Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Peterle: Turk ni boj desnica: levica

Peterle: Turk ni boj desnica: levica

Peterle je desnica, Turk pa ni levica.

Ne pozabite, da je Turk najprej bil mišljen kot kandidat SDS, samo se je potem SDS odloičil podpreti Peterleta.Ko je Pahor odpovedal, je Turk skočil na njegovo mesto.

Kandidat levice, Gaspari, je izgubil.

Levičarske ideologe čaka težko delo.Ali podpreti navideznega levičarja, ki je javno rekel, da so komunisti zlorabili partizane za revolucijo?

V tej luči morda za Peterleta še ni sve izgubljeno.Zna se zgodit, da bo veliko Gasparijevih volilcev ostalo doma, saj v drugem krogu nimajo koga podpreti.

Turk je namreč zelo daleč od Gasparija..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Dejstvo je, da so vsi, ki niso volili Peterleta, volili proti njemu osebno, ker imamo volilci, kljub prepričanju politikov in analitikov spomin in možgane! Obenem so taisti volilci volili tudi proti sedanji vladajoči koaliciji, s cerkvijo vkup! Pri tem je bilo večini vseeno, ali volijo Gasparija, ali Türka, saj sta oba dovolj ugledna, strokovna in v večini ozirov primerna kandidata za to reprezentativno funkcijo.

Za drugi krog napovedujem 70 : 30 v korist Türka.

Hvala za opozorilo. Vendar so to še vedno ne odtehta, da v drugem krogu ne bi volil Türka. Razlogi pa so približno tisti, kot jih je napisal gost. Kot prvo, ne želim živeti v Katoliški republiki Sloveniji in: če smo se že otresli enega enoumja, potem to ne pomeni, da potrebujemo drugega.

Ne boj vse. Oziroma bolje, ne upaj. Večina ljudi okoli mene je volila Gasparija in bo šla v drugem krogu volit Turka. Ki sicer ni tako lev, kot bi si jaz želela, da bi bil. Gotovo pa ni tako desen kot Peterle. In pri trenutnem stanju stvari mi to povsem zadošča. Tudi pred petimi leti sem šla volit v drugem krogu, čeprav sta mi bila oba kandidata takrat fuj. Volit sem šla samo zato, da ne bi zmagala odvetnica domobrancev.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Zame je mešanje današnjih ljudi z domobranci nič drugega kot nestrpnost.

Ne današnjih, ne govorimo o današnjih ljudeh. Govorimo prav o ljudeh, ki so živeli in delovali med vojno.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Upam na zmago Türka. Oni ‘župnik’ pa je pravi ritoliznik. Najbolj se mi je zasral na zadnjih soočenjih, ko se je nekaj finega delal pa ni hotel komentirati glede Rožmana. Valda, da nebi kaj proti sebi rekel. Pa Janšev komentar po 1. krogu, da bi najraje sodeloval s Peterletom! Seveda, da bi skupaj ‘drek” mešala, pa še kak davek za cerkem uzakonila, pa davek na samske (beri koruznike), Peterle pa je itak na enem soočenju dejal, da bodo ženske lahko splavile le pod pogojem, da jim nosečnost ogroža zdravje po svoji volji pa se ne bi morale več odločat!!!!!
Halo, folk………..ne obkrožit župnika!!!!

Letos bo “kristusek” odletel, drugo leto pa še janševček.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Saj je res skrajni čas, da se zamenja oblast v naši deželi. Res. Ker le tako bomo prišli v zglednem času na “zeleno vejo”, do evropskih plač, evropske inflacije, svobode govora in pisanja, nešteto čudovitih delovnih mest plačanih po EU standardih, zastonj vrtcev in zdravstva in domov za ostarele, verske svobode za vse…

Resnično komaj čakam na ta trenutek. In iskreno podpiram VSAKO vlado, ki nas bo popeljala v to “obljubljeno deželo”.

Levica je kriva, da nimamo evropskih plač.

Komunajzarji so v 60. in 70. letih uspešno “zjebali” našo ekonomijo tako, da ni več sledila gospodarski rasti primerljive sosedne države, Avstrije.

V kolikor komunajzarji ne bi s svojimi reformami to zasrali, bi danes bili vsaj na stopnji Avstrije.

ja… in kaj nam bo prinesel novi predsednik? Kdorkoli že bo.Poznate vse njegove pristojnosti?

Kakšna sreča, da se ta forum imenuje politični ČVEK
in, da vas človek niti resno ne more jemat.

Kaj naj jaz ne upam, jaz sme itak za Turka glasoval že v prvem krogu in tudi drugem bom.

Eni pač glasujemo ZA svojega kandidata, ne proti drugemu..ha ha

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tudi jaz sem glasovala za svojega kandidata. V drugo bom pa za svojega profesorja.

Spider, tokrat se popolnoma strinjam s tabo (se kar redko). Turk je edini kandidat s sredine. Moral bi biti sprejmljiv tako za levico, kot za desnico.
Trenutno najboljša izbira, vsaj zame.

Žogca, praviš, da govoriš o ljudeh, ki so delovali med NOB !!?? Pa veš, da so v glavnem že pokojni? Ali pa zelo v letih. Malo spoštovanja s tvoje strani ne bi škodilo.

Kdo pravi, da je Turk levičar? Turk je za mene primeren samo zato, ker nima, za razliko od Peterleta, umazane roke od trgovine orožja, ni bil soudeležen, ko se je ropalo družbeno premoženje, nima nobene veze z RKC, je preprost diplomat, čeprav se mi zdi, da včasih malo zmeden, a je vsekakor boljši od Peterleta, bivšega udbaša in premiera, ki je odgovoren za ropanje družbenega premoženja in trgovine orožja.

Nestrpnosti je pa v Sloveniji res veliko, pa zanimivo da vsi o vsem vse “vedo” , ne zanimajo vas zgodovinska dejstva in resnice, temveč ste trdno prepričani v rezultate enoumja.

Res komaj čakam na naslednje volitve, ki naj bi jih dobili levičarji-torej lastniki kapitala. Resnično edina država na svetu kjer je denar pri levičarjih. Potem bomo lahko naslednja leta spet poslušali kako je g. Janša vse pokradel in zafural.In seveda veselo privatizirali naprej in združevali moči pri prevzemih, samo vprašanje je pa naslednje: S čigavim denarjem!?

Res ne veš?

Tudi desničarji niso revni. Nihče tam zgoraj ni reven.

Noben ni reven, ja maš prav. Ampak veliki lastniki podjetij, ali so mogoče desničarji!?

Ob vsem vašem znanju in razgledanosti bi tule želel samo eno ime izmed vseh, da mi ne odpadejo prsti od pisanja:-))

Zdej pa veselo na delo in z desničarji na svetlo, pa da jih še ostali spoznamo!

Seveda so desničarji. Problem pri nas je v tem, da je levica v resnici desnica, prave levice pa praktično ni. Morda jih je nekaj, ampak res samo nekaj, pri Pahorj. Vsekakor pa s tem ne mislim Potrča.

Da, so tudi desničarji. Malo pobrskaj po tem forumu in boš ugotovil, kje vse se skriva kapital. Tako levi kot desni pa so večinoma obogateli na skrajno sumljive načine.

Ko pa povprašaš za imeni in dejstvi pa vsi glave v pesek:-((

Kar tako naprej, Žogca ti pa vodiš….

Zakaj je pa Peterle “udbaš”? Kaj ni UDBA že davno v pokoju?

Večina tranzicijskega kapitala je na levici. Zato so se tudi tako trudili, da se ne bi menjavalo v gospodarstvu, ko so izgubili volitve.

New Report

Close