Peteršilj v juhi
Kaj naj bi bilo narobe s stebli? Ne razumem dileme.
[/quote]
Listi peteršilja dajo okus in aromo, pa še (baje) so zdravi. Za stebla pa ne vem, kakšno funkcijo imajo, zato sprašujem. Jaz stebla zavržem. V bistvu narežem samo liste – ne dam celih listov, ker se mi zdi, da narezani dajo več okusa in arome od sebe. Glede kuhanja sem samouk, zato me zanima, kako to delate drugi in zakaj.
Gomolj zelene narežem na koščke. Kar pa se zgornjega dela tiče, pa vedno samo liste, tako pri peteršilju kot pri zeleni. Ne vem, zakaj se mi stebla zdijo brezvezna, neuporabna. :)))
[/quote]
Res je, od stebel ni velike koristi, ni pa niti škode. Če si natančna, jih odstraniš, sicer jih lahko pustiš… nekaj pomembnih mineralov in vitamin C so prisotni tudi v steblu. Peteršilj je naravni diuretik in pomaga pri odvajanju vode.