Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Peteršilj v juhi

Peteršilj v juhi

Lepo pozdravljeni vsi!
Imam eno kuharsko vprašanje:
Ali peteršilj za v juho sesekljare skupaj z debelejšimi spodnjimi stebli ali samo s tanjšimi stebli (oziroma vejicami od listov) ali samo liste?

vse porabim.

sesekljaTe


Za kuhanje juhe ali za dodatek v krožnik kuhane juhe?

Pozdravljena.
Ker peteršilja ne maram, ga sploh ne sesekljam, ampak celega dam zraven kuhat, nato odstranim, ko se je.
Archangel

Be the change you want to see in the world!

V govejo dam cel šop peteršilja (liste in stebla) plus sp. del- korenino.
Za zelenjavne juhe in enolončnice ga pa drobno nasekljam.


Za kuhanje juhe ali za dodatek v krožnik kuhane juhe?
[/quote]
Za kuhanje juhe, ne za dekoracijo v krožnik kuhane juhe.


Drobno nasekljaš tudi stebla?


Petršilj se ne kuha v župi, razen korenine!
Kuhati in znati kuhati sta dve stvari!


Drobno nasekljaš tudi stebla?
[/quote]

Kaj naj bi bilo narobe s stebli? Ne razumem dileme.

Pozdravljen/a.
V krompirjevki, ki jo jaz jem, si ga. Dejstvo da smo si ljudje različni še nisi skontal/a?
Archangel

Be the change you want to see in the world!

Pozdravljen/a.
V krompirjevki, ki jo jaz jem, si ga. Dejstvo da smo si ljudje različni še nisi skontal/a?
Archangel
[/quote]
Saj nisem nikjer napisal, da znaš kuhati!
Te pa pri tem ne oviram.

Pozdravljen.
Hvala enako.
Archangel

Be the change you want to see in the world!

Pri nas se v juhci kuha peteršilj in tudi zelena. Zelena je lahko ali listje s steblom ali gomolj.

Kaj naj bi bilo narobe s stebli? Ne razumem dileme.
[/quote]
Listi peteršilja dajo okus in aromo, pa še (baje) so zdravi. Za stebla pa ne vem, kakšno funkcijo imajo, zato sprašujem. Jaz stebla zavržem. V bistvu narežem samo liste – ne dam celih listov, ker se mi zdi, da narezani dajo več okusa in arome od sebe. Glede kuhanja sem samouk, zato me zanima, kako to delate drugi in zakaj.

Pozdravljen.
Hvala enako.
Archangel
[/quote]
Ni panike! Znanje z začimbami/zelišči je čarovnija, k jo obvladamo dobro ali slabo. nikaor se ne upiram tvoji kuhinji, vem pa kako se uporablja liste in kako ostale dele peteršilja.Tito bi rekel: Učiti, učiti i samo učiti, jaz pravim nekaj podobnega.


Gomolj zelene narežem na koščke. Kar pa se zgornjega dela tiče, pa vedno samo liste, tako pri peteršilju kot pri zeleni. Ne vem, zakaj se mi stebla zdijo brezvezna, neuporabna. :)))


Gomolj zelene narežem na koščke. Kar pa se zgornjega dela tiče, pa vedno samo liste, tako pri peteršilju kot pri zeleni. Ne vem, zakaj se mi stebla zdijo brezvezna, neuporabna. :)))
[/quote]

Res je, od stebel ni velike koristi, ni pa niti škode. Če si natančna, jih odstraniš, sicer jih lahko pustiš… nekaj pomembnih mineralov in vitamin C so prisotni tudi v steblu. Peteršilj je naravni diuretik in pomaga pri odvajanju vode.

Pozdravljen.
Torej 90% ljudi tukaj ga kuha zraven, in ti meni “o učenju”.
Aha, right back at you.
Archangel

Be the change you want to see in the world!

Pozdravljen.
Torej 90% ljudi tukaj ga kuha zraven, in ti meni “o učenju”.
Aha, right back at you.
Archangel
[/quote]
Zaradi mene lahko kuhaš tudi drek v župi! Peteršiljeva zelenjava gre na koncu!

Pozdravljen.
To je tvoje mnenje, ne pa dejstvo. Zabij si to v glavo, preden napadaš ljudi, got it cupcake?
Archangel

Be the change you want to see in the world!

Pozdravljen.
To je tvoje mnenje, ne pa dejstvo. Zabij si to v glavo, preden napadaš ljudi, got it cupcake?
Archangel
[/quote]
Seveda moje mnenje in moje znanje.
Koga sem napadel???
Qua je uno na konc?

Res je, od stebel ni velike koristi, ni pa niti škode. Če si natančna, jih odstraniš, sicer jih lahko pustiš… nekaj pomembnih mineralov in vitamin C so prisotni tudi v steblu. Peteršilj je naravni diuretik in pomaga pri odvajanju vode.
[/quote]
Hvala za odgovor. Ravno to me je zanimalo. 🙂

Zblj ima prav. Korenasta zelenjava, suha zelisca in celo zrnje se doda na zacetku. Sveza zelisca in mleto zrnje (npr poper) pa se dodajo cisto na koncu, ker drugace izgubijo vonj in teksturo.

Lahko delas drugace. Uzitno bo se vedno, dobro pac malo manj.

New Report

Close