spremenili, ker vsega pa človek tudi ne zasledi.

Peterletu pripisuješ naivnost, ja, imel je poleg sebe tudi pokvarjence.
Kljub temu, da mi Peterle ne odgovarja zaradi nekaterih potez v preteklosti, mi ni všeč, da ga kritizirajo njegovi, kot je napisala Latha2.

=== “Naj odide zaradi zdravja, se umakne in naj preneha igrati orgeljskega norčka.” ===

A tako, ker je bolan in ni uspel na predsedniških volitvah, je sedaj od več in luzer itd.in ni sposoben, da bi vodil stranko,

Mik, taki ste, še bi v zvezi s tem lahko kaj napisala. Žalostno!
Še dobro, da ne bere, mogoče pa kdo drug?? Kot sem že nekoč zapisala, želim Peterletu mnogo zdravja. Upam, da se bo znašel in se vas rešil, kot je zapisala; “vrabček”

Vse to, in podobno in še grše, so tvoji pisali o dr. Janezu Drnovšku, naj odstopi, ker je bolan in še vse nemogoče, da naj Stojane vzame na Zaplano itd.

Če bi imela na voljo komu oddati glas, bi ga dala Peterletu, Bajuk ga ne bi dobil.

Citat:
“Ja, v tem času se je Slovenija osvobodila, ni pa samo njegova zasluga.”

Ne samo njegova, tega nisem nikoli trdil. Največje zasluge za osamosvojitev je imela JLA, ki je pod vodstvom partijskih vodij organizirala ustanovitev DEMOS-a.

Citat:
“Tudi Lada Zei, ni kriva njegove zrušitve. Za vse so krivi mediji.:-)))”

Zakaj nasmeh na koncu citata? Na bruhanje mi je šel njen VSAKODNEVNI jutranji pozdrav: “dobro jutro revščina”. Peterle je ni hotel utišati, ker ni bil pokvarjen. Čeprav bi jo lahko. In bi jo tudi moral.

Citat:
“Priznaj, v DEMUSU niso bili složni in PIKA!”

Tako je. Pa vendar, Slovenci nismo bili NIKDAR v svoji zgodovini složni. V času DEMOS-a morda še najbolj, dokler se ni pričel boj za oblast.

Citat:
“Napiši, katere zakone je Drnovškova vlada spremenila!”

Tudi Drnovšek je bil podobno kot Bučar (on je še) moder mož. In modri možje pač ne spreminjajo dobrih zakonov. Še manj pa tistih, ki so jim v korist. Se morda spomniš koliko demosovcev je po letu 1990 nenadoma na čuden način obogatelo?

Vse to, in podobno in še grše, so tvoji pisali o dr. Janezu Drnovšku, naj odstopi, ker je bolan in še vse nemogoče, da naj Stojane vzame na Zaplano itd.

“=== “Naj odide zaradi zdravja, se umakne in naj preneha igrati orgeljskega norčka.” === “

Glede na tvojo razgledanost sem prepričan, da si mi gornji stavek podtaknila. Take bedarije ne bi jaz napisal niti največjemu sovražniku.

=== “Naj odide zaradi zdravja, se umakne in naj preneha igrati orgeljskega norčka.” ===

Citat:
“Vse to, in podobno in še grše, so tvoji pisali o dr. Janezu Drnovšku, naj odstopi, ker je bolan in še vse nemogoče, da naj Stojane vzame na Zaplano itd.”

Mnogi od teh so “globoko užaloščeni” pred enim tednom ure čakali v dolgih vrstah za ogled enega predsedniškega prostora.

Citat:
“Če bi imela na voljo komu oddati glas, bi ga dala Peterletu, Bajuk ga ne bi dobil.”

Jaz ne enemu, ne drugemu. Oba si ga sicer zaslužita, vendar prvi ga ne bi dobil, ker je prepošten za med volkove, drugi pa ne, ker ni lep in ga večina ljudi, kljub sposobnosti ne mara.

Dovolj je. Rodil se je lep dan, škoda ga je za neumnosti. Grem na izlet, najprej k maši, potem pa en krog okoli jezera, pa na kosilo in kremšnito.

mik

“01”
=====
Citat:
“Ja, v tem času se je Slovenija osvobodila, ni pa samo njegova zasluga.”
Ne samo njegova, tega nisem nikoli trdil. Največje zasluge za osamosvojitev je imela JLA, ki je pod vodstvom partijskih vodij organizirala ustanovitev DEMOS-a.

=============
Duhovito, to pa še nisem slišala, da vas je prejšnja GARNITURA ustanovila.:-))

V NADAALJEVANJU ODGOVOROV BOM PISALA z VELIKIMI ČRKAMI, PA DA NE BOŠ MISLIL DA VPIJEM. NE NE! TAKO MI JE NANESTLO.:-))))
=============

“02”
=====
Citat:
“Tudi Lada Zei, ni kriva njegove zrušitve. Za vse so krivi mediji.:-)))”

Zakaj nasmeh na koncu citata? Na bruhanje mi je šel njen VSAKODNEVNI jutranji pozdrav: “dobro jutro revščina”. Peterle je ni hotel utišati, ker ni bil pokvarjen. Čeprav bi jo lahko. In bi jo tudi moral.
=========
ALI MORAŠ POSLUŠAT RADIO?? JAZ GA NE, MADONCA PA ŠE NAVSEZGODAJ!:-)))
=========

“03”
=====
Citat:
“Priznaj, v DEMUSU niso bili složni in PIKA!”

Tako je. Pa vendar, Slovenci nismo bili NIKDAR v svoji zgodovini složni. V času DEMOS-a morda še najbolj, dokler se ni pričel boj za oblast.
===========
NISMO BILI SLOŽNI IN TUDI NE BOMO, KER STAREJŠI PREVEČ ZASTRUPLJAJO MLADINO.
KO SEM JAZ PRIŠLA NA MON, NISEM MOGLA VERJETI, DA IZSPOD MLADIH PRSTOV IN UST, LAHKO PRIHAJA TOLIKO SOVRAŠTVA. DOBRO VEŠ, DA JE BILO TO OB 25. LETNICI TITOVE SMRTI.TISTO TEMO SI LAHKO ŽE VELIKOKRAT PREBRAL.
KDO IN OD KJE JE BIL TA “OSEBEK” TUDI VEŠ.
vEŠ TUDI, KAJ JE BILA ZMOŽNA VSE IZREČI MENI. TAKA JE IN TAKA BO OSTALA.
DOBRO TUDI VEŠ, DA STE MI VSAK SPOMIN NA ŽRTVE, KI SEM GA NAPISALA DO SKRAJNOSTI “ZASVINJALI”. NIMATE NOBENEGA SPOŠTOVANJA DO PREMINULIH, NEDOLŽNIH ŽRTEV. SPOMIN NA AUSCHWVIT, SI MI ZASVINJAL TI,. ŽE DOLGO NAZAJ, TUDI NA ZADNJI SPOMIN NA AUSCHWITZ SE NISTE VZDRŽALI.
NA VSAKEM NAPISANEM SPOMINU STE SE IZŽIVLJALI. TUDI O TEM BOM ŠE, PA NE TUKAJ!
=============

“04”
====
Citat:
“Napiši, katere zakone je Drnovškova vlada spremenila!”

Tudi Drnovšek je bil podobno kot Bučar (on je še) moder mož. In modri možje pač ne spreminjajo dobrih zakonov. Še manj pa tistih, ki so jim v korist. Se morda spomniš koliko demosovcev je po letu 1990 nenadoma na čuden način obogatelo?
===========
MIK, KAR PRECEJ JIH JE VMES, ALI TI NOBENEGA NE POZNAŠ? MALO POBRSKAJ!
===========

“05”
====
Vse to, in podobno in še grše, so tvoji pisali o dr. Janezu Drnovšku, naj odstopi, ker je bolan in še vse nemogoče, da naj Strojane vzame na Zaplano itd.
========
MIK, JA POJDI PREBRAT PO TEMAH KAJ VSE SO PISALI O DR.JANEZU DRNOVŠKU.
========

“06”
====
TOLE SPODNJI STAVEK, JE NAPISALA MALO VIŠJE “LATHA2”, VZEMI SI ČAS, POČASI, POČASI PREBERI!
===============================================================
“=== “Naj odide zaradi zdravja, se umakne in naj preneha igrati orgeljskega norčka.” ===
===============================================================

MIK NAPISAL:
Glede na tvojo razgledanost sem prepričan, da si mi gornji stavek podtaknila. Take bedarije ne bi jaz napisal niti največjemu sovražniku.

NISEM NAPISALA, DA SI TA STAVEK NAPISAL TI!

MIK,
NE, NE, NISEM TI GA PODTAKNILA, NAPISALA SEM, KAJ SO ZMOŽNI DESNIČARJI NAPISATI TUDI ZA SVOJE POLITIKE, KO UGOTOVIJO, DA SO ZBOLELI, DA NA VOLITVAH NISO USPELI. TO JE – “LAHTA2” – NAMENILA LOJZETU PETERLETU, POGLEJ ZGORAJ, PA NE SAMO ONA, ŠE NEKATERI DRUGI SO TUDI NEKAJ PISALI.
A TO SI PA TUDI SPREGLEDAL, KO JEM NAPISALA, UPAM, DA SE BO PETERLE ZNAŠEL IN SE VAS REŠIL. TUDI ZDRAVJA, SEM ZAŽELELA PETERLETU.
PODOBNO JE NAPISALA TUDI, “VRABČEK”
=========================

“07”
====
TA, SPODNJI STAVEK JE OD Lahte2, tako nekako, JE NAPISANO ZGORAJ, NE VEM ZAKAJ SI GA ŠE ENKRAT PISAL??
HA HA HA, MUDILO SE TI JE, A NE?
======

Citat:
“Vse to, in podobno in še grše, so tvoji pisali o dr. Janezu Drnovšku, naj odstopi, ker je bolan in še vse nemogoče, da naj Strojane vzame na Zaplano itd.”

Mnogi od teh so “globoko užaloščeni” pred enim tednom ure čakali v dolgih vrstah za ogled enega predsedniškega prostora.
=============
ALI SI TUDI TI ČAKAL V VRSTI, ZAKAJ? ZA PODPIS V ŽALNO KNJIGO, ALI “ZA OGLED ENEGA PREDSEDNIŠKEGA PROSTORA.
JAZ NISEM ČAKALA V NOBENI VRSTI, UPAM, DA SI VIDEL NAPISANO NA MONU.
==================

“08”
=====
Citat:
“Če bi imela na voljo komu oddati glas, bi ga dala Peterletu, Bajuk ga ne bi dobil.”

Jaz ne enemu, ne drugemu. Oba si ga sicer zaslužita, vendar prvi ga ne bi dobil, ker je prepošten za med volkove, drugi pa ne, ker ni lep in ga večina ljudi, kljub sposobnosti ne mara.
============
JA, ČE BI IMELA SAMO TA DVA NA IZBIRO, BI DALA GLAS PETERLETU. vOLITEV SE VEDNO UDELEŽIM.
TO PA NISEM VEDELA, DA SO PO TVOJE VOLKOVI VMES? PA, DA DRUGI NI LEP:-)
TUDI TO NE, TI SE PA RES NA VSE SPOZNAŠ???
SPOSOBNOST MU NE PRIPISUJEJO, NESPOSOBNOST, PA JE BILA VELIKOKRAT ZAPISANA:-))
=============

“09”
====
**
Dovolj je. Rodil se je lep dan, škoda ga je za neumnosti. Grem na izlet, najprej k maši, potem pa en krog okoli jezera, pa na kosilo in kremšnito.
=====

hA HA, OB NEKAJKRATNIH PREKINITVAH SEM SE ZNAŠLA NA KONCU.:-)))) KAR DOLGA JE TALE KAČA.
JA ZELO LEP DAN JE BIL, AMPAK TUKAJ JE ZELO PIHALO. TUDI JAZ SEM ŠLA OD DOMA IN SE SREČNO VRNILA NAZAJ, KAR JE GLAVNO. UPAM, DA TI JE USPELO VSE NAŠTETO, PA ŠE KAJ VEČ.
SEDAJ SI PA ŽE V VELIKI FORMI TUKAJ, SAMO JAZ NE VIDIM.:-)))

JA, DOVOLJ JE, PA ŠE DRUGIČ, ALI PA NE?? LEP VEČER TI ŽELIM!

“01”
Slišala verjetno res nisi, vedela si pa. Nisi od včeraj.

“02”
Ne verjamem, da nisi slišala njenega čisto vsakodnevnega pozdrava.

“03”
Zasvinjal? Jaz? Samo resnico sem napisal. Boli??? Menda ne, sem prebral že marsikaj hujšega.

“04”
Brskam, Brskam, pa ne najdem nič. Morda bi me razsvetlila?

“07”
Ni me bilo v vrsti. Nisem se mogel narediti hinavca, kot so to zmogli mnogi. Moj glas je dobil samo na volitvah za člana predsedstva SFRJ, potem se je od mojih načel preveč oddaljil in kasneje kot predsednik vlade mlade države naredil preveč napak v škodo (v zadnjem času pogosto uporabljeno zvezo) malih ljudi.

“08”
Ne, na to se ne spoznam. Sem pa pogosto prebral prav tu na MON-u, zato sem zapisal. Tudi nesposobnost mu mnogi pripisujete, no vsaj tu pa prav gotovo nimate prav.

Pa lep zimski večer ti želim. Toliko snega to zimo pri nas še ni bilo.

P.Babi, koga bova volila ?

Je pa bil vodja osamosvojitvene vlade, ki je doseglo nekaj kar si kronično najbolj sposobni v tajkunskih strankah ne morejo niti zamisliti, to je samostojno Slovenijo. V dveh letih je dosegel več kot Drnovšek v 1000 letih.
NSI bo v vsakem primeru presegla prag za v parlament. Jaz ji dam okrog 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Bajuk in Petrle sta za več klas boljša politika od najboljšega na tajkunski strani.

ej. da mi je videt telih tvojih 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, greš stavit.

kaj bo fajn ko bosta v vladi SDS in SD, po kom boste potem sekali. :)))

ej. da mi je videt telih tvojih 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, greš stavit.

kaj bo fajn ko bosta v vladi SDS in SD, po kom boste potem sekali. :)))[/quote]
Da pomislim. Hja, po Golobiču in Kresalovi pa Jelinčič, Peče, Erjavec… Uh kosti je več kot dovolj.

Če je kdo na tajkunski strani, potem je to pravgotovo Petrle. Saj je prav njegov zakon omogočil divje lastninjenje.

Da pomislim. Hja, po Golobiču in Kresalovi pa Jelinčič, Peče, Erjavec… Uh kosti je več kot dovolj.[/quote]

pa ja ne misliš, da bodo si v vladi. V mislih sem imela vladne stranke, no mogoče pride v poštev še ZARES , bo zmankal tajkunov pa komunistov, kaj bo pa pol.

Petrle naj se upokoji.

Da pomislim. Hja, po Golobiču in Kresalovi pa Jelinčič, Peče, Erjavec… Uh kosti je več kot dovolj.[/quote]

pa ja ne misliš, da bodo si v vladi. V mislih sem imela vladne stranke, no mogoče pride v poštev še ZARES , bo zmankal tajkunov pa komunistov, kaj bo pa pol.[/quote]

Če bo Pahor sestavljal vlado jo bo sestavil iz Zares sigurno zraven pa še verjetno LDS in SLS.Drugih ne vidim zraven tako da kosti bo dosti za obirati. Če bi zmagal, seveda, kar pa ne bo.

pa ja ne misliš, da bodo si v vladi. V mislih sem imela vladne stranke, no mogoče pride v poštev še ZARES , bo zmankal tajkunov pa komunistov, kaj bo pa pol.[/quote]

Če bo Pahor sestavljal vlado jo bo sestavil iz Zares sigurno zraven pa še verjetno LDS in SLS.Drugih ne vidim zraven tako da kosti bo dosti za obirati. Če bi zmagal, seveda, kar pa ne bo.[/quote]

jest ne bi bila tako sigurna, ja JJ sedajle kaže malo bolje, zaradi nekih tajkunov pa minimalnega dviga socialnih transferjev, ampak predvolilni čas je še pred nami in Pahor modro molči, pa še Zares prav lepo pridobiva.

če pa zopet zmaga SDS, pa ji bo zmanjkalo koalicijskih parterjev med desnimi strankami, tako da bo moral pri sestavi vlade potegniti tudi kakšno levo in po vsej verjetnosi bo to Pahorjeva SD, sicer pa bomo videli, pustimo se presenetiti.

kosti za obirat so pa itak vedno al na eni al na drugi strani.

Če bo Pahor sestavljal vlado jo bo sestavil iz Zares sigurno zraven pa še verjetno LDS in SLS.Drugih ne vidim zraven tako da kosti bo dosti za obirati. Če bi zmagal, seveda, kar pa ne bo.[/quote]

jest ne bi bila tako sigurna, ja JJ sedajle kaže malo bolje, zaradi nekih tajkunov pa minimalnega dviga socialnih transferjev, ampak predvolilni čas je še pred nami in Pahor modro molči, pa še Zares prav lepo pridobiva.

če pa zopet zmaga SDS, pa ji bo zmanjkalo koalicijskih parterjev med desnimi strankami, tako da bo moral pri sestavi vlade potegniti tudi kakšno levo in po vsej verjetnosi bo to Pahorjeva SD, sicer pa bomo videli, pustimo se presenetiti.

kosti za obirat so pa itak vedno al na eni al na drugi strani.[/quote]

Se strinjam. Koalicija SDS-SD možna, SD-SDS nikakor. Pahor pa ne molči ker bi bilo to modro zanj ampak zaradi trenj znotraj SD, ker se je preveč naslonil na prebegle.

Peterletovi dolgovi, klikni video
http://24ur.com./naslovnica/novice/slovenija/20080314_3119858_60108013.php?#

Šturm na čelu volilnega štaba, klikni video, na listi bodo zveneča imena
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20080314_3119831.php?Acl=p1

Boj za volilne glasove iz tujine se je že začel, piše v cajtengah

Se še ne mudi:-))) Odločitev, tik pred zdajci!!
Si bom še ta čas kaj zapela, zabrundala:-))), hja, če bom dočakala??

Še en link, http://www.indirekt.si/domov/novice/63538/
Grebatorji za oblast bodo uporabili kar cerkvne imenike in imenike slovenskih društev

danes pričakujem, da mi bo zapihalo nekaj okoli vratu.
praviš, če bomo dočakali?
mmmm,mmm, mm m. “bomo”, mi je šepnil.
l.p.

Ja ja, danes je kar precej pihalo.:-))

Nič se ne ve, tukaj pravijo, bomo videli? Če??

**** ====,===,==, =, “bomo” videli, če je pravilno šepnil?

Skoraj bi te zgrešila, časa mi zmanjkuje, ne preberem vsega. Že mesec dni je po “Valentinu”, ki je oddal ključ od korenin.
Narava čaka, potrebno bo začeti več delati v vrtu, da bo kaj pridelka – domačega. Tukaj je itak vse bz, brez haska, škoda časa :-). Včasih pa le pogledam semkaj, če je še prezgodaj za spat, jaz sem tukaj bolj pozno zvečer, ti pa vidim, da zgodaj zjutraj.:-))))
Lepo se imej, lahko noč in lep pozdrav!

“01” Slišala verjetno res nisi, vedela si pa. Nisi od včeraj.[/quote]

Upam, da si sedaj ugotovil, da nisem od včeraj.:-))

Imam rada mir. Ne prižigam radia na vsezgodaj, ker oba moti, vreme? kar je je, kar NARAVA da, sprejemam:-)) Ladice, res nisem slišala.

Ja, mik, “ZASVINJAL”! Trikrat sem pisala v spomin na Auschwitz. Letos, je bila tema:
27. JANUAR, v Evropi in po vsem svetu se spominjamo žrtev holokavsta -AUSCHWITZ. v tejle temi si se oglasil “DEVETKRAT”, kar poglej. V dveh letih nazaj, pa nisem štela, greš lahko pogledat sam. Pišeš, da si pisal samo resnico. Oh, mik, ti jo ne boš nikoli dojel, pa po tvoje drugi misleči tudi ne!
Pišeš: Boli??? mik, med vojno me je, pa še kako! Ti tega nisi doživel.
Tudi branje strašnih dogodkov “boli” Ampak, tebi se smilijo samo eni!

Tebe je težko razsvetliti.:-)) Si sedaj na drugi strani, kot je bil tvoj OČE – kot partizan, med vojno! Mogoče se ti bo ob brskanju nekoč le razsvetlilo!?

No, če se nisi napravil “hinavca”, lepo od tebe!”, So se pa naredili nekateri, pa veliko jih je bilo, ja, to sem pa slišala in tudi videla, kar precej jih je bilo “HINaVCEV”, mislim.
Piošeš, oddaljil se je od tvojih načel?:-)) Veš, težko je vsem ustreči. Mogoče bo uspelo tebi???, če boš kdaj predsednik!?
Mik, če ne bi napravil nič drugega, kot preprečil sporazum “OGLEJ”, ki je bil pripravljen – podtaknjen, bi bilo dovolj, za nas Slovence.
Veliko se je govorilo in pisalo o “OGLEJU”, ampak, o vsebini tega sporazuma nisem zasledila nikoli nič, pisali so, da je bil škodljiv!
Šele sedaj sem prebrala v NEDELJCU.kaj bi bilo, če bi bil OGLEJSKI sporazum podpisan. Ti NEDELJCA NE BEREŠ!?:-))) Malo vsebine ti bom napisala.

NEDELJSKI dnevnik, 16. MARCA 2008, stran 13, 14, 16 in 17 je tudi zanimiva.:-)

“Prezgodnje nazdravljanje “prebrisanemu Lojzetu”

“Z Oglejskim sporazumom, ki ga je nameraval podpisati Lojze Peterle, bi izničil “Osimskega”, s tem pa bi Slovenija izpadla iz kroga zmagovalcev, ki so po drugi svetovni vojni podpisali pariško mirovno pogodbo – in potem bi Peterle in Vatikan z lahkoto razglasila “svoje” zmagovalce na naših tleh.

“Bil je vroč poletni dan, 30. julija 1997, v vili Podrožnik, ki ji pravijo Ljubljančani še vedno Kolmanova vila. Po kosilu smo rezali lubenico in kazalo je na miren popoldanski pogovor v senci med prijatelji, ko je dr. Janez Drnovšek nepričakovano opozoril, da se novinarji pravzaprav nikoli nismo poglobili v tako imenovani Oglejski sporazum, ki je bil po njegovem mnenju vnaprej dobro zrežirana predstava, v kateri je glavno vlogo odigral Lojze Peterle.
Slovenskim politikom, ki so pred letom 1991 kot popolni neznanci popotovali po Evropi in prepričevali tuje vladarje o nujnosti samostojne Slovenije, je še vedno nejasno, da je bil edini razpoznaven le Lojze Peterle, do takrat dokaj nepomemben državni uradnik za gospodarsko in prostorsko planiranje. Vedno bolj se kaže, da je Peterleta preko mogočnega propagandnega aparata v politično orbito Evrope lahko umestila le vplivna politika Vatikana.

Leta 1994, ko je bil dr. Janez Drnovšek predsednikm vlade, je bil Lojze Peterle zunanji minister, ki je bil za časa dogovarjanja v Ogleju že minister v odstopu.
In italijansko – Peterletov načrt v Ogleju je bil podoben “podvig”, kot z banko in sedmim pomolom, le da je bil z modrostjo in previdnostjo dr. Janeza Drnovška resnično zadnji hip ustavljen. V zraku pa ostaja vprašanje, ali je za Italijani in Peterletom stala tudi Sloveniji vedno nenaklonjena takratna ameriška državna sekretarka za zunanje zadeve Madeleine Albright.
Prolog v Oglejski sporazum je bil skrbno pripravljen, je pripoveddoval dr. Drnovšek. Takratni italijanski zunanji minister Antonio Martino je oktobra leta 1994 vil roke in se prijemal za glavo:
Slovenci so nas zbrcali v kot, nimamo nobenega izhoda, Oglejski sporazum moramo podpisati. Berluskonijevi mediji so zagnali vik in krik, kakšno sramotno pogodbo za Italijo bo podpisal
Martino, da gre za pravi polom italijanske politike. Zgodba s Peterletove strani je bila jasna: podpiše sporazum, odstopi z mesta zunanjega ministra in vroč krompir potisne v roke dr. Janezu Drnovšku.
Kaj se je pravzaprav skrivalo v ozadju Oglejskega sporazuma? Z njim bi se izničil z izjemnim trudom sijajne jugoslovanske diplomacije (Slovenci so se izvrstno pripravili na pogajanja) dosežen Osimski sporazum.
Z izbrisanim Osimskim sporazumom bi Slovenija izpadla iz kroga zmagovalcev druge svetovne vojne, ki so podpisali pariško mirovno pogodbo. In potem bi Peterle in Vatikan z lahkoto razglasila “svoje” zmagovalce druge svetovne vojne na naših tleh, za katere vemo natanko, kakšne barve bi bili. Uspeh Oglejskega sporazuma bi z obračunavanjem prvi najbolj občutili možje in žene, združeni v organizaciji Janeza Stanovnika, Potem pa bi Slovenijo raztrgala nenasitna Italija in Vatikan.

PROSLAVLJANJE PETERLETA IN SOMIŠLJENIKOV

“Ko se je Peterle dokončno dogovarjal okoli Oglejskega sporazuma, sem biil v Združenih dražavah Amerike in v New Yorku govoril na zasedanju generalne skupščine Združenih narodov, kjer je bila prisotna tudi Madeleine Albrigth. Z menoj je bil tudi Ignac Golob (op. pisca: novembra 2002 umrli slovenski diplomat svetovnega ugleda), ki je prvi dobil obvestilo o Ogleju. Bila je sreda. Po moji vrnitvi v četrtek naj bi bila seja vlade. Peterle kot zunanji minister je vstrajal, da bi se seja začela v četrtek ob deveti uri zjutraj in trajala do enajstih. Dobro je vedel, da bom na Brnik priletel ob desetih in prišel me je celo počakat na letališče. V službenem avtu med vožnjo proti Ljubljani mi je v roke potisnil Oglejsko deklaracijo. o njej zmagoslavno govoril in me nagovarjal, naj se z njo strinjam in da mi utrujenemu od poti sploh ni treba na sejo vlade, da bo kar sam obvestil ministre, naj parafirajo Oglejski sporazum. Navidezno zaspano sem preletel sporazum in Peterletu dejal, da bomo vse skupaj skrbno preučili,” se je spominjal dr. Drnovšek.
Oglejski sporazum je padel v vodo, čeprav ga je Peterle v sredo, ko ga je parafiral, na poti iz Italije v Ljubljano s somišljeniki že veličastno proslavil. Peterletovi so se namreč ustavili na turistični kmetiji Hudičevec, le streljaj od avtocestnega razcepa Razdrto in nazdravljanja “prebrisanemu” Lojzetu ni bilo konca. Preprečitev podpisa Oglejskega sporazuma, ki ga je pozneje nadomestil Španski sporazum, je verjetno zgodovinsko gledano ena najbolj briljantnih odločitev dr. Janeza Drnovška.
Oglejski sporazum bi Slovenijo potisnil v povsem podrejen položaj, revanšizem kolaboracionistov iz druge svetovne vojne pa bi imel izjemne pogubne posledice.

Se je pa ob propadu Oglejskega sporazuma zgodil tudi srečen dogodek za slovensko diplomacijo. Prav v času Peterletovega odhajanja je k njemu kot zunanjemu ministru prišel ponudit svoje znanje diplomant vatikanske diplomacije dr. Ciril Štokelj. Peterle zanj ni imel časa, dr. Janez Drnovšek pa ga je nemudoma povabil v svoj kabinet. Sedaj je dr. Štokelj Slovenec z najvišjim uradniškim položajem v Bruslju. Direktor generalnega direktorata za zunanjo politiko Evropskega parlamenta je postal, potem ko se ga je dr. Dimitrij Rupel znebil zaradi nesposobnosti.”

Še veliko je napisano, naj bo dovolj, upam, da se boš prebil skozi, če želiš, ni pa nujno.:-))

A prav gotovo nimamo prav?:-))) Prav gotovo se vsi ne motijo!?

Dolgo si čakal odgovor, že v drugo je zapadel sneg, časa mi manjka,:-) ni kaj, delo se bo začelo zunaj.Tako je s penzionisti.:-))

Veselo praznovanje ti želim, kljub snegu, ki še vedno naletava.

Niti slučajno. Povsem na isti strani sem. Tudi on ni maral klanja nedolžnih. Partizani niso bili morilci, pod njihovo krinko so to počeli drugi.

Peterletova dejanja pa prepustiva zgodovini. Te ne bodo pisali čvekčasopisi.

Niti slučajno. Povsem na isti strani sem. Tudi on ni maral klanja nedolžnih. Partizani niso bili morilci, pod njihovo krinko so to počeli drugi.

Peterletova dejanja pa prepustiva zgodovini. Te ne bodo pisali čvekčasopisi.[/quote]

zakaj ne b tudi povojnih pobojev pustili zgodovini, jih tudi ne bodo pisali čvekčasopisi.

[qoote mik] Niti slučajno. Povsem na isti strani sem. Tudi on ni maral klanja nedolžnih. Partizani niso bili morilci, pod njihovo krinko so to počeli drugi.[/quote]

Iz tvojega pisanja, ni videti, da si na isti strani, kot je bil tvoj OČE! Vedno se nagibaš v “dobro”, na “domobransko” stran! Kljub temu, da so streljali na tvojega OČETA.

Nisem še zasledila, da bi ti,TISTIM, ki obtožujejo povojne poboje, povedal in obrazložil, da ti niso bili “Partizani”, kdo so bili to, kot pišeš?

Tudi jaz ne vem, vem pa. da je bila v Sloveniji osvobodilna vojska JA, Pred katero so bežali iz vse Jugoslavije in tudi naši domobranci, na kratko “izdajalci”.
Tudi tam, kjer sem jaz dočakala osvoboditev, je prišla Narodno osvobodilna vojska Jugoslavije.

PA VENDAR, ŽE ENKRAT POVEJ, ČE VEŠ, KDO SO BILI TISTI, “KI SO POD NJIHOVO KRINKO TO POČELI, KOT PIŠEŠ ti, DRUGI”!!?? KDO SO TO??? DRUGI??? JE BILA TO NOV JA??? Ki se je takrat nahajala tukaj v Sloveniji, ki je osvobodila Ljubljano.
Vem tudi, da so domobranci v Vetrinju streljali in da je padlo veliko partizanov, že po podpisu kapitulacije Nemčije v Topolšici, da so streljali na “Polani” še 15. maja. Da je domobranski oficir postrelil svoje domobranske vojake, ob zidu pri cerkvi, ker so se uprli, da ne odidejo naprej na Koroško. Tudi to sem že napisala in tukajšnje pisune vprašala zakaj jih je strteljal? Pa ni bilo odgovora!

Ja, ja, brez Narodno osvobodilne vojske Jugoslavije, naših zavednih Slovencev in tudi takrat NAŠIH zaveznikov, DANAŠNJE SLOVENIJE NE BI BILO, ker so jo takrat IZDAJALCI podarili okupatorjem, Italijanom, Nemcem in Madžarom.
Vse to stoji zapisano v zgodovini!

Skrajni čas je, da poveš tem pisunom tukaj, na forumu, ki obtožujejo slovenske partizane, da oni niso to počeli.
Partizani so se uprli okupatorju, pridružili so se jim vsi zavedni Slovenci, med njimi je bilo veliko vernih ljudi, tudi zavednih slovenskih duhovnikov, je bilo veliko, mnogo, so jih poslali v taborišča, ker niso hoteli sodelovati, kot izdajalci.

V tistem, odločilnem zelo slabem času, je bilo na slovenskih tleh, skrajno malo komunistov.
Kot sem zasledila nekje napisan podatek tukaj na forumu, jih je bilo komunistov največ, cca 4 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, to je bil čas, ko je bil tudi predsednik današnje vlade godpod JJ komunist.

A tako, Peterletovo zgodovino, o “kiksih” pa prepustiva zgodovini.:-)
Ta njegova dejanja, so še zelo zelo sveža.
Precej bolj, kot zgodovina pred 60-timi leti, pa jo kar naprej obujajo!

Sem že velikokrat napisala, da me je na forum MON, pripeljalo neprimerno čvekanje.
Na tale, politični čvek, pa sem prišla po tvoji zaslugi, a ne?
Zapisal si: (pa ne v tej temi), “
“Ne vem ali naj si štejem v čast ali za kazen”. To opredelitev prepuščam tebi!:-)))

O, mik, “čvekčasopisi”, so vedno pisali in tudi še bodo. Iz teh, po tvoje čvekčasopisov se veliko izve, zato jih prebiram, marsikaj mi pa uide, zaradi pomanjkanja časa.
v tehle, letošnjih zimskih VELIKONOČNIH PRAZNIKIH, sem pa veliKo prebrala.

Da me nekateri zmerjajo s starim konajzarjem sem tudi že navajena.
Ne, to pa nisem bila,:-)) niti moji starši, ne bratje.
So se pa v to organizacijo vključili izdajalci in njihovi potomci. Vidiš jih lahko v državnem zboru, v parlamentu EU in še na drugih odgovornih mestih, tudi v tožilstvu.

Ja, mik, če nisi slep, veliko vidiš, so pa nekateri, ki nočejo videti. A ne?

No, zopet sem ti zagrenila večer.

Naj ti bo. Še stopetič.
Bili so zločinci, morilci, ki so se v borbah skrivali za hrbte borcev, po vojni pa so naenkrat postali najbolj zagrizeni borci proti “sovražniku”. Brez sojenja so pobijali tudi razorožene mlade ljudi in otroke, marsikaterega od teh so resnični izdajalci “vtaknili” med domobrance v zadnjih dneh vojne, samo zato, da so lažje pobegnili. In zaradi teh “zagrizenih borcev” je bilo marsikaterega partizan sram, da jih je sploh poznal. Ker si “prababi”, bi morala za te primere vedeti. Jih ni bilo malo. Saj starci dobro pomnimo stvari, ki so se zgodile v davnih letih, običajno pozabljamo le kaj smo jedli včeraj (kadar ni to slučajno Velika noč).

Za Peterletove “kikse” pa še ne vemo ali gre za njegove kikse ali pa je morda vlekel pravilne poteze po nalogu nadrejenega. Zato mislim, da je bolje da se nekatere stvari malo ohladijo.

Večer je pa lep, tako kot je bil lep tudi dan, pa čeprav je naletaval sneg.

New Report

Close